prenajedanje
lep pozdrav!
moja zgodba je zelo dolga vendar se bom potrudila da bo čim krajše opisana.
kot majhen otrok sem bila precej obilna, zelo rada se jedla, kasneje v najstniških letih
pa sem se prenajedala s sladkarijami in drugo hrano. vedno sem poslušala da sem debelajska
in podobne boleče opaske. zelo sem trpela zaradi tega vendar sem bolečino utapljala v hrani.
hrana je bila moj dom. tako se je začelo. vsako leto sem se zredila 10 kilogramov. svojo
težo sem skrivala pred vsemi, predvsem pa pred sabo. bala sem se tehtnice. pred nekaj
meseci pa sem naredila korak naprej, stopila sem na tehtnico pred svojim fantom.
sklenila sem da se moram znebiti vsega odvečnega. za mene je to pomenil velik in
pomemben korak naprej, saj 5 let ali pa več nisem stopila na tehtnico, razen na kakšnem
zdravniškem pregledu.
sem vegetarjanka, vendar mi teža vseeno ne pade. odkar prakticiram nemesno prehrano
se je teža obdržala, vsaj to me tolaži da se ne zredim. vedar imam vseeno 35 kg preveč
na mojo velikost. običajne diete ne pridejo v poštev saj vse predpisujejo tudi meso
in veliko je tudi mlečnih izdelkov(jaz pa se probm izogibati temu). odkar sem se odrekla
sladkarijam in jem večino samo presno hrano sem shujšala samo 3 kg. počasi obupujem,
čeprav vem da je to edini način. zalotila sem se da jem s čustvi in to hočem preprečiti
vendar včasih mi spodleti. ugotovila sem da imam drugačne navade prehranjevana kot jih
svetujejo ostali. dopoldan ne jem do 12 ure ponavadi nič, za kosilo pojem veliko sadja in
prav tako čez dan. zvečer ne jem po osmi uri saj hodim pozno spat.
kaj mi svetujete glede mojega pregranjevanje?
kam naj se obrnem? prosim posredujet mi kakšno skupino za samopomoč za kompulzivno
prenajedanje?
lp zvezdica
Pozdravljeni,
obrnete se lahko na skupino OA (overeaters anonimous), ki deluje na Mirju v LJ. Sicer pa povem, da take enostranske diete niso priporočene kot način trajne spremembe teže. Predvsem je pomembno, da bi začeli jesti redno in z zajtrkom in da bi se izogibali več kot 4h obdobju med obroki. obroki naj bodo pestri, seveda lahko jeste tudi meso, le primerno veliki.
M Anderluh
pozdravljena zvezdicaz.
mislim, da moraš vztrajati pri takšni prehrani kot jo imaš sedaj. torej: jej predvsem sadje, zelenjavo in oreščke. mesa, mleka, jajc ti ne priporočam. seveda ne pridejo v poštev tudi razne sladkarije in čipsi.
kakšen dan postenja, ali tudi teden, ti tudi ne bi škodil. na netu so tudi navodila za postenje (pomembno je, da se klistriraš).
ti samo vztrajaj na presni hrani in boš videla, da se bodo rezultati opazili.
vsekakor je to, po mojem mnenju, najbolj zdrav način hranjenja.
ko boš shujšala, pa ne smeš nazaj na star način hranjenja, vsaj v celoti ne, ker boš spet pridobila kilograme.
želim ti, da boš dosegla svojo idealno težo, lp
oprosti, zvezdicaz, ampak če bi resnično jedla kot pišeš, ne bi imela 35kg preveč. mogoče si napisala kaj ješ odkar si shujšala, ne pa kako in kaj si jedla, da si se toliko zredila. ne me narobe razumet, tudi sama sem se dolgo časa borila z odvečno težo, dokler si nisem priznala (oziroma vsak večer do potankosti napisala kaj sem tisti dan jedla in pila) da PREVEČ jem.
hujšanje je čista matematika. koliko poješ in koliko porabiš in dobiš rezultat. lahko ga vidiš tudi v ogledalu. brez čustev. začni napadat kilograme. BREZ ČUSTEV. ne se smilit sama sebi, da je težko, pa da gre prepočasi. samo teraj tempo in se ne ustavljaj. BREZ ČUSTEV. z njimi se ukvarjaj po drugi poti.
in nekaj najpomembnejšega. ZAČNI ZAJTRKOVAT. ne rečt, da ti ne paše. potrudi se, pogoltni in se odpravi po opravkih ali karkoli že počneš v življenju.
POSKUSI. KAJ LAHKO IZGUBIŠ? razen kilograme;)
lp,
pa brez zamere. tako to je!