Najdi forum

Prenos kartoteke

Pozdravljeni,

imam vprašanje glede zdravstvenega kartona pri ginekologih. Menila sem se za pregled, vendar ker še nikoli nisem bila na ginekološkem pregledu – se pravi še nikoli tudi nisem imela svoje ginekologinje, mi je sestra rekla, da rabim najprej k njim prenesti svojo kartoteko, potem pa bom lahko šele podpisala izjavo.

Sklepam, da je s tem mislila na kartoteko, ki jo ima moj osebni zdravnik, mar ne? (Sprašujem, saj upam, da me ni narobe razumela in mislila, da želim menjati ginekologa, namesto, da ga sploh še nisem imela, se pravi, da bi za prenos mogla zaprositi “prejšnjega ginekologa”, ki pa seveda ne obstaja

+ to se verjetno razume kot le kopija kartoteke, ne pa prenos dejanske kartoteke, ki bo še vedno ostala pri mojem osebnem zdravniku, ane?)

Rahlo sem zmedena, saj prvič v življenju sama urejam te zadeve.

Spoštovani,

zelo verjetno se s sestro res nista razumeli, pa tudi sicer ni tako kot je rekla sestra, če bi menjali ginekologa. Pri menjavi pacientka preprosto podpiše izjavo pri novem ginekologu, ZZZS potem obvesti prejšnjega o prenosu in ta potem dokumentacijo pošlje novemu. Vam ne bi bilo treba popolnoma ničesar prenašati. V bistvu pacientu v roke dokumentacije nikoli ne dajo. dokumentacijo je mogoče “odtujiti” le v primeru sodnega naloga in to pod zelo kontroliranimi pogoji. skratka, ponovno pokličite v ordinacijo, povejte, da gre za prvo opredelitev in da dokumentacije itak nimate in je tudi nihče še nima. Če bi kje obstajala, pa bi za to poskrbel sistem obveščanja preko ZZZS.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close