Premalo beljakovin?
Spoštovani,
zanima me, kolikšen je po vaše zadosten vnos beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob in kalorij v mojem primeru. Stara sem 37 let, visoka 160 cm in težka 47 kg. Vsak dan tečem približno 1h (zjutraj, pred službo). Preostanek dneva sem pretežno za računalnikom (delam kot raziskovalka). Že 20 let sem vegetarijanka, približno toliko časa se tudi vsakodnevno 1h ukvarjam s športom. Ugotovila sem, da dnevni vnos beljakovin pri meni ne preseže 50g. Ljudje okoli mene mi pravijo, da je to absolutno premalo. Kaj menite vi? Kar se tiče kalorij, jih vnesem okoli 1800 na dan. Moram pa priznati, da moje počutje že nekaj let ni najboljše. Hitro se utrudim, čeprav se mi zdi, da je to bolj zaradi premalo spanja. Kaj torej menite in kaj mi svetujete?
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam!
Če ste s 50 g mislili čiste beljakovine, potem je to dovolj. Bolj naj vas skrbi vaša utrujenost, ki je zelo verjetno povezana z glivicami, težkimi kovinami in zakisanostjo.
Obvezno si izmerite zakisanost telesa in s tem preverite zalogo mineralov v telesu. Razmislite o tem, da bi zmanjšali število ur teka. Ko boste imeli rezultate merjenja pH urina, jih sporočite v forum.
LP