Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Preklic bančne kartice (jo bankomat požre, kljub PIN-u)?

Preklic bančne kartice (jo bankomat požre, kljub PIN-u)?

Vprašanje je že v naslovu….

Kartico so mi ukradli, PIN sem imela v telefonu (tudi ukradli) v imeniku, kao skrit, za moje pojme dobro… ali pa so me opazovali, ko sem ga kdaj prej kje vtipkala… Vlom se zdi profesionalno izpeljan.
Kartica je bila preklicana maksimalno v 20 min po dogodku. Mesto bankomata, kjer so dvigovali je 15 min vožnje stran od mesta vloma.

Kaj se torej zgodi? (prosila sem vsa možna potrdila na banki, zapisnik preklica itd…):

ob 18:30:10 dvig z bankomata xxx€, pravi PIN, uspešno
ob 18:31:45 spet dvig xxx, uspešno (doseže dnevni limit!!!!!!)
ob 18:33:05 poskuša spet xxx€, bankomat javi, da je dnevni limit porabljen
ob 18:34:30 poskuša 100€ bankomat javi, da je dnevni limit porabljen
ob 18:35:57 poskuša 50€ bankomat javi, da je dnevni limit porabljen
ob 18:37:47 poskuša 20€ bankomat javi, da je dnevni limit porabljen
ob 18:39:26 poskuša 10€ bankomat javi, da je dnevni limit porabljen
nato nobenega poskusa več

Na zapisniku o preklicu kartice je za uro preklica navedena 18:32.

Zdi se mi čudno:
– zakaj je bilo kljub preklicu nemoteno naprej poskušati, lahko še kaj dvigne?
– zakaj bankomat v takem primeru ne požre kartice?
– ali je e možno, da je bilo kaj narobe s preklicem npr. dejansko kasneje preklicana kartica in dokumentirano na način, da vse “klapa”?

Počutim se itak total neumno in malo me je tudi strah. Ali bi bila pritožba na banki utemeljena?? Bančniške vode so mi precej neznane, zato vas prosim za info.

Hvala.

Kripta, na vprašanje ti žal ne znam odgovoriti, ti pa iskreno želim, da bi situacijo rešila na najboljši možni način in s čim manj stroški.
Držim pesti!

Je pa res čudno, da se je izpisalo, da je dnevni limit porabljen, namesto, da je kartica neveljavna. Katero banko pa imaš in na katerem bankomatu je tat dvigoval? Morda pa ima to kakšno vezo?

Ocitno je stirikrat poskusal po preklicu in kartico bi mu moralo pozreti. V vsakem primeru se pritozi.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Nova KBM
bankomat pa od NLB

Od tega je že nekaj dni čez 8 dni, kot je ponavadi,
So tudi na banki zadrževali potrdila 4 dni (založili so jih, so mi rekli, ko sem nato videla datum faxa na dnu)

Koliko časa imam za pritožbo?

Vsaj 8 dni od vročitve dokumentov.Ali imaš potrdilo, kdaj si jih prejela?

Kaj bi ti sploh rada dosegla in na kaj se boš pa pritoževala? Saj denar ni bil dvignjen po preklicu kartice.

drugač pa sem prepričan, da lopove dobro poznaš, ni treba dost okol pogledat hehe.

Jah, verjetno je šla avtorizacija skoz še preden je bila kartica preklicana, ko je avtorizacija enkrat opravljena pa se verjetno ne preverja več…. Sploh če je bila kartica preklicana medtem ko je lopov dvigal in lahko da informacije še niso prišle v center ali pa so se ravno zapisovale….

Lp, Janez

New Report

Close