Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Prekinitev utrogestana

Prekinitev utrogestana

Pozdravljeni, Utrogestansen sem jemala 3x200mg, ginekologinja je rekla da ga ne rabi več jemati te sem bila točno 13teden. Zdaj ga ze 4dni ne jemljem več, imam pa bolečine v jajčniku, iz ponedeljka na torek ponoči tudi v maternici krč da sem se od tega prebudila. Včeraj sem na wc papirju opazila sluz krvavo, ki je hitro izzvenela, nakar se je pojavil izcedek kot pred ovulacijo(kremasto, bel).

Zaradi enorogne maternice in hematoma me skrbi.

Vprašala bi kateri magnezij mi vi priporočate in koliko na dan.

Hvala za vaš odgovor in čas ter  lep pozdrav

Odgovor na objavo uporabnika
Noseca664, 05.02.2026 ob 08:22

Pozdravljeni, Utrogestansen sem jemala 3x200mg, ginekologinja je rekla da ga ne rabi več jemati te sem bila točno 13teden. Zdaj ga ze 4dni ne jemljem več, imam pa bolečine v jajčniku, iz ponedeljka na torek ponoči tudi v maternici krč da sem se od tega prebudila. Včeraj sem na wc papirju opazila sluz krvavo, ki je hitro izzvenela, nakar se je pojavil izcedek kot pred ovulacijo(kremasto, bel).

Zaradi enorogne maternice in hematoma me skrbi.

Vprašala bi kateri magnezij mi vi priporočate in koliko na dan.

Hvala za vaš odgovor in čas ter  lep pozdrav

Če imate enorogo maternico in bolečine / krče po prekinitvi uporabe Utrogestana svetujem, da nadaljujete z 200 mg zvečer v nožnico. Za preprečevanje krčev in prezgodnjega poroda, do 39 tedna.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close