Prekomerno potenje pod pazduho
Jaz pa sem v Mülerju kupil Triple dry s kroglico. Z njim sem več kot zadovoljen, saj mi je potenje popolnoma ustavilo že po drugem nanosu. Moram povedati, je bilo prej nevzdržno, saj je izpod pazduhe dobesedno teklo. Cena tega antiperspiranta je 6€, sem pa za rezervo vzel še Hidrofugal, kateri pa stane 3€ (ga še nisem uporabil).
Ko zamenjaš službo in dobiš (ali ustvariš) nekaj, kar ti je všeč, močno potenje izgine, tudi močen vonj.
Sedaj je vonj tako minimalen in količina minimalna do zmerna, odvisno od aktivnosti, nikakor pa več neprimerna in pretirana oz. neproporcionalna z telesnimi aktivnostmi.
Sicer pa je bolj zdravo potit se kot ne, pravim samo to, da ko zamenjaš okolje, službo, način življenja, karkoli, da se izboljša – nisem edina.
Od vsega kar sem tukaj prebrala, lahko rečem da Perspirex že okoli 10 let uporabim ko pride to obdobje, da začnem smrdeti pod pazduhami. To ni nek kiselkasti vonj po znoju, ampak res grd zatohel vonj, ki ga ne moreš oprati. Nekaj dni/tednov traja in potem preneha. Pri meni je to odziv na stres. Perspirex sem namazala po navodili h (a zelo tanko plast z eno potezo, sicer me je opeklo), in drug dan je bil smrad mimo za več dni, tednov.
Ko sem se znašla v situaciji brez Perspirexa, sem (med drugim) poskusila tudi 100% kokosovo olje. IN POMAGA. Na umito kožo se namažeš, kadarkoli (podnevi ponoči..), ker nevtralizira vonj, in po nekajdnevni uporabi res pomaga vsaj zmanjšati intenzivnost smradu. Vmes nisem nanašala pod pazduho nič drugega, nobenega deodoranta.