premalo oblečen dojenček – podhladitev?
Pozdravljeni
Sem prvič mamica in doma imamo 5 tednov staro dojenčico. Pred dvema tednoma je bila zelo nemirna in ni mogla zaspati, pa je bil partner prepričan, da ji je vroče (otip na zatilju), zato sva ji slekla eno majčko in od takrat naprej spi samo v hlačkah, nogavičke in body z dolgimi rokavi. Čez dan pa ji oblečemo se eno majčko (tako kot je svetovala patronažna sestra).
Ko se se ponoči dojile je imela vedno mrzle rokice, vedar pa naj to ne bi bil znak, da otroka zebe, zato se nisem vzemirjala. Danes ponoči pa so bile rokice LEDENO hladne, zato sem ji nemudoma oblekla še eno majčko in zjutraj se je zbudila s toplimi rokicami. Naj omenim še, da imamo v spalnici 21 C, pokrita pa je zgolj do pazduh, ker ne mara biti pokrita po rokica, saj jih med spanjem večkrat premika.
Zanima me ali je možno, da sva otroka v teh dveh tednih podhladila? Kakšne so lahko posledice? Dojenčica izleda zdrava, telesna temperatura je normalna, me pa vseeno skrbi.
Najlepša hvala za odgovor
Otroka vedno potipate na prsnem košu, pod majčko. Če je tam topel, ga ne zebe, ne glede na to, kakšne so rokice. Glede na temepraturo spalnega okolja in predvidevam, da je otrok tudi pokrit, je podhlajenost zelo malo verjetna.