Prekomerno potenje pod pazduho
Pozdravljeni
Star sem 31 let in se s tem problemom ubadam že od svojega 14. leta.To pomeni da 3-4krat dnevno zamenjam majico,pod pazduhami se redno brijem,redno se umivam, uporabljam old spice, pa kljub temu ni nobenega efekta.Probal sem uporabiti tudi(mogoče absurd) cet za pomivanje posode,ker naj bi izsušil kožo,pa ne pomaga.Uporabil sem tudi neke tablete za pomiritev toda spet ne deluje.Potim se pa tako močno včasih da se fleki pojavijo tudi na jeans jakni.Naj povem še to da nimam težav z neprijetnimi vonji, vendar se ne počutim prijetno,ker imam občutek,da ljudje takoj opazijo moj potni flek pod pazduhami.Skorajda sem že obupal.Prosim za kakršenkoli koristen nasvet.
Hvala.
ziujo! mene pa zanima kaj bi lahko nardila glede na to da sm probala ze vse od spiranja s kamilico do vichy deodoranta do perispex itd…pa mi vse deluje samo kaksen teden potem pa je isto…o vzrtem neprijetnem vonju v majicah raje sploh ne bom govorila ker moram vse (bombazne ali nebombazne) majice oprati po tem ko jih nosim, trikrat!
brala sem o nekih tabletah SUDOR STOP ki so kot neko prehransko dopolnilo in naj bi preprecevale potenje itd,,,samo niso prevec poceni…ce kdo kaj ve o tem naj prosim deli 😉 hvala!
Predlagam botulinske injekcije. Sama sem se s pretiranim potenjem pod pazduho mučila od 13. leta, pri devetnajstih sem šla prvič po botulin v KC in sem res zadovoljna. Nič stranskih učinkov (nadomestno potenje se ni pojavilo), drži pa pri meni ponavadi nekje od 4 – 10 mesecev. Drugače tudi popušča postopoma, tako da potem v vmesni fazi /pred novo dozo/ pač kombiniram s Triple Dry antiperspirantom (ki je po mojih izkušnjah najučinkovitejši, kupi se v DM). Bolečina drugače ni bila prehuda. Sem pa prej sprobala dejansko vse, kar se je dalo dobiti na tržišču, poleg tega da sem se že prijavila na operacijo in NA SREČO prebrala prej še nekaj o botulinu.
no moj problem je,da se res ful potim pod pazduho (ko mislm “ful” je to res VELIIIIIIIIK)
pa naj bo pomlad,poletje,jesen ali zima,meni teče pod pazduho kot iz lijaka :S tako da ne morem obleči niti ene oprijete bluze, majčke …zaradi 30cm flekov pod pazduhoooo
use sm že probala: hidrofugal, tripple dry, kristale, razne razne deodorante… hidrofugal forte in tripple dry pomagata v določenem času, potem pa popuščata in spet sem na začetku.
zato pa “osebe, ki se ne potijo” mislijo da smo “osebe,ki se potimo” packe, se ne umivamo itd itd res bi rada enkrat normaln zaživela, ne da bi mi ta 20cm flek na majci motu Sad
ali je možno da je potenje posledica nepravilne delovanje ščitnice? a mi lahko kdo pojasni kaj je ščitnice,kakšni problemi lahko nastanejo pri nepravilnim delovanju, kako se da rešit ta problem?
obupankaaa Sad
dajte razkirat tiste par evrčkov in poskusit tole, ker res pomaga! nič nisi masten, nima vsiljivega vonja in predvsem deluje…mene je najbolj jezilo to ker sem dala za sprej npr. rexono več kot 3 evre, ko pa sem prišla iz banje se oblekla in posušila lase pa sem že smrdela…pa še sama kemija aluminium in cel kup drugih strupov.
deodorant
• 1/4 skodelice koruznega škroba,
• 1/4 skodelice sode bikarbone,
• 10-20 kapljic eteričnega olja čajevca ali sivke,
• 2+ žlici kokosovega olja ali karitejevega masla (lahko dodate tudi več).
