Najdi forum

prekinitev stika z izkoriščevalko

Hvala Angie3 za kar si napisala.

Nobenega strahu ni, da bi spet padel nazaj v patološki odnos s fatalko. Poslal sem jo k vragu, ji rekel, da ji ne verjamem niti besede, da laže že odkar sem jo spoznal. Primerjal sem jo z žensko, zaradi katere je njen oče zapustil njo in njeno mamo in ta ženska je zanjo najbolj negativen lik. Užalil sem jo. Vedno je bila izjemno občutljiva in z besedami sem pretiraval. Moral bi se zadržati, čeprav je vse, kar sem napisal res.

Sedaj je iz svojega ponosa ne smem nikoli več kontaktirati. Ona pa me tudi ne bo, ker sem bil do nje nesramen. Poleg tega pa se lepim ženskam ni treba ozirati nazaj.

Terapevt mi pravi, da ji v bistvu nimam kaj očitati. Uporabil sem preveč laži. Medtem, ko sem se dobival s fatalko, sem imel dve ženski in jima lagal. To se mi je vrnilo. Fatalka pa je izgubila zaupanje vame. Do fatalke sem ravnal premalo iskreno, premalo moško, premalo ultimativno in se ji preveč pustil izkoriščati. Dobila je občutek, da nisem pravi moški. Da če me ona lahko takole vrti, me bo čez par let katera druga, mlajša ženska, jaz pa bi zaradi tega zapustil fatalko in otroka.

Ni važno, kako je ravnala ona, sam bi moral biti zgled poštenosti in ljubeznivosti. Fatalka ni bila noben sadist, zaradi njenih psiholoških in finančnih težav je ravnala, tako kot je. Torej neiskreno, preračunljivo, zelo egocentrično, nezanesljivo, izkoriščevalsko. Jaz bi si moral pridobiti njeno 100% zaupanje, potem pa bi se odnos lahko razvil v pravo smer. Ker pa tega nisem uspel, je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo odnos na tak ali drugačen način prekinil.

Poti nazaj ni. Terapevt pravi, da bom najverjetneje celo življenje plačeval za grehe svojega očeta, ki je zapustil družino. Da sicer ni nič narobe z mano in da bi brez svojih travm z lahkoto osvojil fatalko ali katerokoli drugo žensko, da pa je moj pristop povsem zgrešen.

Poti naprej ne vidim. Depresijo sicer OK prenašam, ker sem jo navajen. Ker sem zelo zaposlen z delom in športom, ampak živeti življenje brez enega samega veselja, imeti zgolj eno prijateljico in nobenih prijateljev, vsak trenutek trpeti, spati po pet ur na noč, ves čas podoživljati svoje napake… To ni nobeno življenje.

Krivdo za spodletel odnos sem v celoti prevzel nase in to dejansko verjamem. Sedaj, pod vplivom razočaranja in depresije, je nauk, ki sem ga potegnil iz te zgodbe, da se z lepimi ženskami ne splača ukvarjati, ker te slejkoprej prizadanejo in jim ni za zaupati.

Moram napisati, kako sem se za kratek čas rešil svoje fatalke, potem pa ugotovil, da nimam alternativ, da rabim objekt želje, da brez pozornosti lepe ženske težko živim…

Za kratek čas sem z njo spet zašel v stare tirnice, seveda pa je sledil preobrat in niti najmanj ne morem vedeti, kako se bo vse skupaj razpletlo.

Na začetku novembra sem jo poslal k vragu z žalitvijo in očitkom, da konstantno laže. En mesec in pol sem stiskal zobe, jo pogrešal, se poskušal osredotočiti na druge stvari, ko kar naenkrat kliče. Kliče kot da se ni nič zgodilo. V dveh dneh kliče petkrat, klepeta, je prijazna, me povabi na kavo in ker nisem utegnil, spet prekine kontakt.

