Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Prekomerno potenje

Prekomerno potenje

Spoštovani
Naj povem, da se sicer veliko potim odkar že pomnim zase, še posebej pod pazduhami, sploh ni važno ali je poletje ali zima, tudi po obrazu mi kar lije; opazila sem, da če sem pred kakšno izpostavitvijo npr.če imam kakšen nastop pred javnostjo ali govorim z neznanimi osebami me kar zalije vročina in začnem kapljati, počutim se nekako utesnjeno in v družbi drugih ne počutim sproščeno. Tudi srce mi pospešeno bije pri najbolj enostavnih opravilih in zardevam po obrazu. Sicer tudi ko sem sama doma in če opravljam kakšno opravilo se mi takoj naredijo ogromni krogi pod pazduho… moje potenje pa nima nikakršnega vonja…

Zanima me, če lahko pomagate/odgovorite na moja vprašanja, zaradi česa tako močno potenje? Že res da je lahko psihičnega izvora toda menim da bi lahko tudi kaj drugega? – težave z delovanjem mojega telesa da se izloča toliko znoja? Kje? Zakaj? Kako?

Gre za hiperhidrozo? Katere preiskave so potrebne za določitev te diagnoze? Kakšno je zdravljenje?

Razumem da se moramo ljudje potiti, ker se pač tako “hladimo”, vendar v mejah normale, kar je preveč pa tudi ni v redu, kajne? Bom morala kakšne preiskave opravljati?

Spoštovani!

Glede na navedeno gre za neravnovesje v delovanju avtnomnega živčevja. Prekomerno potenje je potrebno opredeliti. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku družinske medicine.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close