Koruzni škrob in sodo bikarbono zmešajte v posodi in zmesi dodajte delno stopljeno kokosovo olje ali karitejevo maslo in eterično olje. Z nastalo zmesjo napolnite prazno posodico deodoranta in čez kak dan ali dva pričnite z uporabo. Priporočljiva je skromna uporaba, saj je zadeva izredno učinkovita že v majhnih količinah.
pozdravljeni!
tudi jaz imam enake probleme kot vi in to že od 10 leta in vedno so me sosolci spraševali zakaj nosim le bela in črna oblačila, pa sem jim odgovorila da zato ker sta to moji najljubši barvi ampak to ni res, le tako sem lahko prekrila moje pretirano potenje. z veseljem bi kdaj oblekla oblačila drugih barv ampak ne morem ker se moje potenje takoj opazi in potem se počutis nelagodno ter imaš občutek da vsak strmi v tvojo pazduho, sicer potim se močno ampak nimam pa vonja saj ti k sreči. se tudi kdo izmed vas tako počuti? ali se samo jaz?
drugače sem pa poizkusila že vse metode kar obstajajo razen operacije, ki pa je ne bom tvegala saj so mi rekli da potenje pod pazduho že uničiš ampak da se potem pojavi drugje na še močnejši način (npr. obraz, hrbet, noge,…) zato rajši ne bom tvegala. sem šla tudi že na botoks pomagalo mi je vendar le kake 4 mesece nato sem se vrnila zopet na stare tire in če verjamete ali ne v tistih 4 mesecih sem se počutila svobodno in ne ujeto med moje potenje, bi šla še kdaj vendar je predrago da mi na pol leta dajala okoli 1000 ali več evrov ne hvala pa zavorovalnica ti ne krije nič, včasih nekaj je ampak sedaj nič.
lp vsem
Na tole temo sem naletel, ko sem iskal informacije o čaju iz mete. Moram reči, da sem se nekajkrat prav nasmejal (npr. ko se je nekdo podpisal z drek), ampak vem da imate mnogi hude probleme s potenjem pod pazduho in tak sem bil do pred približno pol leta tudi sam.
Nekajkrat je bil že omenjen PerspireX in moja zgodba s tem je taka:
Imel sem fleke po celem rokavu kratke majice, pa do popka. GROZA! To se mi je dogajalo vse od pubertete naprej, sedaj pa sem star 36 let. Ker sem tako švical, so me prijatelji klicali celo “pipca” – kot pipa za vodo ki jo odpreš.
Preskusil sem cel kup deodorantov v stikih, rolonih, sprejih, gelih…. Vse kar drogerije premorejo.
Svoje težave sem omenil osebnemu zdravniku, pa mi ni znal svetovati nič pametnega.
Ko sem odkril deodorant, za katerega sem mislil, da je končno rešil moje težave, je čez kak teden spet postal neučinkovit, saj se ga je telo nekako navadilo.
Nikoli mi ni padlo na pamet, da bi šel povprašat v lekarno!
No, pred približno pol leta sem iskal po internetu če kje obstaja kaj, kar bi mi pomagalo. Zbiral sem celo informacije o operaciji v Zagrebu…. Na internetu sem našel zelo dobre komentarje o nekem izdelku od Vichy-ja in ker sem od žene poznal njene kreme tega proizvajalca, ki niso ravno poceni, sem si rekel, da bo najbrž en tak kvaliteten in drag izdelek, najbrž že pomagal.
Šel sem v lekarno in farmacevtki povedal zakaj sem prišel. Povedala je, da je Vichy-jev izdelek dober, da pa imajo še dva ali tri močnejše. Natančno sem ji opisal svoje težave in na koncu dvignil roke v zrak. 15 minut pred tem sem se stuširal in imel frišno majico, fleki pa pol kvadratnega metra pod vsako pazduho.
Priporočila mi je najmočnejše kar premorejo: PerspireX
Prvi teden sem ga nanašal vsak dan. Farmacevtka mi je naročila, naj se z njim namažem zvečer, obvezno mora biti koža popolnoma suha (če ne gre drugače, se posušiš s fenom). Zjutraj se umiješ in namažeš z navadnim antiperspirantom.
