Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja prekuhavanje vode za hranjenje dojenčkov

prekuhavanje vode za hranjenje dojenčkov

Torej kako prekuhavate vodo, v kaero vmešate prah (mleko) za dojenčke? jaz imam doma 3 mesečnika in jo vrem na štedilniku 5-10 min. zanima me, če je dovolj, da jo samo zavrem v tistem kuhalniku za čaj ali mora dejansko vreti toliko časa? kako vi to delate? gremo namreč na morje in ne vem, če naj kupim pravi kuhalnik, da bo vrelo ali je dovolj to za čaj? hvala.

Ne matraj se s štedilnikom. Kupi grelec vode, saj niso dragi. Ko grelec zavre, to pomeni, da je voda prekuhana. Zraven imaš vedno eno čisto zaprto posodo ohlajene zavrete vode. Vsak dan menjaš. Posodo le popariš z vodo iz grelca in je sterilizirana. Dojenčku se bo zmerom zelo zelo mudilo jesti in preden boš ti tisto zavreto vodo ohladila, bo ubožčku že grlo ven padlo. Tako da imaš zraven ohlajeno vodo za mešati.

Jaz sem tako zmogla z mojima dvojčkoma. Druga varianta je seveda, da imaš grelec za flaške + sterilizator za flaške + en kup flašk. Jaz tega nisem hotela. Sem zmogla s štirimi flaškami in brez vse te navlake, ki ni nič drugega kot eno samo dodatno pucanje in nastlani pulti.

Na morju kupuj ustekleničeno vodo, to je prvo. Tistih par litrov vode res ne predstavlja kakšnega omembe vrednega stroška. Potem pa pomoje zadošča, da jo prevreš samo v grelniku za čaj.

Jaz sem dala prevreto vodo v termovko, v pokritem lončku pa sem imela dodatno ohlajeno prekuhano vodo. Tako je šlo hitreje, ko sta naši dvojčici rabili svoj obrok.

Niti prekuhavanje vode več ne zadošča. Prah iz Fukušime je povsod – tudi v vodi in ga s prekuhavanjem in drugimi postopki ni mogoče uničiti. Žal je temu tako. Človek je naravo že povsem uničil.

Ja, načeloma naj bi vodo vrel in vrel, a dvomim, da kdo to zares počne. Vodo prevre in to je to. razen. če so kakšna obvestila s komunale, potem vri par minut. In kot je ena rekla, najbolje je imet hladno prekuhano in vročo. Potem pa mešaš v razmerju. Za morje pa tudi jaz svetujem kar ustekleničeno, ki jo potem le segreješ do želene temperature. Škoda trošenja energije.

Drugače pa, s temle vretjem gremo morda vsi skupaj že predaleč (sevad izjema je voda, ki jo je po navodilih treba prekuhavati). Kaj vse sem jaz delala pri prvem otroku. Prekuhavala, sterilizirala, delala tako paniko, da je joj in to celi 9 mesecev. Potem sem rodila dvojčka in s tremi otročki je enostavno zamnjkalo časa. Sterilizacijo stekleničk sem v parih tednih opustila v celoti (aja, v porodnišnici stekleničke sterilizirajo le občasno, nikakor pa ne pred vsako uporabo – videla na lastne oči), vodo sem prekuhaval le par mesecev ali še to ne, res pa sem uporabljala vodo prefiltrirano z vrčem Brita. Nikoli nobene driske, niti najmanše črevesne težave.

Tudi prevrem ( pustim vreti par minut- ne ravno 10). Uporabljam za mešanje mleka za 3 1/2 mesece starega otroka.

Imamo tri otroke, pričakujemo četretega, nikoli nisem nobenemu vrela vode, kupovala zanj ustekleničeno in ne vem, kaj še vse. Trije so bili z umetnim mlekom hranjeni me 6-10 mesecem. Pa sem iz Ljubljane. Sem vprašala nekaj pediatrov, pa so rekli, da to pride v poštev samo pri nedonošenčkih in dojenčkim s hudim imunskim deficitom…

Do 3,5 meseca starosti sem prekuhavala, zdaj ne več. Vodo sem pustila vreti 5 min in jo pustila, da se ohladi. Potem sem to prekuhano vodo za vsak obrok posebej pogrela v mikrovalovki.

Kupila sem 3 različne termovke, da bi prevreto vodo ohranila toplo, pa so mi vse neverjetno smrdele in zdelo se mi je, da ima voda nekakšen priokus.

Sin je sicer bil nedonošen tako, da smo bili nekoliko bolj previdni. Po navodilih ni dovolj, da vodo samo zavre ampak zato, da se bakterije uničijo mora vreti okoli 5 minut. Če nameravaš uporabiti grelnik vode pol je res isto, če kupiš ustekliničeno vodo. Za dopust sem pa jaz kupila vodo za novorojenčke. Takrat če se ne motim jo je imel DM. In tiste par dni dopusta sem uporabljala to vodo, ki je že prekuhana in namenjena takojšnji uporabi.

Jaz sem samo v grelniku prevrela.

In ti si še kar živa?? 🙂

Na morju jaz še sebi kupujem ustekleničeno vodo, kaj šele par mesecev staremu otroku.

vsako jutro smo zavreli velik lonec vode. pol smo 1/2 dali v “vročo” termosko, pol pa v mrzlo. ko je bil čas obroka, na hitrco na uč zmešaš in to je to. ker naš se je zelo drl in si moral pohitet. to smo delali skor 1 leto.

Na morju jaz še sebi kupujem ustekleničeno vodo, kaj šele par mesecev staremu otroku.[/quote]

Res je! Eno je doma. Nekaj drugega pa je na morju. Tam smo tudi mi tako majhnemu ustekleničeno kupili.

Jaz sem imela oba na flaški, zdaj je en star 5, drugi 2,5. Vode nisem nikoli prekuhavala, vedno sem kupovala ustekleničeno in jo grela v mikrovalovni. Saj vem, obupna mama sem 🙂

Na morju jaz še sebi kupujem ustekleničeno vodo, kaj šele par mesecev staremu otroku.[/quote]

Mi pa živimo na morju pa smo še živi, pa pijemo vedno vodo iz pipe. Zakaj bi na morju bila voda slabša kot v Ljubljani??? LOL

New Report

Close