Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja prekinitev zavarovanja- zavarovalnica merkur

prekinitev zavarovanja- zavarovalnica merkur

Zdra

če so vam tako svetovali na Merkur zavarovalnici,bo že držalo.Predujem je neke vrste kredit,katerega odplačujete na mesečni način.Glede na to,da je vaša polica kapitalizirana,ter bi lahko bila odkupna vrednost zavarovanja šele v mesecu juniju,bo to najboljši možen način do sredstev
Pa še enkrat preverite postopek.
Srečno!
Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Zavarovanje pri Merkurju imam od 1.1.2000 za dobo 40 let. Plačujem po 35€ mesečno. Po trenutnem izračunu bi dobil cca 2500€ od vplačanih cca 5500€. Izgubil sem 3000€. Se opravičujem, ampak to je totalni nateg. Bolje bi bilo če bi imel denar na banki. Sedaj, me zanima kako je s prekinitvijo pogodbe. Bom imel raje denar na banki ali pa kupil surovino….

Po približno pol leta sem se odločil, da ne bom več plačeval, ker se mi zdi 40 let preveč.
Sem se pač pustil prepričati, zdaj pa se sprašujem ali naj samo preneham plačevati
in po treh letih poizkusim kaj dobiti ali pa enostavno pozabim na ta denar…
Kapitalizacija verjetno pred dobo treh let ni mogoča?

Hvala in lep pozdrav, Dejan

40 let je resnično dolga doba,po preteku enega leta pa lahko spremenite vsebino police,zavarovalna doba,višina premije..Potrebna pa je odobritev s strani zavarovalnice.
Kapitalizacija se lahko izvrši po treh vplačanih letnih premijah.
Lep pozdrav in srečno!
Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

S spoštovanjem,

v mojem interesu je, da prekinem življenjsko zavarovanje sklenjeno dne 01.03.2009.
Dne 04.04.2012 so mi odobrili predujem za katerega sem zaradi takratnih okoliščin zaprosil. Plačevanje premij je ustavljeno in najbolje bi bilo zame, da se to zavarovanje popolnoma ukine in izplača še preostali znesek. Sedaj se plačuje samo obresti na predujem.
Pri klicu na zavarovalnico Merkur so me obvestili, da je možnost možnost prekinitve pogodbe s pisno izjavo. O tem nimam nobenih izkušenj in vesel bi bil vsakega napotka, kako naj to izvedem.
Najbolje bi bilo, da se predujem odšteje od odkupne vrednosti police in izplača preostanek.
Žal o tem ne vem veliko, zato vas vljudno prosim za nekaj napotkov, kako naj to napišem.

Hvala za vso pomoč.

Vse dobro

Pozdravljeni!
Če bi se oglasili pri meni v pisarni,bi lahko uredila vse potrebno.
Izpolniti bo potrebno obrazec za prekinitev pogodbe,na osnovi le tega pa vam bo zavarovalnica Merkur posredovala odgovor.Predhodno pa bi zaprosili še za vse izračune,tako da boste vedeli,kaj je za vas optimalno.
Toliko zaenkrat,pa prijeten dan,Bruno

Dobro jutro in z hvaležnim spoštovanjem,

žal je trenutno stanje tako, da ne morem opraviti poti do vas v Ljubljano. Nahajam se na zgornjem Primorskem in sama pot bi bila trenutno nemogoča. Zaradi tega vas vljudno prosim za navodila, kaj in kako moram napisati zahtevek za prekinitev pogodbe za zavarovalnico in lahko bi zaprosil še za vse izračune. Zaradi moje odločitve, da pogodbo popolnoma prekinem mislim, da ti izračuni ne bi bili potrebni.

Hvala vam za vse vaše delo in vašo pomoč,

vse dobro

Naprošam vas,da mi pišete na osebni mail.
Lepo pozdravljeni!
Bruno

Zdravo!

