Najdi forum

Prenehanje dojenja

Pozdravljeni.

Imam sina starega 3.5mesecev. Do sedaj sem ga dojila in dodajala AM pri skoraj vsakem podoju. Zdaj pa mi en teden zavraca dojko. Sploh je noce prijet, razen ponoci,takrat se normalno podoji. Drugace pa je niti ne zagrabi,zacne se jeziti in obracat stran, ce vztrajam pa v jok. Zato mu dam samo AM. Poskusila sem crpat,da bi mu dala svoje mleko,pa da dojke nebi bile polne, ampak ne nacrpam cisto nic,mleka pa imam. Prav tako se mi od poroda masijo mlecni vodi. Resi jih samo dojencek s sesanjem, crpalka tukaj ne pomaga. Pogruntala sem to,da ga vsakic ko se zbudi in je se malo zaspan,dam na dojko, takrat vleče… Tako da po vsakem počitku je priblizno 5 min na eni dojki. To je zame zelo stresni,saj se bojim zamasenih vodov, glede na to da mi jih odmasi samo on s sesanjem…noce pa vec sesati. Odlocila sem se,da bom prenehala dojiti. Kako postopat? Ce sem prav razumela, cim manj crpat (kar pa itak ne pocnem,ker ne nacrpam nic,prav tako nimam napetih dojk,vedno so zelo mehke,tudi ko imam vozlicke,zamasene vode), pa dajat hladno na dojke? Zajbljev caj eni pravijo da je “strupen”,spet drugje berem da je ok… Hvala za nasvete

New Report

Close