Prenehala kaditi in ne izkašljujem
Pozdravljeni.
Predvčerajšnjim, ko je pritisnila vročina, sem sedela v hladni sobi in hvaležno razmišljala o tem, kako dobro je to, da mi ni treba ven na vročino prižgati cigarete.
Istočasno pa sem se spomnila tudi najbolj prijetnega kajenja.
To je prišlo hkrati s počitnicami na morju.
Vselej po plavanju mi je bilo najbolj slastno eno pokaditi.
Moram pa povedati, da tudi tega prav nič ne pogrešam.
Saj je še bolj slastno zdaj po plavanju pojesti nekaj zrelega grozdja. : )
Ko se zmešata slan okus morja z rok in sladek iz grozdnih jagod …
Toliko danes, upam da bo post oddan in da forum zdaj deluje.
Prav lepo pozdravljena!
Hvala za lep dopis in lepe nove “asociacije”. Čestitam in se veselim, da tako vztrajate.
Glede tehničnih težav na med.over.net pa se bojim, da še niso povsem odstranjene. Hotel sem vam odgovoriti, pa ni šlo.
Poskušam ponovno.
Lepo bodite in vse dobro
Tomaž Čakš
Vidim, da je zdaj šlo, vendar je drobovje foruma pogoltnilo en vaš post in ga kasneje naplavilo.
Tako, da čisto v redu očitno še ne teče.
Hvala za odgovor in spodbudne besede.
Veseli me, da se lahko družim z zmagovalci tukaj na forumu.
Premagati odvisnost od kajenja je kot kaže kar zahtevno delo.
Mi je pa všeč, ker videvam veliko manj mladih s cigareto v roki,
kot sem jih srečevala v “mojih mladih časih”
Zadnjič smo bili na neki vrtni zabavi in samo še nekaj ljudi je prenašalo okrog elektronske cigarete – prave pa nihče več.
Če bi le bilo tako tudi z alkoholom…
Se povsem strinjam z vami!
Zares si želimo, da bi jih čim manj pričelo z rabo nikotina in da bi jih čim več opustilo.
Vi in vaši primeri pa so lahko zelo pomemben vzgled, da se da. Vaše izkušnje pa še pomembnejše, kako to narediti in kako vzdržati.
Lepo bodite, lepe poletne dni (ne prevroče) vam želim
Tomaž Čakš
Pa smo konec novembra 2025.
Malo sem šla prebrat za nazaj in se spomnila, kako hudo je bilo takrat 2020, nehat.
Še vedno imam v predalu 2 škatlici cigaret, ostale sem razdala.
Včeraj šla neko malenkost kupit v trafiko. Ženska moje starosti si je nabavila zalogo cigaret čez vikend.
Sem se spomnila svojega strahu, da ne ostanem brez . Res je to velika in zoprna odvisnost.
Zdaj tudi pomislim ne več, da bi še kdaj prižgala in to je res zadovoljstvo.
Pozdrav vsem!
Prav lepo pozdravljena!
Hvala za zapis in deljenje izkušenj. Takšni zapisi so izjemno pomembni za vse, ki poskušajo z opustitvijo nikotina in se osvoboditi te zasvojenosti.
Vi ste že SVOBODNI!!!
To pomeni, da se da, da se uspe osvoboditi, kljub težavam, ki jih prinašajo odteknitveni simptomi.
Lepo bodite in uživajte v svoji svobodi.
Tomaž Čakš