prenos kartoteke
Lep pozdrav.
Zanima me, kako se zamenja splošnega zdravnika. Kartoteko verjetno pošljejo po pošti, zanima pa me, kako najti drugega. Se to kar pokliče in vpraša, če sprejmejo še koga novega? Sem 21 let stara študentka iz Ljubljane. Ker imam na viču fakulteto, mi je zelo priročna ambulanta na aškerčevi.
Drugega iščem zato, ker imam z trenutno zdravnico slabe izkušnje:
Pri 13 letih sem prebolela plučnico, leto kasneje sem dobila popolnoma iste sindrome, pa je bila zdravnica mnenja, da to ni plučnica in mi dala le neke antibiotike za izkašljevanje. Tudi kri mi takrat ni dala pregledati. Nato sem se čedalje bolj slabo počutila, in jo komaj prepričala da sem dala kri in šla pljuča tudi slikat. Tam so ugotovili da je ponovno plučnica. Od takrat imam probleme z tem, takoj ko se malo prehladim.
Drug razlog je ta, da sem si pet let nazaj zelo poškodovala koleno. Za tega sem dobila odgovor, da se kost pač dlje zdravi, in naj čakam. Kolena ni nič pregledala. Še vedno ne se ne morem nasloniti le na desno koleno.
Tretji razlog je pa sedanji. Zelo me špika okoli srca, pod ključnico in po stranskih predelih pljuč. Občutek je drugačen kot je bil pri pljučnici. Do sedaj sem vedno dobro prenašala zakajen prostor. Sama ne kadim. Se mi je pa sedaj že dvakrat zgodilo, da sem kar naenkrat postala slaba, in prvič padla dol. Ko sem prišla ven, na svež zrak je bilo počasi bolje. Hvala fantu, da me vedno v takih primerih nosi okoli. Drugič sem še pravočasno prišla ven, sem bila pa čisto pred tem da bruham. Vedno sem spila veliko vode, tako da dehidrirana nisem bila.
Odgovor zdravnice je bil, da mlade dostikrat pri srcu špika in da je to normalno. Po krvnih izvidih je bilo vse uredu. Zato me je odslovila, ker naj bi to bil dovolj trden razlog. Mene pa še vedno špika, in predvsem zelo skrbi kaj bi lahko bilo narobe.
Mislim da je razlogov še preveč in je res skranji čas, da poiščem pomoč drugje.
Hvala za odgovor
Lucy
Zdravo!
Prostega zdravnika najlažje poiščeš tako, da povprašaš pri izvajalcih zdravstvenih storitev: zdravstveni dom oz. zasebno zdravstveno ambulanto. Seznam ti je na volju na internetu (www.zzzs.si) ali na terminalu za potrjevanje kartic, kjer so tudi telefonske številke.
Seveda pa je dobro, da povprašaš tudi prijatelje in znance, če ti koga priporočajo.
Ko najdeš novega zdravnika, pri njem podpišeš izjavo o izbiri zdravnika. Vse ostalo (vpis zdravnika na kartico, prenos kartoteke) opravi zdravstveni delavec v tej novi ambulanti.
Pa obilo sreče pri izbiri!