Najdi forum

prenajedanje in depresija

Pozdravljeni!

Stara sem 22 let in že več let imam težave s prenajedanjem in hujšanjem. Zadnjih nekaj mesecev si to upam priznati in od takrat se zelo trudim spremeniti svoj odnos do hrane. Obiskujem skupino za samopomoč pri motnjah hranjenja in se trudim jesti uravnoteženo, kar mi kar lepo uspeva. Opažam, da moje razpoloženje skozi dan izjemno niha. Včasih sem čisto na tleh. Pred približno desetimi leti sem imela težave z blažjo depresijo, zato me vse to plaši. Imate zame kakšen nasvet?

Znižano razpoloženje, pa tudi prava depresija zelo pogosto spremljata bulimijo nervozo. Kadar je depresivnost mogoče zelo uspešno zdraviti, je pomembno, da bi se o globini vaših nihanj razpoloženja pogovorila s svojim zdravnikom. V primeru, če gre za depresivno epizodo, je indicirano zdravljenje z antidepresivi. Boljše razpoloženje bo bistveno pripomoglo tudi k vašim sposobnostim spopasti se s samo bulimijo.
Marija Brecelj Anderluh

Zdravo!
Moja zgodba je skoraj identična tvoji. Jaz sem šla čez to pred približno enim letom. Tudi meni se je to dogajalo: slaba volja, depresija, nerazpoložena, zaprta vase,….Danes, pa ko sem že skoraj o.k., je razpoloženje veliko boljše in v glavnem prevladuje smeh! Bodi potrpežljiva s seboj. Tudi tebi bo uspelo!!!!

Veliko sreče, Tina

tudi jaz imam problem z prenajedanjem….včasih se tako prenajem da nemorem dihat in se lotim odvajal..kar sem nekje zasledila da je že eden izmed znakov….
kje bi lahko našla pomoč…samo prosim ne k osebnemu zdravniku nnočem da mi to zabeležijo v kartoteko kot so mi že zabeležili poskus suicida in mi to zdaj vedno visi za vratom…
ugotovila sem da je ta težava – prenajedanje psihološkega izvora ki se kopiči v moji duši tko da itak osebna zdravnica ne bi mogla kaj veliko pomagati razn da me napoti drugam- ampak sej pravim pol bo to zabeleženo v kartoteki kar pa nočem…

v tem primeru se lahko obrnete na katero od samopomočnih skupin: Muza, Ženska svetovalnica V Lj (naslovi tudi na med.over.netu), AO (na Mirju 7- tudi o tem so vsi podatki v starih pismih na forumu).

hvala…
bom poskusila…zanima me čo to samoplačniške zadeve in če so kakšne so kaj cene…in ker nisem iz lj kolikokrat se je potrebno udeležiti/na teden in približno ob katerrih urah če se odločim….
če katera že hodi k njim naj mi prosim odgovori na prejšnji vprašanji…lahko pa tudi drugi če poznate odgovor…
hvala

Kolikor jaz vem, so vse omenjene skupine zastonj, dobivajo se enkrat tedensko, sicer se pa lahko za podrobnejše informacije obrnete direktno nanje, ali po telefonu ali po mailu.

New Report

Close