Zanima me na kakšen način se plačuje letna premija? Prvi znesek sem plačala preko položnice od posrednika, sedaj pa je leto naokrog, pa še nimam nobene položnice, da bi lahko poravnala znesek za naslednje leto? Ali moram sama iskati trr….. za nakazilo?
poravnati bi morala že pred 1.11.- ???
Hvala in lp

Če ste se odločili za način plačila položnica enkrar letno,boste v kratkem prejeli položnico za plačilo premije za leto 2013/14.
V primeru,da je ne bi prejeli pa poizvedite na zavarovalnici.
Lepo pozdravljeni!
Bruno

Pozdravljeni,

z zavarovalnico merkur sem sklenila zavarovanje decembra 2004. Bila sem naivna študentka, dobila sem prepričljivega zav. agenta in k sreči podpisala samo najnižjo premijo, ker česa višjega takrat nisem zmogla. Potem je prišla kriza in z njo poton podjetja, za katerega sem po študiju delala, tako da sem nehala plačevati nekje na začetku 2012, do takrat sem nekako še zmogla. Zdaj sem se odločila, da “grem po svoj denar” (vem, pozno, ampak zdaj končno grem). Če prav razumem, je moja najboljša možnost odkup? In kaj pomeni, če počakam, da se dopolni 10 let, kljub temu, da ne plačujem? Nekajkrat sem jih klicala in so me vedno znova zavrnili, da se ne da prekiniti (čeprav mi je agent takrat sveto zatrjeval, da lahko kadarkoli vzamem svoj denar ven) in mi malodane vrgli telefon dol. Če ne prosim preveč, bi vas prosila za nasvet, preden se odpravim k njim v pisarne, ker je več kot očitno, da jih klicala pač ne bom več.

Hvala!

Nina

Ja,v vašem primeru bi bilo najbolje počakati do izteka 10 let od sklenitve zavarovanja,saj bi se na ta način izognili plačilu 6,5% davka na zav.posle.
Niste pa napisali,če ste še vedno nezapošlena.V primeru,da ste nezaposlena bo odkup lažje doseči.
Za vprašanja sem vam na voljo na spodnji tel številki.
lepo pozdravljeni!
Bruno

Pozdrav!

Pri merkur zavarovalnici imam kombinirano zavarovanje za dobo 33 let.Danes po 3 leti sem malo racunal koliko dobim in koliko sem zgubil.

Se pravi da v dobi 10 let dobim 1880 eurov oni pa 1035 eurov HALLOOOOOOO kod si se to videl !

Danes sem dobil izracun na 3 leta in imam plusa 564 eurov na leto dajem 291,53 eura ,za zavarovanje pa 103,53 . se pravi sem na leto prisparal 188 eura skor polovico so oni vzeli!

Ali je to nateg?

Koliko dobim ce prekinem zavarovanje ,ce sploh kaj dobim od 564 eurov!

Odgovorite mi! HVALA LP.

Premalo podatkov o vašem zavarovanju ste napisali.
Lep pozdrav,Bruno

Pozdravljeni, pri Merkur zavarovalnici sem 2004 sklenil kombinirano zavarovanje, zavarovalna doba 40 let.

V letu 2008 sem pri KD sklenil Fondpolico in dal Merkur zavarovanje v kapitalizacijo. Zavarovalna vsota je okoli 1300€ (pošiljajo letno, koliko dobička se pripiše), dal sem zahtevo za odkupno vrednost, katera je cca. 650 € – in seveda te njihovi nemogoči pogoji, da sploh lahko odkupiš polico, od katerega ne izpolnjujem prav nobenega.

Poklical sem jih in se pozanimal o drugih možnostih: predujma mi ne morejo izplačati, ker je odkupna vrednost premajhna (minimalni predujem je 1000€). Vprašal sem tudi za možnost ponovnega aktiviranja zavarovanja in skrajšanja zavarovalne dobe, pa tudi ta opcija ni mogoča, ker imajo sedaj drugačne produkte.

Opcija je, da se denar prenese na drugo polico/nov produkt, kjer se da skrajšati zavarovalno dobo, ampak spet mora biti produkt aktiven vsaj 10 let, kar spet pomeni izplačilo šele 2023.

A se sploh na kakšen način da priti do denarja?

Pozdravljeni, pri Merkur zavarovalnici sem 2004 sklenil kombinirano zavarovanje, zavarovalna doba 40 let.

V letu 2008 sem pri KD sklenil Fondpolico in dal Merkur zavarovanje v kapitalizacijo. Zavarovalna vsota je okoli 1300€ (pošiljajo letno, koliko dobička se pripiše), dal sem zahtevo za odkupno vrednost, katera je cca. 650 € – in seveda te njihovi nemogoči pogoji, da sploh lahko odkupiš polico, od katerega ne izpolnjujem prav nobenega (izselitev, smrt, 100% invalidnost, razveza zakonske zveze).

