Najdi forum

prenehanje dojenja

Ali katera ve katere tabletke se da dobiti za prenehanje lakzacije mleka, imam kolegico ki ima že eno leto in pol staro punčko in noče jesti nič drugega skratka ima z njo težave in jo ne doji več ampak ima še full mleka in se ji dela mastitis. Ali katera ve za kake tabletke da se ti neha delat mleko.
lp

Pravzaprav me ne čudi ,da ima kolegica težave s hčerko. Morda si premalo napisala, vsekakor pa je pomembno ali je bil otrok odstavljen iznenada ali postopno. Predvidevam, da gre za prvo odtod tudi težave pri otroku in mamici.

Glede tabletk nimam izkušenj, saj sem dojila dokler se otrok ni sam odstavil. Otroci ki se še posebej radi dojijo, se ob odhodu mame v službo začbnejo še pogosteje dojiti. A to traja le nekaj tednov, ko uvidijo da se mama vedno znova vrne se situacija normalizira.

Saša, razumem tvojo prijateljcijo, moj sinček ima 27 mesecev in sva čez noč prenehala z dojenjem pred dvema mesecema, kajti dogajalo se je, da čez vikende (sicer je v vrtcu) ni jedel drugega kot se dojil. Odstavila sem ga tako, da sem si bradavice namazala z limono (po nasvetu zdravnice), hkrati pa sem mu razložila, da mamica nima več dobrega mleka. Poskusil je samo enkrat in nikoli več. Še vedno pa se zelo rad stisne k meni in me boža po dojki. Ravno zaradi “takojšnje” odstavitve sem imela težave s kopičenjem mleka. Dobila sem tabletke (pri svojem ginekologu – imena se žal ne spomnim), kljub temu pa sem si nekje 5 dni stiskala mleko – samo toliko, da sem lahko vsaj spala na boku.
Pa srečno!

Danes prvič v službi po dopustu. Hotela sem objaviti novico, da smo se odstavili, pa sem videla, da bo v tem kontekstu to najbolj “pasalo”.
Skratka, moj fantič je star že 2,5 leti in se je še pred tremi tedni dojil. Dojil pa 20x na dan, če je bila priložnost, če je pa ni bilo, potem pa histerija, jok, izsiljevanje… Ko sem prišla iz službe, me eno uro ni spustil da je vlekel. Šli smo na morje čez vikend in obnašal se je kot podivjan, na plaži mi je vlekel modrc stran, v prikolici sem morala z njim sedeti notri, da se je dojil, bila sem na robu živčnega zloma. In sem sklenila, da bom prenehala z dojenjem, ker me je resnično obremenjevalo. Že pred časom sem si nabavila tablete Bromergon za zmanjšanje in postopno prenehanje laktacije, vendar sem morala doseči to, da ne bo hotel zgrabiti bradavice. Na debelo sem jih namazal z grenčico in mu “naložila, da mi je zdravnik predpisal zdravilo, ker so dojke bolne, če jih ne bom mazala, bodo odpadle itd. In ni hotel zgrabiti, bilo je grenko. Takrat sem tudi začela jemati bromergon. Večkrat me je vprašal, če so dojke še bolne in ko sem rekla da, ni hotel niti zgrabiti. Vmes sem bila še štiri dni odsotna od doma in počasi se je količina mleka zmanjšala in končnoje tudi izginilo. Potem smo bili še dva tedna na morju in pojavljale so se abstinenčne krize, ne morem reči drugače. Tulil je, zahteval crkljanje, me zavrnil, primi me, spusti me, hodi notri, hodi stran… ščipal, grizel, dokler ni povedal, da bi se rad dojil. Reklla sem, naj proba, vendar noče več. Ponoči pa mi je odgrnil pižamo in se z noskom naslonil na bradavico. Kakor mi je hudo, ko ga vidim, da mu dojenje manjka, sem srečna, da smo zaključili. Čeprav mi je Karmen napisala, da je edino pravo odstavljanje postopno, pri nas ni bilo možno, saj je postajal vse hujši sesalec in pravi odvisnež. Žal mi je, da odločilnega koraka nisem storila že prej, ko bi mogoče lažje prenesel. Potrpeti bomo morali še nekaj časa in prenašati njegove izbruhe, pa bo konec.
To je moja izkušnja, če se vam zdi zanimiva ali uporabna, preberite in probajte.
Želim vam lepe počitnice.
mini

Hvala obema za odgovor, bom ji rekla pa sporočim če je ratalo.
lp

New Report

Close