Prenehala kaditi in ne izkašljujem
Dodajam še:
SAM NIKOTIN ima vrsto negativnih učinkov: zasvojenost – nadaljevanje rabe različnih nikotinskih izdelkov; akutni in kronični vplivi na srce in žilje (zvišan srčni utrip in krvni tlak; spremembe v stenah žilja; zožitve žilja; aterosklerotični plaki; prispeva k ishemični bolezni srca-srčna kap; motnje potence itd.); pospeševanje rasti tumorjev; škodljivi vplivi na pljuča (poškodbe pljuč; oženje dihalnih poti); upad kognitivnih sposobnosti…
Vsekakor vam svetujem, da poskušate prenehati s katerimkoli neregistriranim nikotinskim izdelkom (IQOS ali karkoli drugega), saj so to izdelki, ki vzdržujejo nikotinsko zasvojenost, nikakor pa ne izdelki, ki bi pomagali premagati zasvojenost z nikotinom.
Vse dobro želim
Tomaž Čakš
Spoštovani!
najprej čestitke za pomembno in pogumno odločitev!!!
Vsekakor se lahko po prenehanju kajenja poveča izločanje sluzi iz bronhusov, ko se migetalke ponpovno aktivirajo.
Poskusite čim več piti, da bo sluz čim bolj redka in predvsem vas to naj ne moti.
Vztrajajte sedaj, ko ste pričeli z ne-kajenjem. Držim pesti za vas.
Vse dobro
Tomaž Čakš
Zdaj je pa že več kot pol leta, dobrih 6 mesecev brez tobaka in tudi brez nekega izkašljevanja.
Vmes sem imel eno viroza in takrat se je ob kašljanju izločala tudi sluz, ampak nič takega.
Vsi strahovi, kako bom zmogel med poletjem brez cigaret so bili odveč. Verjetno se ali se je marsikdo spraševal, kako bom brez cigaret na morju v senci ob mrzlem pivu. Na večerni zabavi, ko bo že malo veselo.
No, vbistvu z lahkoto. Zdaj ko je minilo toliko časa je res redko, da bi sploh pomislil da je to težava.
Če dobro pomisliš, je vbistvu vse veliko boljše in lažje. Prej sem se v družbi za mizo, če so bili večina nekadilci umaknil, zdaj se ni treba. V gorskih kočah sem cel čas sedel odzunaj, tudi v mrazu, ponavadi sam, zdaj sem na toplem v prijetni družbi. Mrzlo pivo v senci je samo boljšega okusa.
Vsem, ki vztrajate in vsem, ki zbirate pogum želim lepo poletje.
Lp
Kot sem že zapisal: nikotin je prisoten v veliki meri. Pozabil sem vam napisati, da je absorbcija nikotina izjemno velika in tudi najhitrejša, skozi usttno in nosno sluznico. Zato prav dosti s tem, če ne inhalirate, ne naredite.
Poskusite raje z popolno opustitvijo vseh tobačnih in nikotinskih izdelkov.
Vse dobro želim
Tomaž Čakš
Dober večer vsem, samo da se “pofočkam”, in povem, da sem še vedno v ekipi.
Pa tudi to, da sem končno začela hujšati … Dolgo je trajalo, da mi naredi v glavi klik in da sem si končno dopovedala da ne morem užitka ob kajenju enostavno samo zamenjati z užitkom ob dobri hrani.
In da se je treba v življenju včasih čemu tudi odpovedati. : )
Lepo bodite in lepo jesen želim!