Prenehanje kajenja, hujšanje – pod hipnozo!
Okej, hvala vam vsem za vaše nasvete. Mislim da sem jih že nekajkrat slišal v svojem življenju. Nima veze… vem da je glavno v moji glavi.
Jst sm dal tisto “reklamo” za hipnozo v glavnem zaradi kadilcev, ker sem videl da jih je veliko nehalo kaditi po tem (medtem pa ko se nisem srecal nobenega shujsanega od hipnoze). Jst sem šel vseeno probati. Sej pravim, vem, da je veliko kadilcev in marsikateri bi rad nehal, kot je bilo ze omenjeno, nekateri nimajo tako trdne volje, ali pa jo unici trenutek slabe volje ali sibkosti v dnevu – takrat marsikdo popusti in nadaljuje z razvado. Tako da ne gre zlahka vsakemu.
100 ljudi, 100 čudi.
Bello je napisal: “Če sam ne moreš narediti reza, ti ne pomaga 100 terapevtov…” Jaz sem bila na zdravljenju odvisnosti od alkohola v Idriji pred 5 leti. Do takrat sem ničkoliko rezov naredila v glavi. Nehala sem ob pomoči dveh terapevtov in skupine v kateri sem bila med sebi enakimi. Že 6. leto teče moja abstinenca. Uspeva mi ob prisotnosti ljudi, ki se prav tako zavedajo škodljivosti zasvojenosti. So načrti v življenju, ki jih lahko speljemo samo ob pomoči sočloveka, ki ima enak pogled na določene stvari.
Zato mislim, Vinko, da se neobremenjuješ s temi posti, delaj v življenju kar tebi paše s tem, da drugim ne škoduješ. Popolnih ljudi ni. Lp
Ha, ha, ful me zabavajo odgovori nekaterih: hipnoza je čira čara, debelost ali kajenje je pa “v tvoji glavi”.
Izraz “je v tvoji glavi” ne pomeni nič. Kaj hočete s tem povedat? Da je to stvar mišljenjskega vzorca? Seveda je! In s čem se hipnoza ukvarja? S poseganjem v te vzorce in s spreminjanjem le-teh na podzavestni ravni.
V bistvu sami sebi pritrjujete, ko mu trdite, da naj le spremeni vzorec “v svoji glavi”. Saj ga!:))) Samo deluje na veliko globlji ravni kot pa to, da si reče:OK, hujšal bom ali ok, ne bom kadil, kar je larifari, če te na podzavestni ravno vse sili v to. Hipnoza seže pa ravno tja. Že vrabci na drevju vedo, da je zavedni del zelo šibak, da večina naših impulzov izhaja iz delov zavesti, ki se jih sploh ne zavedamo in do njih ne moremo kar tako.
Hipnoze se bojite, kot so se v srednjem veku bali vsega, česar niso razumeli. Hipnoza ni nikakršen alternativni “bioenergetski” postopek, ampak čisto dognana psihološka metoda. To je pač poseg v naš software, v aš bioračunalnik – hipnotizer spuca viruse iz sistema, naloži ustreznejše, bolj zdrave programe in ti potem veselo klikaš po omizju, ki ga vidiš:)) Samo ne bi mogel nič klikat, če ne bi bili programi naloženi.
🙂
mogoce lahko se razlozis razliko med podzavestjo in zavestjo..
da clovek prekomerno je (se prenazira) je kriva podzavest?? ali je kriva zavest?
da clovek zacne kaditi je kriva podzavest ali zavest?
in potem ti trdis, da podzavest vodi telo? in da je za vse, kar se nam dogaja kriva podzavest?? svasta?!!?
