Najdi forum

Prosim ce mi lahko kdo svetuje kako se naj odvadim preklinjanja “kleti”..

…rekla bi , da fejst težko…skoraj nemogoče… ampak včasih tako sprosti…

hehehe težje kot od heroina..hehehe

V kolikor imas hiter nacin reagiranj, potem bo slo malo bolj tezko. A poskusi takole: Ko zelis nekomu odgovoriti, ne “izvrzi” besed kot iz topa, ker obicajno tudi vmes postavis se kaksno kletvico kar avtomaticno…Nekako zadrzi dah, namesto da izustis in premisli, kako bos formulirala stavek,nakar se poslusaj kako govoris…Nihce ti ne bo zameril, ce bos naredila manjso pavzo, preden odgovoris, nato pa lepo formuliras povedano in pod kontrolo ne vmestis se kaksne kletvice….Pa se prijetno je poslusati govorca, kako umirjeno govori….Saj ves, kako izgleda tisto “iz topa izstreljeno” blebetanje s poplavo besed in kletvic vmes??
Skratka, vse je odvisno od tvoje dobre volje in samokontrole in od nicesar drugega…
Zelim ti veliko uspehov. Rezultati bodo, ceprav ne cez noc….LP

Predno kaj butneš uporabi možgane in naj jezik ne prehiteva pamet. Pa ne bo nobenega problema.

Lp

meni najbolj pomaga, če si – jaz temu pravim – nastavim ogledalo

v tem primeru, ko npr. vidiš/slišiš nekoga, ki preklinja na vse kriplje, in se vidiš v tej situaciji. stvar se ti precej upre, vsaj za nekaj časa. seveda, pa je odvisno tudi od vsakodnevnega okolja – koliko dopušča ali cello vzpodbuje tovrstno izražanje

Uf, Rajmonda, jaz bi se tud ful rada “odvadila” kletvic. Saj unih ta hudih. Za novo leto, sem kao nardila neke sklepe sama pri sebe, pa tudi za kletvice. No, držala sem se jih bolj mal. Še vedno grdo govorim.

yes, jaka… ti, a imaš poleg brkov tudi brado ??… sory, dedca nimam doma… pa se v druge možakarje spuščam…he he he

hehehe pridem na kofe, če nimaš dedca doma..hehehe nimam brade oz. jo imam samo obrito… veš, pravi mačo preklinja sto na uro, nič ne pali pri ženskah bolj kot pristne južne kletvice v kombinaciji s slabim zadahom (pa seveda zobotrebec…).

…brada, taka..dva dni stara hmm…gate trga…

Tudi meni pomaga podobno kot dohtarci. Samo poglej oz. poslušaj ženske na cesti, v službi/šoli, v lokalu … kako preklinjajo in kako to zgleda. Ko se zamisliš ob tem, te mine da bi sploh preklinjal. Za začetek pa skušaj res ta najgrše besede nadomestiti z malo bolj ‘milimi’ izrazi, npr. nameto pizzzzz … , reci pi …smo, moškemu spolnemu organu odvzemi ‘c,’ pa dobiš kuro itd. :o) Mal lepš se pa že sliši! :o))))

Draga Rajmonda, bolje da se ne bi obrnila na ta forum. 13.3.03 je bilo zastavljeno vprašanje “Kdo najbolje zakolne?” Poglej si odgovore in nicke pa boš videla, koga si zaprosila za nasvet kako se odvaditi preklinjanja.
Mislim, da ti njihovi nasveti ne bodo kaj prida pomagali. Lp

Ne vem zakaj bi bilo težko prenehati preklinjati. Kakšna pa bi rada bila? Bi bila rada videti kot dama, spoštovanja vredna ženska? Ali ti je ljubše, če te svet sprejema kot žensko z zrnom možgan? Odločitev je tvoja. Če ne želiš biti “kura”, se boš seveda izobraževala, brala kaj drugega kot Tv spored in v njem iskala napoved kdaj so španske “žajfnice”. In inteligenca se odraža v jeziku, ki je sam po sebi dovolj lep, pester in barvit, da se lahko v njem izraziš dovolj pestro z vsemi ekstremnimi čustvi vred. Upam, da razumeš.
Pa srečno na poti brez kletvic!

Jebemo mater, kurba, prasica, kako si prav povedala!

To pa res nima veze z tem ali kolnemo ali ne. Jaz ne kolnem. Nikjer pa ni rečeno, da ne znam, ali da nekoč nisem.
Če me pa povprašaš po kletvicah, ti jih pa sigurno znam dosti povedat.

Lp

Ja doro puzda kaj se boste faking odvjajali preklinjat ce sami pr seb veste da to nemors…. Kdr se udaris takrt mors zaklet

Ko sem bila mlada, sem tudi sama uporabljala grde izraze in tudi občasno preklinjala. Takrat sem se zdela sama sebi IN, ker so tako govorili tudi drugi. Še vedno me je sram v dno duše, da sem se tako obnašala.

Sedaj sigurno 30 let nisem izustila nobene grde kletvice. Zlahka preživim brez grdih besed in brez preklinjanja. Kako mi je uspelo, ne vem, ampak nekega dne sem avtomatično s tem prenehala.

Slišati preklinjati nekoga je zelo, zelo grdo.

New Report

Close