Najdi forum

Premajhen

Danes sem imela prvi pregled, po tem, ko je test pokazal plusek. Zadnja M je bila 13.9. Vidla sem obris na ekranu in tudi srček, ki je bil. Edino ginekologinja pravi, da je premajhen, da bi določila PDP, kar jo čudi glede na datum M in dolžino cikla (vedno 28dni). Moram priti čez 10 dni na kotrolo. A je kak panika ?
Vem da imam ovulacijo kasneje kot 14. dan po začetku M (ker sem si merila BT), imela sem jo 19.dan. Verjetno pa 5 dni kar povzroči nekaj razlike v velikosti, a ne ?
Kaj pravite punce ?
Drugale vse bp, če odšetejete huronsko slabost, bruhanje, boleče prsi, nenehno spanje 🙂

Aja, jebela cesta, velik je 1cm, pozabila povedat ta najvažnejše 🙂

nč ni premajhen, slabost pa bolj ti je slabo bolj je, ker je več nosečniških hormonou, težje je kaj narobe, pa čudovito nosečnost

Kje si pa to bedarijo pobrala?

Ob vseh bedarijah, ki jih človek tu prebere, tole o hormonu in slabosti sigurno niti ni neumnost. Ginekologi temu rečejo “s hormoni dobro podprta nosečnost”. Obratno seveda ne pomeni, da če ti ni nič slabo, da bo kaj narobe. lahko da, ni pa nujno.

Aja, še to. Na prvem pregledu se zdravnik običajno ne ukvarja pretirano s PDP, ponavadi ginekolog prvič starost ploda glede na UZ velikost resno določi na nuhalni, če greš.Če kaj ne klapa, na začetku pač čaka, kaj se bo zgodilo in kako bo plodek rastel, ker noben ukrep ob odsotnosti krvavitve tako ali tako ni učinkovit. Dokončen PDP pa postavi enkrat okoli morfologije. Kasneje naj ga ne bi več spreminjal.
Lej, nabolj verjetno z otročkom ni nič narobe in si samo kasneje zanosila. PDP boš pa ziher dobila, ne skrbi:))))))))

Jaz ti lahko povem samo mojo izkušnjo: v prejšnji nosečnosti so mi PDP postavili po koledarju glede na ZM. Kmalu se je zaradi velikosti ploda tudi to spremenilo in so mi jo prestavili za celih 9 dni naprej. Je pa res, da zaradi PCO nikoli nisem imela rednih menstruacij.

seveda, ni nujno. Kot tudi ni nujno, da če je ženski zelo slabo, da je to dober znak. Naša telesa se na enake dražljaje odzivajo zelo različno. Morda pa so tiste, ki bruhajo, samo bolj občutljive na te hormone? zato se mi zdi tako posploševanje res brezveze.

Ja no, dejstvo je, da večja ko je koncentracija beta-HCG, večji so njegovi učinki. Tud na slabost. Logično, al kaj?To po še ne pomen, da karkoli pove o prihodnosti nosečnosti
Pa dej no, sej ni nihče ne posplošuje. Mojca8 je napisala nekaj, kar je pač res in ti praviš, da je bedarija. .

Tudi jaz mislim, da večja slabost ne pomeni “boljše” nosečnosti. Ženske pač različno reagiramo. Poznam kar nekaj žensk, ki jim ni bilo nič slabo, pa so donosile brez kakršnihkoli problemov. To je stvar posameznice.

še moja izkušnja: v prvih mesecih nosečnosti so mi skoz govorili da je plod med manjšimi. rodila 5 dni po PDP (postavljen glede na zadnjo M) 3850 g. pa ne mi reč da se je v tistih 5 dneh tolk zredila 🙂 tako da: samo brez panike. pa še nekaj za vašo statistiko o slabostih: slabo mi ni bilo niti enkrat (oz. enkrat malo zvečer), pa je potekala moja nosečnost popolnoma BP. edino zadnje mesece me je mučilo zastajanje vode, ki pa je bilo bolj lepotna napaka kot kaj drugega.

Meni so določili PDP po datumu zadnje M, na nuhalni ga je zdravnica premaknila za 10 dni vnaprej. Naj bi pač zanosila kasneje kot sem menila. Hčerka se je pa rodila med tema dvema datuma. Nič se sekirat! Kaj te še čaka. Na vsakem pregledu je lahko kaj takega da se zamisliš ali zasekiraš, na koncu se pa rodi zdrav otročiček, ti pa pozabiš na vse. Do naslednjič.

Mislim, da je prav pred par dnevi tudi Pusenjak napisal nekaj v tem smislu – ce so nosecniski znaki, potem je po vsej verjetnosti plod ziv, ce pa se nenadoma prekinejo, pa je vec moznosti, da je odmrl (gre za vecjo moznost, ne gotovost).

New Report

Close