Poklical sem jih in se pozanimal o drugih možnostih: predujma mi ne morejo izplačati, ker je odkupna vrednost premajhna (minimalni predujem je 1000€). Vprašal sem tudi za možnost ponovnega aktiviranja zavarovanja in skrajšanja zavarovalne dobe, pa tudi ta opcija ni mogoča, ker imajo sedaj drugačne produkte.

Opcija je, da se denar prenese na drugo polico/nov produkt, kjer se da skrajšati zavarovalno dobo, ampak spet mora biti produkt aktiven vsaj 10 let, kar spet pomeni izplačilo šele 2023.

A se sploh na kakšen način da priti do denarja pred iztekom 40 let?

Ja,da bi prišli do denarja bo težka.Torej pustite zadevo takšno kot je,le v primeru izgube zaposlitve pa bi se morda dalo kaj narediti.
Nažalost vam kaj drugega ne morem napisati,lepo vas pozdravljam,Bruno

Prekinitev zavarovanja

Zanima me zakaj je sploh navedena odkupna vrednost v zavarovalni polici,če pa to sploh ni mogoče a je to načrtovan nateg zavarovancev ne vem zakaj te njihov agent na to ne opozori,da če skleneš zavarovanje npr. za 25 let po petih letih si pa mogoče premisliš iz različnih razlogov moraš to kar si v teh 5ih letih plačal tako rekoč pozabiti kajti zato kar mi bo vrnjeno čez dvajset let bo enako ničli.
Letno sem plačeval 770 evrov se pravi,da sem v petih letih plačal 3850.Po petih letih pa naj bi bila odkupna vrednast 1624 evrov se pravi da, niti polovice zneska ne bi dobil nazaj pa niti tega ti ne morejo vrniti.

Odkupna vrednost zavarovanja na policah življenskega zavarovanja mora biti napisana po zakonu.
Pred leti,ko še ni bilo takšne finančne krize ,odkup zavarovanja niti ni bil takšen problem.Ker pa je nastala situacija finančne krize povzročila prekinitve velikega števila življenskih zavarovanj so zavarovalnice restriktivno zaostrile možnost odkupa polic,ter se na nek način proti temu zavarovale.In to na škodo nas,uporabnikov.Kajti poraja seobčutek,da si na nek način izigran.
V prvih treh letih po sklenitvi življenskega zavarovanja so nastali največji stroški na polici.Provizija tistemu,ki je takšno zavarovanje posredoval,morebitno pozavarovanje rizika.
Po drugi strani pa nosi zavarovalnica tudi velik rizik takoj s pričetkom takšnega zavarovanja- v primeru naravne ali nezgodne smrti se lahko izplača velika zavarovalna vsota……
Opažam,da je bilo veliko življenskih zavarovanj sklenjenih za zavarovalno dobo 30 ali 40 let.To pa pomeni,da je vsakdo,ki je vede hotel veliko zavarovalno vsoto,ter veliko izplačilo z nižjimi mesečnimi vplačili sklenil zavarovanje za najdaljšo možno zavarovalno dobo.
Največ zavarovalnih polic so sklenile posredniško zastopniške agencije po sistemu mrežnega marketinga,torej so zavarovanja sklepali ljudje z nižjim znanjem zavarovalništva v okviru agencije in za njihov račun.Včasih so stranke ob sklenitvi zavarovanja premalo ali napačno informirane,ne preberejo pazljivo splošnih pogojev zavarovanja,zato pa kasneje prihaja do težav,kot so odkup in podobne spremembe.
Problematika odkupa zavarovanj bo po mojem mnenju ostala nespremenjena,splošni pogoji so veljavni,vse kar lahko storimo so možne tehnične spremembe zavarovanja t.j.možnosti nižjih mesečnih,četrtletnih polletnih in letnih vplačil,skrajšanje zavarovalne dobe ter kapitalizacija polic.
Ker prihaja čedalje več vprašanj iz teme odkupa zavarovanj sem si drznil malo več napisat na to temo.Upam,da bo komu koristilo.

Lepo vas pozdravljam,Bruno

New Report

Close