Pozdravljeni.
20.1.2022 sem imela poseg: odtranitev kožnih gub in fistule. Po posegu so bile bolečine zelo hude, in trajajo že cel mesec.
16.2.2022 sem imela kontrolo, kjer so mi ugotovili analno fisuro in krč mišice. Dobila sem dilatan čep in Diltiazem mazilo ter Faktu svečke (na xylocaine gel sem alergična).
Ko grem na blato, odvajam mehko, vendar v majhni količini, zato mi ne uspe izprazniti črevesa do konca. Temu sledijo bolečine, pritisk in tiščanje v trtici.
Poskusila sem z vstavljanjem dilatan čepa, pa mi ga uspe vstaviti le do polovice. Masaža s prstom je boleča, pridem le do prvega členka,saj je vse razboljeno.
Ali mi lahko prosim poveste, kako si lahko pomagam, da bi krč popustil? Ali se lahko zgodi, da krč sam popusti?
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav
Jadry, 28.02.2022 ob 17:31
Pozdravljeni.
20.1.2022 sem imela poseg: odtranitev kožnih gub in fistule. Po posegu so bile bolečine zelo hude, in trajajo že cel mesec.
16.2.2022 sem imela kontrolo, kjer so mi ugotovili analno fisuro in krč mišice. Dobila sem dilatan čep in Diltiazem mazilo ter Faktu svečke (na xylocaine gel sem alergična).
Ko grem na blato, odvajam mehko, vendar v majhni količini, zato mi ne uspe izprazniti črevesa do konca. Temu sledijo bolečine, pritisk in tiščanje v trtici.
Poskusila sem z vstavljanjem dilatan čepa, pa mi ga uspe vstaviti le do polovice. Masaža s prstom je boleča, pridem le do prvega členka,saj je vse razboljeno.
Ali mi lahko prosim poveste, kako si lahko pomagam, da bi krč popustil? Ali se lahko zgodi, da krč sam popusti?
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav
Pozdravljena!
Imela ste operacijo dveh stvari ki kar rabijo da zacelijo.
Dodatno seveda fisura otežuje celjenje.
dokler je prisoten mišični krč je celjenje oteženo. Da bi sam popustil je manj verjetno, fisure potrebujejo intenzivno nego in masažo.
v kolikor ne gre z dilatan čepi poskusite samo z masažo, da si rane (fisure) se ne povečate, če g ne gre vstaviti.
Pred masažo poskusite morda toplejšo kopel (sproščanje mišic). Vzamite protibolečinsko tableto okoli 1h pred masažo.
Zelo pomembno je, da pridete dovolj globoko vsaj pri masaži in da skrbite za redno odvajanje mehkejšega blata. Poskusite z nanosom navadnega olivnega olja pred odvajanjem.
lp
Pozdravljeni,
zahvaljujem se za odgovor.
Minilo je že dva meseca od posega fisule in kožnih gub.
Naj povem, da se stanje ,,malo” izboljšuje, čeprav pekoča bolečina po odvajanju vztraja še cca 6 ur( najbž zaradi fisure in analnega krča). Odvajam še vedno 4 do 5 krat v majhni količini. Ne uspe mi izprazniti črevesja do konca. Blato je mehko.
Vsakodnevo poskušam z masažo s prstom in vstavljanjem dilatan čepa. Včasih sem uspešna, ko je pa mišica v krču mi žal ne uspe.
Pred štirimi dnevi se mi je pojavila obilna krvavitev pri odvajanju. Krvavitev je trajala dva dni. Sedaj več ne krvavim. Ali mislite, da je vzrok krvavitvi notranji hemeroid?
Bi bilo smiselno jemati Detralex tablete brez posveta z zdravnikom?
Detralex sem že jemala dva tedna po posegu, po navodilu zdravnice, ki me je operirala.
Ali mislite, da se bo stanje začelo umirjati, glede na to da traja že dva meseca?
Kontrolo imam konec meseca.
Hvala za odgovor
Lep pozdrav
Ana Štern, 28.02.2022 ob 19:10
Pozdravljena!
Imela ste operacijo dveh stvari ki kar rabijo da zacelijo.
Dodatno seveda fisura otežuje celjenje.
dokler je prisoten mišični krč je celjenje oteženo. Da bi sam popustil je manj verjetno, fisure potrebujejo intenzivno nego in masažo.
v kolikor ne gre z dilatan čepi poskusite samo z masažo, da si rane (fisure) se ne povečate, če g ne gre vstaviti.
Pred masažo poskusite morda toplejšo kopel (sproščanje mišic). Vzamite protibolečinsko tableto okoli 1h pred masažo.
Zelo pomembno je, da pridete dovolj globoko vsaj pri masaži in da skrbite za redno odvajanje mehkejšega blata. Poskusite z nanosom navadnega olivnega olja pred odvajanjem.
lp
Lepo pozdravljeni!
rane po operacijah fistul se res včasih tudi po več mesecev celijo. Ključnega pomena je sprostitev mišice, saj sam krč upočasnjuje in onemogoča celjenje. Zaradi tega krča verjetno odvajate tudi večkrat po malo. Kar nadaljujte z masažo in dilatan čepi.
krvavitev je lahko bila iz rane ali hemoroidov, nič ni narobe če vzamete Detralex.
Lp