Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Prekomerna telesna teža otroka

Prekomerna telesna teža otroka

Pozdravljeni,

moj otrok (4 leta), ima neverjetni apetit in posledično tudi prekomerno telesno težo. Prosim vas, ali morda obstaja kaj za zmanjšanje apetita pri otroku, pa da nima stranskih učinkov. Stvar moramo resno vzeti v roke in nekaj ukreniti. Povem vam, da je to veliko veliko hujša stvar, kot če otrok ni ješč. To, da moramo hrano skrivati in non stop preusmerjati misli drugam, je nenormalno huda, srce parajoča zadeva.

Prosim vas za kak nasvet!

Lep pozdrav,
mamica

Pozdravljeni!
Žal vas moram razočarati s konkretnim odgovorom. Kar vam lako svetujem je, da otroku poskušate ponuditi čimveč sadja in zelenjave. Pri zdravljenju debelosti pri tako majhnem otroku vam ne morem priporočati nobenega zdravila, zato vam svetujem pogovor z otrokovim zdravnikom, ki vam bo svetoval kako se lotiti tega problema.

Lep pozdrav

Sebastijan Mršek, mag.farm., spec.

Pozdravljeni!
Prosim za pomoč oz. nasvet za sina, starega 14let, visok 162cm,tezak pa 91 kg podatki s sistematskega pregleda, dejali so mu da mora k svojim os.zdravniku ker je slo res prekomere.V šoli je malico, doma kosilo, kakšno malico in večerjo. Ima zelo odbeljen spodnji del trebuha(kot bi se mu obesl navzdol) in predel okoli vratu. Res je da se premalo giblje vsak dan se probamo truditi z njim in ga motivirati da naj gre vsaj kolesariti,glede na to da pa sva z zeno v sluzbi vsak dan do 17 ure pa nimas pravega nadzora kaj v resnici dela, med vikendom je drugace..Naj povem se da ko hodiva se hitro utrudi in ima tezave potem tudi z dihanjem,dali smo ga tudi na nogomet pa mu tudi negre najbolje skratka probava z zeno na vec nacinov ,sedaj bi spremenili tudi prehrano oziroma prehranjevanje,nevem na kaksen nacin ce smo v sluzbi do 17 ure in kaj sploh storiti,saj naju skrbi da nebi ta debelost prerasla se v kakso bolezen.oziroma dodatne tezave,naslednji teden pa greva tudi k os.zdravniku da ga prosim za pregled scitnice. Prosim vas za kak nasvet!
Z lepimi pozdravi!

Vinko

Spoštovani!

V kolikor imate možnost, vam svetujem, da stopite v kontakt z ustrezno usposobljenimi dietiki, ki vam bodo znali najbolje svetovati glede ustrezne prehrane in zdravega načina življenja pri vašem otroku.

Za ustrezen kontakt povprašajte pri pediatru. V kolikor vas ne bodo nikamor usmerili, vam svetujem, da se poskušate obrniti na klinično dietetičarko, Andrejo Širca Čampa, univ.dipl.ing..

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close