prenehanje kajenja
STAR SEM 50. SKOZI ŽIVLJENJE ME JE SPREMLJALO 15LET DROGE.5LET TUDI TRDE DROGE.SEM ČIST 17LET.ALKOHOL ME JE SPREMLJAL 20LET.SEM ČIST 10LET.
KADIM 40LET IN TEGA HUDIČA OD TOBAKA SE NE ZNAM ODREČT.GLEDE NA GORNJE NAVEDENO,SE SPRAŠUJEM KAKO JE MOŽNO,DA CIGARETOV SE NE MOREM ODVADIT.NE KADIM ŽE NEKAJ LET VEČ Z UŽITKOM.NIKOLI NISEM POSKUŠAL ODNEHAT.ŽELEL PA BI.CIGARETE IMAM VSEPOVSOD.ŠTEKA V SLUŽBI,V AVTU,DOMA ,ITD.SKRATKA NISEM PRIPRAVLJEN NA TAKŠEN VELIK IN ZADNJI PODVIG.KAJ MI JE STORITI??? EN RECEPT VEM :NEHAJ PA TRPI. SE NISEM TRUDIL PISAT LEPOSLOVJA KER JE URA POLNOČ IN SEM ZMATRAN.VILI
Želja po prenehanju obstaja veliko prej, preden se dejansko odločiš za prekinitev. Če sklepam po sebi, je trajalo več kot pol leta, da je “prišel” pravi trenutek. Tisti dan , morda celo cel mesec pred tem nisem razmišljala o prekinitvi, razen o tem, da preveč kadim. Evo preblisk, po zadnjem cigaretu,ki je bil mislida peti zaporedoma in trenutno tako slabemu počutju da sem mislila da bom kar umrla, škatla v smeti. Danes je moj 15 dan brez cigareta in upam, da ga nikoli več ne prižgem.
Za vsakega , ki želi prenehati pride tisti pravi trenutek, ko ga ujameš, ugotoviš kako lep je svet brez cigaret.
Nihče te ne preganja. Če se samo spomnim: potovanje-nervoza, kje ustaviti, da se enga prižge, v službi hitro eng prižgat pa delat naprej, zjutraj obleči otroke jih odpeljati v varstvo nato pa hitro na kafetek in enga.
Danes te nervoze ni. Vse poteka tako umirjeno, ker v moji glavi ni več zapisano, hitro nekaj narediti ali dokončati, da bo potem cigaretek.
Res upam da nikoli več, čeprav se nikoli ne ve.
Pozdravljeni!
Kadim že 5 let in si zelo želim prenehati kaditi. Sem že večkrat poskušala, zdržala sem 1 teden potem pa sem ponovno začela kadit. Nazadnje ko sem prenehala sem zdržala 14 dni vendar sem se zredila in me je bilo strah da bi se še bolj in sem počas žačela nazaj kadit. Sedaj skadim skoraj 1 škatlo na dan medtem ko sem prej imela 1 škatlo približno 3 dni. Brala sem o teh tabletah champix ali se po njih tudi lahko tako zelo zredim kot sem se prej o 2 tednih (5kg)? Ker sem bolj majhne rasti se mi hitro poznajo dodatni kilogramčki in si res ne želim zredit. Zasledila sem tudi da ti te tablete predpiše zdravnik na bel recept. Ali to pomeni da je samoplačniko? koliko stane za 1 teden te tablete in koliko za 12 tednov?
že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore!
lp,ajeta
Če si se v 2 tednih zredila za 5 kg se zagotovo nisi zaradi prenehanja kajenja,pač pa zato,ker si jedla več kot si porabila.Mislim,da predvsem pri ženskah vlada en strah in fama,da se bodo po opustitvi kajenja zredile-dejstvo pa je (vsaj v mojem primeru,ne kadim malo manj kot 3 leta),da začne telo končno normalno delovat;zredi pa se človek,ker pač preveč je,ne pa sam od sebe.
sama sem po prenehanju kajenja shujšala,uredila se mi je prebava,koža se mi je neverjetno popravila-skratka sami plusi.Zato ker sem nehala kaditi nisem imela nobene večje želje po hrani-ko mi je “manjkal” cigaret sem šla raje hodit ali na kolo,teči ali karkoli drugega.Bistvo je,da ne menjaš ene razvade z drugo (prenajedanje) in da veš,da samo prenehanje kajenja ni razlog za pridobivanje kg.