Vinko,
naj povem še jaz svoje videnje in mnenje in se pridružujem Pikapolonici, ki ti svetuje, da se oziraš samo na to, kaj veš in čutiš ti oz. na kakšen dober nasvet še vedno lahko, na tisto, kaj je v tvoji glavi in kaj ni in kako bi brez vsega lahko sam začel in razčistil s seboj pa se oziraj toliko, kot se zdi, da ti sam resnično zmoreš. Kajti, smo ljudje, ki sami ne zmorejo vsega, pa lahko naredi v glavi tisoč in enkrat “klik”, a če nimajo podpore in če nimajo pomoči, take ali drugačne, človeka, ki bi jih podpiral in jim ob strani stal ali človeka, ki bi jim sam osebno pomagal do nečesa priti, ne bo šlo in konec.
In zato, Vinko, drži se tega, kar občutiš sam. Če čutiš potrebo po pomoči takega ali drugačnega terapevta, jo poišči in se je posluži. Če čutiš potrebo po taki pomoči, da razpravljaš in govoriš o tem in da poveš, povej, govori in … izloči poste z negativnim prizvokom. Uporabi pozitiviziem tistih, ki ti ga pošiljajo in nudijo, negativiziem odmisli.
Tudi moja mati, ki ima danes 67 let, pa brat, ki jih ima 35 in sosed, ki jih ima 46 in sodelavka, ki jih ima 40, so šli v Poreč k temu taistemu gospodu. Postopek, ki ga je opisal Vinko, je bil enak temu, kot so mi ga opisali doma.
Danes od teh kadi samo sosed, ki ima 46 let, ker pravi, da ne more spiti kave brez cigareta in ker pravi, da ni šel k temu gospodu psihično pripravljen, ampak zgolj iz “zajebancije” in radovednosti, kako vse to izgleda. Skratka, ni se prepustil terapiji, kot pravi sam.
Mati, ki je pokadila od dve do dve in pol škatlici cigaret na dan, ne kadi in ji ne “potegne”. Brat ne kadi in mu ne potegne, sodelavka pa pravi, da ji sicer zadiši, a da ne bi prižgala, ker ji istočasno misel na cigareto povzroči nekakšno nelagodje v želodcu.
Prezgodaj je še za kakršnokoli trditev in prepričanje, a pustimo času čas in dovolimo si videti en, dva ali celo tri uspehe!
Vinko, čestitam in drži se !
marija (1)
Hvala vsem za pozitivno mišljenje in želje.
Tistemu neznancu ki hoče odgovor na vprašanje :
“da clovek prekomerno je (se prenazira) je kriva podzavest?? ali je kriva zavest?
da clovek zacne kaditi je kriva podzavest ali zavest?”
Moj odgovor je: PODZAVEST. Vem da je, sem ze bral, ne bom pa sel razlagati ker se ne spomnim tocno kako ze gre. Bom pa kolega ki studira psihologijo, prosil da ti kar on odgovori na forumu, ce ti ne bo ze kdo drug prej. Skratka, podzavest je veliko vecja in pomembnejsa kot zavest. Ne podcenjuj je! V podzavesti je veliko skritega. Sicer ti je pa ze ada razlozil/a kako to gre…
Nak, ne bi tako. Pri morilcih to ugotavljajo “njihovi odvetniki in branilci”, ki želijo zadeov tako prikazati, zato pa je več vrst nasilja enega na drugim: je naklepni uboj, je umor ali uboj,kaj vem kaj že v samoobrambi, je umor prve in umor druge stopnje in tako dalje in tako naprej, je umor iz neprištevnosti in še vse mogoče, kar je moč razjasniti na več kot en sam način, ali ne, če so jih toliko ugotovili. In pri tem ima največjo vlogo hotenje in to je po moji logiki zavest, če bi kašno tako dejanje pripisala podzavesti, bi dejala, da je to storil v trenutku neprištevenosti. Da pa neprištevnost obstaja tudi pri hudo zdravih in popolnoma neobremenjenih ljudeh, se pa ve, saj so to dokazali bolj inteligentni ljudje, kot sva najbrž ti in jaz, mar ne?
marija (1)
Glede na to, da se pod “nekaterimi” v tvojem postu po vsebini najdem sam, smatram, da si mislila predvsem mene. In pri tem ti naj razjasnim par stvari.
