Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Prenizek pulz

Prenizek pulz

Pozdravljeni!

Pred nekaj meseci smo slučajno odkrili, da ima moja tašča zelo nizek pulz – od 37 do 44 / minuto. To je prišlo na dan, ko si je njena mama kupila avtomatski merilec srčnega tlaka in smo ga vsi preizkušali.
Merila si ga je velikokrat in vedno je bil rezultat podoben, zato je obiskala svojo splošno zdravnico. Ta jo je poslala na urgenco, tam pa so ji namerili pulza 60/min (najbrž se ji je povišal zaradi stresa) in jo poslali domov brez kakšne terapije.
Tašča je stara 63 let, ima nekoliko povišano telesno težo – okoli 10 ali 15 kg in jemlje zdravila proti osteoporozi – Alpha d3 kapsule in Miacalcic spray.
Sicer se počuti v redu. Pritisk ima v mejah normale – 140/70. Pulz si je od takrat pogosto merila in je bil vedno tako nizek.

Ali je dovolj dejstvo, da nima večjih težav, razen, da se hitro zadiha, ali pa lahko tako stanje na dolgi rok pusti resne posledice?

Lep pozdrav in vnaprej hvala za vaš odgovor,

Teja

Vsebina vašega posta mi dopušča sum, da vaša tašča boleza ta tako boleznijo srca, pri kateri srce izmenoma bije zelo počasi, normalno ali hitro. Obstoj take bolezni potrdimo s 24-urnim merjenjem srčne frekvence s posebnim aparatom. Svetujem, da bolnica opravi to preiskavo (Holterjeva monitorizacija).

O obliki zdravljenja se bodo zdravniki odločili na osnovi rezultata preiskave.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close