Najdi forum

premalo kisline?

Pozdravljeni!

Pred kakega pol leta so se moje prebavne težave povečale do te mere, da so postale res moteče – grozljivi vetrovi po vsaki hrani, obutek polnosti, neredno iztrebljanje – tri dni normalno in vse ok, potem tri dni nič in mučenje dobesedno po kepicah. S tem sem si pridelala tudi hemeroide. Človek se potem obrne na vse možne variante – jedla sem linex pa bio sympa probiotik, vse brez vidnejših rezultatov oz. izboljšanja. Moja prehrana vsebuje veliko zelenjave, sadja, žitaric, vse polnozrnato in čimbolj iz ekološke predelave. Šla sem na testiranje z bioresonančno metodo – odkrili so mi intoleranco na razhudnikovke, pšenico, več vrst zelenjave, mleko – vse razen ovčjega..v glavnem cel seznam. Tej hrani sem se potem začela bolj ali manj izogibati, vendar kakega vidnega izboljšanja ni bilo. Potem sem pred kakim mesecem imela res dovolj in sem iz prehrane izločila gluten in glej čudo božje – napihovanje je po nekaj dneh praktično prenehalo. Vmes sem naredila še kuro z lanenim semenom, ki je sicer počasi a očitno vztrajno uredila tudi prebavo. Laneno seme jem najlažje z jogurtom, zato sem tu pač naredila izjemo in sem si zvečer pripravila mešanico lanenega semena in jogurta in ju pojedla na tešče. Nekaj dni je bilo vse okej, potem pa kar naenkrat – driska, pretakanje po črevesju in želodcu, bolečine, krči, pekoč občutek. Prekinila sem s svojimi zajtrki in stanje se je počasi normaliziralo. Danes so se po majhni količini mletega semena v ananasovem soku bolečine ponovno vrnile, tako da komaj zdržim. Zdaj sem nekaj pojedla in popila čaj, vzela sem en ranital in upam, da mi bo kmalu bolje. V redu, razumem, po tej logiki lanenega semena, ne glede na to, da mi dobro vpliva na prebavo in je oh in sploh zdravo – očitno ne smem. Očitno res ne prenašam več tudi jogurta (no tega nisem na prazen želodec pravzaprav nikoli, vedno me je malo peklo potem, a ni bilo hudega)- imam pa občutek, kot da mi želodec ne deluje več. Ne da imam preveč, prej premalo kisline ali kaj. Tak občutek imam, kot da sem si z dieto do nezavesti razdražila želodec ali kaj.
Zavedam se, da brez kakih preiskav najbrž ne bo šlo, a mi je v bistvu kar malo neprijetno s takimi “malenkostmi” hoditi okoli zdravnika.
Hvala za odgovor,
polly

Spoštovani,

ker ste sami ugotovili, česa ne smete jesti, se tega držite. Vse pogosteje se namreč pojavljajo prehranske alergije ali neprenašanje katerega živila. Zaradi zaprtja vam svetujem piti Donat, ki ugodno vpliva na delovanje prebavil in poleg tega, da gasi zgago, tudi pomaga proti zaprtju.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close