Najdi forum

Lepo pozdravljeni,
Ko sem malo brala različne zgodbe življenja sem se odločila, da pridam še svojo težavo. Stara sem 24 let in trenutno premagujem motnjo hranjenja. Gre mi. Trudim se sama, a problem so odnosi doma. Pomagajte mi, prosim. Kako se naj soočam z mamo. Preskrbna je, občutek imam, da me stalno kontrolira, “bdi nad menoj”. Živimo skupaj z očetom, ta pa, ko nastopi prepir enostavno gre. Ne zmorem biti močna ob njej. Ne zmorem se ji upreti- še pri 24 letih se ob njej počutim kot otrok, ki ga mama ne pusti z gnezda.
Ali pozna kdo kakšno knjigo. Kako postati močan, kako se postaviti zase in se ne pustiti manipulirati. Ne bi rada več še naprej živela v takih razmerah. Grozno trpim, osamljena sem in zapiram se vase. Nič kar sem dosegla v življenju nima smisla. Trenutno iščem službo in vse kar si želim je pobegniti na svoje in “zadihati”.
Vem, da je življenje lepo, vem, da sem sama odgovorna zase, a nimam dovolj moči.
Lepo se imejte in radi se imejte.

Pozdravljena,

Lahko vam povem, da nobeno osamosvajanje od staršev ni lahko. Vedno je povezano z veliko strahov tako na eni kot na drugi strani. Vendar mora vsak enkrat narediti ta korak. Priporočam vam knjigo: Forward, Susan” Strupeni starši : rešite se boleče zapuščine staršev in zaživite svoje življenje.
Glede motenj hranjenja pa vam vseeno priporočam, da pokličete Žensko svetovalnico, kjer imajo strokovnjake za to področje 01 434 72 61.

lep praznični pozdrav,

Tanja

New Report

Close