Najdi forum

prenajedanje ponoči

Vsako noč se dobesedno nažrem in ne morem mimo tega. Samo hrana me umiri. Sem predebela in razočarana nad sabo.
Poleg tega sem upokojena zaradi shizofrenije, ki se mi poslabša predvsem, kadar imam obdobja prenažiranja in nezadovoljstva sama s seboj. Kaj naj storim, da bi nehala jesti ponoči?
Čez dan se še kontroliram, ponoči pa brez pol kile kruha in salame ter sira ne gre… Prosim svetujete?!!

O tem se pogovorite s psihiatrom, ki vodi vašo osnovno bolezen. Potrebno je pregledati zdravila, ki jih morda jemljete, vreden bi bil tudi razmislek o uvedbi antidepresiva, če ga ne jemljete. Pregledate lahko vaš režim hranjenja in se v terapiji lotite vedenjskih sprememb. Na žalost ni čarobnih besed, ki bi jih lahko dali vsem s podobnimi boleznimi.

Tudi jaz se skoraj vsako noč bašem s hrano. Spat grem okrog enajstih ali polnoči, ob enih ali dveh se zbudim in nato gas proti hladilniku. Jem vse,kar mi zadiši; od kruha, napolitank, klobas,do keksov, bombonov in še česa. Le redko se lahko zadržim,da ne jem ponoči,recimo eno noč tedensko. To nažiranje mi predstavlja resen problem, saj sem športnik,maratonec in vse skup se pozna tudi na moji teži, ki sicer ni gromozanska,mam pa vendarle kakšnih 10 kil preveč, kot bi jih sicer kot maratonec moral imet. In te kile me ovirajo pri teku, to čutim.
Kaj storit,se sam sprašujem; brez problemov se pri hrani lahko vzržim čez dan, ponoči mi pa popustijo vse zavore. Zbujam se z gromozansko željo po hrani. Zanimivo je pa to; če v prvih minuti ali dveh tiste želje ne planim po hrani, želja popusti in zaspim normalno nazaj. Odločilna je torej tista minutka ali dve. Sam se sprašujem, ali je to psihičnega izvora, ali gre za pomanjkanje kakšnega hormona, kakšnih mineralov, vitaminov in podobno? K psihiatru pa nimam namena hodit. Če je to psiha, sem mnenja, da sam v sebi sem toliko močan, da bom rešil ta problem, pa naj stane kar hoče!

Kaj je vzrok temu tezko recem. Najpogosteje je basanje posledica nezadostnega rednega kaloricnega vnosa hrane. to potrjujejo stevilni primeri, ko se zelja po basanju popolnoma umakne po 2-3 tednih rednega vnosa ogljikovih hidratov.
sami presodite, ce ste morda tudi vi v negativnem energetskem ravnotezju. Pri k temu nagnjenih ljudeh je to lahko dovoljsen razlog za pretirano zeljo po hrani.

New Report

Close