Od drugega tedna naprej se mažem zvečer vsak drug dan, zjutraj pa se umijem in uporabim enega od deodorantov (ki jih imam še kakih 12 od prej).
Po enem mesecu približno, nisem več tako redno uporabljal PerspireX, ker sem mislil da ga ne potrebujem več (mogoče se je pa telo nekako popravilo in ne bom več švical??). Ponovno sem se pričel potiti. Potem sem spet startal od začetka.
PerspireX je ZAKON! Že približno 5 mesecev nimam pod pazduho niti kapljice več na majici. Prej sem celo razmišljal, da bi pisal proizvajalcu OldSpice in se prijavil za testno opico, ker če bi pri meni njihov izdelek deloval, bi pri vseh.
Če bi vedel kako in da se splača, bi PerspireX nekako poskusil prodajati, vendar je res za ekstremne namakače podpazduhe.
Včasih malo peče, vendar farmacevtke v lekarni zagotavljajo, da ni nikakršne bojazni po ne vem kakem obolenju ali raku na bezgavkah, ali karkoli. Je pretestiran in popolnoma varen – povrhu pa deluje.
Naredite si uslugo in ga kupite. Nisem hotel prej nikoli tega izdelka hvaliti, saj sem živel v strahu, da bo nekega dne spet prenehal delovati na meni in bo vse po starem. Upam, da je po teh nekaj mesecih ta bojazen odveč.
Še enkrat: takoj do prve lekarne.
Hvala bogu da je folk po forumih omenu PerspireX.Men je pri prekomernem potenju pod pazduho EDINO pomagal PerspireX. Res sem se nenormalno potila, takoj ko sem sla iz hise do busa sem imela poplavo pod pazduho gromozanske madeze na majicah pod pazduho groza….Kot da bi pretekla 5km. Po prvi uporabi sem mela cele dneve CIST suhe pazduhe niti kapljice kaksen fajn obcutk nasproti unim poplavam pod pazduho, eno in isto majico sem lahko nosila 3 dni-CUDEZ ZAME! sploh nism mogla verjet ker sm bla na zacetku zelo skepticna, da bo sploh kej pomagalo kokr reklamirajo pa to…
Zdj ga sploh ne uporabljam redno, potim se minimalno oz. normalno… Prekomerno potenje je pa najveckrat zaradi stresa…
Živjo!
Mene pa zanima, kaj narediti, če se prekomerno potiš po obrazu.. Saj ne da se potim res neki fuuul, se pa dost bolj kot drugi.. Jaz imam v takšni vročini kot je ta teden, obraz čist moker.. Čelo, mokri lasje, nos, nad ustnicami.. V obraz se res potim kot nora.. Potem me je sram, ker me drugi vidijo in se potim še bolj.. Zanima me, kaj se da narediti v zvezi s tem..
Hvala za pomoč!
Poskusite s PROAPIN-om (Medexov propolis v spraju). 100 % deluje (propolis je pač naravni antibiotik) in prijetno diši, samo zelo verjetno vam bo za dolgo “obarval” oblačila.
Druga možnost je, da zdrobite oz. zmeljete (npr. v možnarju) t.i. DEO KRISTAL in ga nato majhen del za kakšen dan raztopite v malo destilirane vode (noževo konico praška v 30 ml vode), nato pa nalijete v pršilko od PROAPIN-a (ali podobno) in jo imate vedno s seboj (in seveda uporabljate po potrebi).
Nevem kako je s potenjem po obrazu, vendar iz izkusenj povem, da za pazduhe, roke in noge res pomaga perspirex. Sem bral na enem blogu o prekomernem potenju (slovenski blog, nevem točno povezave) kjer so objavljeni rezultati testiranja uporabe par izdelkov, kij jih je avtor poizkusil. Malo pobrskaj in če ne druga mu piši, če ni nič napisano na temo obraz in ti bo mogoče kaj znal svetovat.
Evo sem našel blog. Upam, da ni nič narobe če dam povezavo. Saj stran je samo blog in ni prodajna stran.
www.prekomerno-potenje.com