Že dva meseca mi na dan izpade okoli 500 las, ko si jih umijem pa še veliko več. tak problem sem imela že dvakrat.Pred dvema letoma in pa lansko leto. vedno se mi lasje močno razredčijo potem pa se za neka časa stanje izboljša in potem se vse spet ponovno začne. Ne vem več kaj naj naredim. Bila sem že pri endikrinologu, dermatologu. Dobila sem razne losjone, tudi kontracepcijske tablete, vendar mi nič ne pomaga.Poskusila sem tudi že fitoval a brez uspeha.
Mi lahko prosim vi kaj svetujete?
Pozdravljeni!
Glede vaših težav z izpadanjem las sta dermatolog in endokrinolog prava naslova.
Vašega primera sicer ne poznamo v detajle, res pa je, da ni nič nenavadnega, če se ženskam z leti lasje redčijo, zlasti ko se pojavijo hormonalne spremembe v času menopavze. Prav tako je redčenje ali izpadanje las lahko posledica postopkov za nego ali oblikovanje las ter
jemanje določenih predpisanih zdravil. Seveda so povzročitelj lahko tudi bolezni ščitnice.
S pravilno prehrano lahko lasem omogočimo vsa hranila, ki jih potrebujejo. Za ohranitev zdravih las in preprečitev nadaljnjega izpadanja si zagotovite zadosten vnos omega-3 maščobnih kislin (losos, sardine, skuše, laneno seme itd). Prehrani dodajajte GLA (gama-linolensko kislino) v obliki olja iz črnega ribeza ali svetlina.
Pozdravljeni!
Stara sem 23 let in imam SLE (Sistemski Lupus Eritematozus). Diagnozo so mi postavili lansko leto jeseni. Ko se je stanje aktivne bolezni umirilo so mi močno začeli izpadati lasje. Trenutno se je izpadanje nekoliko umirilo, vendar sem zelo zaskrbljena, ker imam zelo malo las. Sicer nimam nobenih poškodb kože. Zanima me, če se bo stanje izboljšalo, v kolikšnem času, ali mi bodo lasje zrasle nazaj, kaj lahko naredim, da bi spodbudila rast las? Od zdravil jemljem resochin in medrol (8 mg).
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
Meni so tudi močno začeli izpadati lasje.Imam komaj 17 let.Nevem a je to zarad tega ker je pomlad,ker pravijo da to zelo upliva.Ampak ko si operem lase imam po rokah cele šole las,kar po rokah se mi limajo.Zelo me skrbi.Bila sem tudi na pregledu ščitnice in je use uredu.Prosim pomagajte mi kaj naj naredim.
Imam komaj 17 let in pred enim mesecem so se mi pojavili veliki problemi z izpadanjem las.Ko si operem lase imam po cele šope las res nevem kaj naj naredim.Tudi ko niso oprani mi zelo odpadajo.Na glavi se mi je pojavila celo majhna pleša.Zelo sem zaskrbljena.Šla sem tudi h zdravniku na pregled ščitnice in rekli so da je use v redu.Jemljem tudi kapsule fitoval in uporabljam losjon fitoval.Nič mi ne pomaga.Bojim se da mi bodo usi lasje odpadli.Ali je to lahko tudi zaradi tega ker si barvam lase?res nevem kaj naj naredim prosim pomagajte mi :((((((((((
Pozdravljeni!
Na izpadanje las vpliva več dejavnikov: kemična sredstva in postopki za nego las, stresno doživljanje, hormonske spremembe, problemi s ščitnico, “revna” prehrana in seveda genetska preddispozicija. Glede težav s kožo in lasiščem se lahko obrnete na dermatologa, če je izpadanje las posledica bolezni ščitnice vas bo osebni zdravnik napotil k endokrinologu. Kot smo omenili že zgoraj, poskrbite za pestro prehrano, s katero boste zagotovili ustrezno prehranjenost lasnega korena z vitamini. Ne pozabite tudi na ustrezno hidracijo. Na voljo so tudi barve za lase na biološki osnovi.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni.
Že tri mesece mi zelo izpadajo lasje. Ko si operem glavo, še toliko bolj. Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok za to? Junija sem imela maturo, ali je možno, da mi lasje izpadajo zaradi stresa? Mogoče je to prišlo za mano? Naj omenim, da si lase zelo redko sušim s fenom, ponavadi jih sušim po naravni poti. Likam jih tudi ne, mogoče enkrat na mesec, pa še to ne celotnih. Poskusila sem s šamponom so pure, svetovala mi ga je frizerka. Nekajkrat sem si naredila tudi ”kuro” s čajevčevim oljem in sokom čebule, vendar ni nič pomagalo.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
Pozdravljeni,
Glede na vaš opis bi lahko šlo za kronični telogeni efluvij – dolgotrajno izpadanje las, ki se pojavlja ciklično. To stanje je pogosto povezano s hormonskimi spremembami, pomanjkanjem določenih hranil ali daljšim stresnim obdobjem.
Kaj bi lahko bil vzrok?
Hormonsko neravnovesje – kljub normalnim izvidom lahko nihanja hormonov vplivajo na lase.
Pomanjkanje železa, cinka, biotina, vitaminov B in D – tudi če laboratorijski testi pokažejo vrednosti v “mejah normale”, so lahko za lase še vedno prenizke.
Stres in vnetni procesi v telesu – kronični stres ali avtoimunske bolezni lahko sprožijo ciklično izpadanje las.
Reaktivno izpadanje las (telogeni efluvij) – sproži ga lahko katerikoli večji fizični ali čustveni stres v zadnjih 3–6 mesecih.
Kaj lahko poskusite?
Preverite prehrano – vključite hrano bogato z železom, cinkom, omega-3 in beljakovinami.
Podprite rast las z naravnimi rešitvami – masaže lasišča z olji (npr. ricinusovo ali rožmarinovo olje), blaga nega brez agresivnih kemikalij.
Mikroneedling ali PRP terapija – če dermatološki losjoni niso delovali, lahko to spodbuja ponovno rast.
Preverite ščitnico, feritin in druge krvne vrednosti – če jih še niste.
Učinkoviti dermatološki tretmaji – nekateri uspešno uporabljajo minoksidil ali druge rešitve po posvetu z dermatologom.
Če želite preverjene izdelke in rešitve za izpadanje las, obiščite https://si.hairback.eu ali nam pišite na info@hairback.eu.
Ne obupajte – z vztrajnostjo in pravo nego lahko stanje izboljšate!
Hej, mogoce ti bodo pomagala prehranska dopolnila ‘Dr. Böhm’. Kupi se jih v sanolaborju (morda tudi v lekarni). Meni so pomagala, priblizno eno leto sem jih vzemala. Sama tudi nisem prisla do vzroka zakaj so mi ispadali. Scitnico sem dala pregledat, kri tudi. Sem pa nekaj let pred tem imela tezavno zvezo, naporen fax, priblizno eno leto sem se barvala na blond… In verjetno je skupek vsega tega pripeljal v moje(koncno) mirne dneve, da so mi cez dan odpadali(puscala sem sled svojih las za sabo), potem pod tusem pa cela gmota las v banji… Pred tem sem imela ful goste. Zdaj pa ne pridem vec na tisto raven, ampak vsaj odpadajo mi vec ne. Preden sem nasla pravo zdravilo za moje lase, je trajalo leto pa pol. Umes sem sprobala se nekan dragih samponov, kateri niso ucinkovali na meni.
Upam, da sem kakorkoli pomagala drzim pesti, da se vse uredi. Lp