prenizek jutranji sladkor
Pozdravljeni!
V 27. Tednu so mi odkrili nosečniško sladkorno. Vrednosti čez dan so 4,8-6,0. Le vrednosti na tešče zjutraj pred zajtrkom so po 3,0. Kaj naj storim? Najkasneje jen ob 21.30 povečerek. Ali moram jesti ponoći-kdaj, ker ne čutim nobene omotice oz. Nićesar.
Že vnaprej hvala za odgovor.
Pozdravljeni!
Smo študentke 1. letnika podiplomskega študija na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Za Inštitut Jožefa Štefana delamo strateško trženjsko analizo za patent pametne kuhinjske tehtnice, ki bi pomagala diabetikom, ljudjem z visokim krvnim tlakom in ljudem s prekomerno težo pri skrbnem načrtovanju prehrane. Prosila bi vas, če bi si lahko vzeli par minut časa in izpolnili spodnjo anketo. Z odgovori na vprašanja v anketi bi nam pri tej analizi zelo pomagali, v prihodnosti pa mogoče izboljšali vaše življenje. Dostop do ankete bo odprt do nedelje, 2.6.2013.
Za vse rešene ankete se vam iskreno zahvaljujemo.
Pozdravljeni,
prav je, da zvečer zaužijete poobedek. Ne vem sicer kaj pojeste, toda pozorni bodite, ali vsebuje kompleksne ali bolj enostavne ogljikove hidrate, ali je tudi kaj beljakovin ali maščob. V kolikor ne občutite znakov utrujenosti ali lakote, je lahko tudi meritev preniska na dejansko izmerjeno (aparat ima lahko 10 do 12 % odstopanje, eni bolj pri nizkih, drugi bolj pri visokih vrednostih).
Bodite pozorni na večerni poobedek. V kolikor nizka vrednost ni posledica vbrizganega insulina, ne more biti nič narobe ne za vas in ne za otroka.
lep dan
Pozdravljeni!
Sedaj sem že v 30.tednu nosečnosti.sem v porodnišnici zaradi rizične nosečnosti in samo ležim.od včeraj imam zjutraj inzulin (6e).toda vrednosti imam še vedno visoke (nad 8,0; 9,0) po zajtrku. Čez dan so ok,ker ne presežejo6,6. Verjetno bi morala dati več enot,a me kar ne poslušajo…
Moti me edino to,da so rabili večkot 14 dni,da so dr. Tomaževičevo poprosili za mnenje o inzulinu (ker naj bi se moral izrisati profil). Tudi sedaj so rekli,da se mora profil izrisat. Za sestanke se pa jaz ne smem dogovarjat,ampak le osebje porodnišnice.
Zanima me,kako bo to vplivalo na mojega dojenčka? Bo imel diabetes? Zelo mi je hudo,ker sem odvisna od drugih in sama ne morem nič.
Moti me tudi to,da imamo zajtrk ob 8-h,kosilo ob 11.45.torej imam malico ob 10-h.jaz jo jem, ket jo moram zaradi otroka-a kako je s sladkorjem po malici (ker je že po zajtrku visok!?)…
Ne razumem več tega “sranja”.
Pozdravljeni,
zjutraj rabite večje količine insulina, toliko, da bo krvni sladkor 90 min po jedi do 6,7 mmol/l.
Vaš krvni sladkor v nosečnosti absolutno NIČ NE vpliva na to, da bo imel vaš dojenček diabetes. Lahko bo le nekoliko težji. Zjutraj so vrednosti krvnega sladkorja pri nosečnici najvišje, morda lahko nekoliko manj pojeste za zajtrk. Zaradi tega otrok ne bo nič prikrajšan. Tudi malica je med obema obrokoma vprašljiva.
lep dan
pozdravljeni!
zopet se oglašam. opažam, da je nivo sladkorja v krvi po zajtrku in večerji “ustrezen” -ne presega 6,6 (dajem si inzulin 9E pred zajtrkom in 4E pred večerjo). začel pa se mi je dvigovati po kosilu (prej ni bil visok). ali naj si dajem inzulin tudi pred kosilom in če, koliko?
to sprašujem zato, ker imam posvet šele čez 3 tedne.
že vnaprej hvala za odgovor.
srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.