Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija premajhna teža dojenčka

premajhna teža dojenčka

Pozdravljeni,

Rodila sem 23.5.2014, torej točno en mesec nazaj. Porodna teža moje punčke je bila 2980g, odpustna pa 2800g. Danes jo je patronažna tehtala- 3430g. Patronažna mi je svetovala dodatek, ker naj bi se teža novorojenčka računala od porodne teže, jaz pa sem nekje zasledila drugače. Posvetovalnico smo imeli pred desetimi dnevi(takrat je zdravnica določila tehtanje čez 10 dni, ker se ji je zdela dojenčica “prelahka”)in je zdravnica rekla naj počakam na tehtanje patronažne in naj NE dajem dodatkov.
Izključno dojim, dojenčica veliko spi, redno (vsaj trikrat na dan, tudi šestkrat)kaka in skoraj nič ne joče. Dojima pa se na dve do tri ure, ponoči je max. razmak med podojema 5 ur, večinoma 4 ure ali manj.

Prosim za nasvet, ker res ne vem ali naj začnem z dodatkom ali ne- res ne bi rada, ker sem velik zagovornik dojenja.

Prosim za nasvet in hvala, da namenjate svoj prosti čas nam 🙂

lp

Hmmm, odgovor najdete v temi Re: naraščanje teže pri novorojenčku.

Priznam, da moji odgovori niso vedno takojšnji – saj mi včasih delo (ali pa dopustniška nedostopnost do spleta) močno podaljšajo “reakcijski čas”. Pri tem pošiljanje istega vprašanja v tri teme nič ne pomaga…

Lepo se dojite,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

Se opravičujem, računalnik je preprosto zmrznil in sploh nisem vedela ali so vprašanja poslana ali ne.

Najlepša hvala za odgovor in še enkrat se opravičujem za preveč vprašanj:)

lp

Nič hudega, ne jemljite moje pripombe preveč resno 🙂 Saj sem včasih tudi sama kriva, ker prepočasi odgovarjam na vprašanja. In tudi meni kdaj računalnik zmrzne – in “poje” odgovor, za katerega sem se trudila vsaj pol ure.
Lepo se imejte,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close