Najdi forum

Dober dan

Ker sem se šele včlanil sem med uporabnike foruma, vas vse skupaj najprej lepo pozdravim in zaželim lepo nedeljo.

Sedaj pa moj velik problem z alkoholom.

Prosil bi za odkrito pomoč nekoga ki mi bo vedel pomagati.

Nikogar nočem kriviti ampak moje življenje je tako zajebano-sory izrazu-ali drugače ga nevem poimenovati da me je prisililo v uporabo alkohola.

Nekaj časa sem upal da se sam rešim, potem pa družba ki enostavno ponuja alkohol me je pripeljala v neizbežno stanje. Najprej ponujajo potem pa govorijo ko se napijem kak sem bil.

Saj pa jeb..če vidiš kam me pijača lahko spravi mi pomagaj, ne pa da mi ponujaš, potem pa koncentracija pada, alkoholno stanje se stopnjuje pijačo pa še naprej ponujajo..Mrš pa taki “kolegi” ki sami redkokdaj kaj spijejo, a ponujati pa znajo. Nevem kako ne spregledajo da imam težave in bi mi alko totalno prepovedali.

Ta gnus prekleti alko pa potem ko imam kak problem uporabljam še sam naprej.

Naj povem da je ta gnus, alko za mene ni drugo, zakoreninjen v moji družini.

Oče odkar se ga spomnim je pogosto bil naljan in grob do mame in otrok,odraščal sem kot v peklu.

Alkohol je bil sprva zanimiv in privlačen, sedaj pa odvečen.

Ampak nevem kako se rešiti, prosil bi za nasvet.

Pozdravljeni,

hvala, da ste delili svoje izkušnje. Razumem, da se soočate z resnimi izzivi, kjer alkohol igra veliko vlogo v vašem življenju in kako družbena pričakovanja ter družinska zgodovina vplivajo na to situacijo.

Res je, da je alkohol v naši družbi pogosto viden kot nekakšen “antidepresiv”, a kot ste verjetno opazili sami, ta pot navzdol prinese več škode kot koristi. Alkohol na dolgi rok dejansko poglobi stisko, namesto da bi jo omilil. Vaše frustracije glede okolice, ki vam namesto podpore ponuja alkohol, so popolnoma razumljive. Zelo pomembno je prepoznati, da takšna “podpora” ni prava podpora.

Glede na vašo družinsko zgodovino z alkoholom in trenutne težave, bi bilo res koristno poiskati pomoč strokovnjaka. Psihoterapevt vam lahko pomaga raziskati vzroke za vašo zasvojenost, razviti nove strategije soočanja in vam pomagati pri izgradnji bolj zdravih odnosov.

Morda se zdi iskanje pomoči kot velik korak, vendar je to korak k razumevanju in obvladovanju vaše situacije na bolj zdrav način. Ni vam treba iti skozi to sami. Upam, da boste našli moč, da naredite ta korak.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close