1. Moj prvi odgovor je bil splošen in je veljal vsem ki se poskušajo rešiti razvad na način, da bo to kdo storil namesto njih, ne pa da bi sami k temu kaj pripomogli. Če spremljaš ta forum potem veš, da večina takih prisega na bioenergetike, manjšina na hipnotizerje. Zato je bil moj post takšen, kot ga lahko prebereš.
3. Popolnoma nič ne mešam zadev med sabo, niti ne zaničujam hipnoze. Je pa res, da ji tudi ne pridajam nadnaravnih zmožnosti, ki jih nima! Samo človek ki je prelen da bi teme preštudiral lahko namreč o njih govori zmotno in zavajajoče. Če te ravno zanima, bioenergetika mi ni tuja, sam sem v živo izvedel že nič koliko poskusov, zato vem do kje je resnica in od kje naprej pravljica. Tudi pri avtosugestiji in hipnozi nisem ravno analfabet. Ko sem želel vedeti za kaj pravzaprav gre, sem že pred leti predelal resno knjigo (in ne zbirko čira čara) avtorja Kurta Tepperweina z naslovom “Visoka šola hipnoze”. Priporočam da jo prebereš tudi ti, pa se bova potem kaj pomenila. Knjiga je namreč krasen vodič skozi hipnozo, opremljena z nešteto primeri, žal pa po tem ko jo prebereš hipnoza kot taka pri tebi osebno takoj zgubi vsaj 50% pridiha čudežnosti. Resnično – preberi, pa potem zasmehuj moje pisanje, če ti bo še to tega.
3. V človekovi glavi je pravzaprav ključ do njegovega življenja. V vseh pogledih. Na večino telesnih funkcij lahko deluje že psiha, samo če jo znaš pravilno uporabljati. Lahko krmiliš celo funkcije, ki so dodeljene malim možganom in načeloma nimaš dostopa do njih. Skoraj nobena stvar, ki kritično razjeda človeški organizem ne more zaobiti tega univerzalnega učitelja in zdravilca – možganov. Večina zunanjih dražljajev je zgolj začasno maskiranje problemov, ki se potem znova in znova vračajo. Samo lastna odločitev (resnična, ne namišljena) lahko da trajne učinke. Seveda če je podprta z ustreznimi ukrepi. Kot sem recimo rekle Vinkotu . če ne bo začel telovaditi in kontrolirati prehrane, mu noben mag na svetu ne more pomagati. Veš, to je tako, kot če na rjaveč avto samo nanašaš sloj za slojem laka. Rjavino sicer začasno prekriješ, nisi pa je izkoreninil…..
ja Roman, saj to je to!
Tisti primer, ki ga navaja Marija je krasen – tisti sosed ni bil odločen, zato ni delovalo!
tudi moj oče že 30 let ne kadi, prej pa je vlekel kot turk in je šel na akupunturo. Vsakomur razloži:”če ne bi SAM hotel in si želel prenehati, mi nobena akupuntura ne bi pomagala. Imel sem ravno tako krize, ravno tako sem se zatekal k sladkarijam in včasih je bilo hudo na začetku. Akupunktura je bila le kot palica na katero se nasloniš – hoditi moraš sam”
sami presodite do kje seže hipnoza, ali pa na primer akupunktura.
Pomemben je samo kritičen pogled na to kaj pomaga.
Ali drugi primer: Ženska hujša z uravnoteženo prehrano, zraven športa in se namaže vsak večer s kremo proti celulutu. Rezultat – krasen!
Njena prijateljica greši s čokolado, ne hodi na šport in se SAMO maže s kremo. Rezultat – Ga ni!!!
A je čudno? Meni ni!
Tanja83 napisal:
> ja napisal je mogoče, poleg tega pa mislim, da je že enkrat na
> začetku napisal, da tudi ni prepričan, če ni to zaradi vročine,
> marsikomu vročina povzroča občutek, ne-lakote.
super.. zakaj pa potem objavlja svoj dnevnik tukaj? pomanjkanje samozavesti, ki jo mora nadoknaditi na netu 🙁
misliti, pomeni nic vedeti!