Za novo leto mi pošlje perverzen sms: “Naj se ti uresničijo tvoje najgloblje srčne želje” Odgovorim: “Malo čudno, da mi ravno ti takole rutinsko voščiš, kot da ne veš, kakšne so moje želje”

Spet ni glasu od nje en mesec, potem kliče. Greva na kavo. Po nasvetu terapevta ji iskreno povem celo zgodbo. Da jo imam rad. Da sem depresiven. Da sem vmes imel dve kratki zvezi, da bi pozabil nanjo. Da to ni bilo prav in da sem se puncama opravičil. Z iskrenostjo zbudim njeno željo. Dobim par lepih smsjev: “Že dolgo si nisem bila z nikomer tako blizu. Čutim, da me imaš iskreno rad” Potem gre dopisovanje v drugo smer. Vseeno pa kak teden vsak dan zapored po 100 smsjev do enih ponoči. Potem pa spet prereže in začne z ignoranco. Jaz je tudi ne kontaktiram, ker nisem na potezi in itak ne vem, pri čem sem. Nikakor je ne morem razumeti.

Drugače sem začel s skupinsko psihoterapijo, Zaenkrat nisem zadovoljen, ker ljudje tožijo o nekih irelevantnih problemih in se potem dela big deal iz tega in so vsi pretirano sočutni, osredotočajo se na malenkosti… Zdi se mi, da če bi začel stresati svoje negativistniče, realne poglede na svet, bi me vrgli ven, ker ne vplivam dobro na drugo.

Težko je živeti s tem, da niti en dan v naprej ne veš, kaj se bo zgodilo. Težko je živeti brez veselja. S fatalko bi šel rad nazaj v stare tirnice, čeprav mi to vsi odsvetujejo. Ampak kolikor slišim, si je ona v tem času nabrala novo zalogo moških in spet tuhta, kateri bi bilo zanjo najboljši, v vmesnem času pa uživa v njihovem osvajanju. Službe sploh ne potrebuje, niti se ne sekira kaj preveč, da je nima. Lepim ženskam je res lepo

Od take neresne in nezrele osebe pričakuješ da je sposobna odnosa? Ti si zagledan v njo in si ustvarjaš lažno upanje, ki te še bolj poriva v drek depresije. Pojdi v pot ki ti bo prinesla svobodo ne ujetost z njo. Imaš probleme in reši jih, da ne bo prepozno in si boš uničil življenje

Juresis , morda bi bilo za začetek dobro, da bi zamenjal terapevta, ker tako neumnega nasveta v takšni situacijo že dolgo nisem slišala. KOt vidim se pri tebi ni prav nič spremenilo, se zdi , da imaš od takšne situacije še vedno veliko večje koristi, kot pa nevšečnosti, oziroma, da ti odgovarja. Če sedeš na žarečo peč se premakneš in očtino tale tvoje še ni dovolj vroča. Kakšne so te koristi zate, pa boš vedel le ti sam.

GA

GittaAna

GittaAna, od kdaj pa je z iskrenostjo in resnico karkoli narobe? Vsak, še posebej pa moški, mora biti sam pošten in dober in potem se to v odnosu prenese tudi na nasprotno osebo. Dobro se z dobrim vrača.

Naj bi se dobil z njo in se pogovarjal o vremenu? Iskrenost naredi vtis in seže v srce in ta moj primer to dokazuje. Sicer vtis, ki sem ga naredil, ni bil dovolj, da bi se odnos premaknil tja, kamor si želim. In tu delam napako, vsaj terapevt mi to očita. Če ženska ne kaže želje, da bi z mano seksala, je edino prav, da nemudoma prekinem kontakt.

Kar se pa tiče tistega zadnjega, kar si napisala… O vroči peči itd. Ravno obratno je. Ker mi gre tako slabo, prenašam (sem prenašal) takšen odnos. Če bi imel kup enakovrednih alternativ, ne bi imel težav skenslati tole fatalko. Ampak pri mojih hendikepih, ki jih imam in socialni izolaciji, ki sem jo prisiljen trpeti, je težko najti prijetno in lepo žensko pri 30+ letih, s katero bi se glede na svojo specifično osebnost ujel.

Juresis, poln si izgovorov. Očitno ti paše špilati žrtev.
Še enkrat si pozorno preberi sporočilo GittaAne.

Podpisem! 😉

Res si odličen primerek žrtve narcistično motene osebe. Take kot si ti, imajo narcisi najraje. Ljudje s slabim mnenjem o sebi, s slabo samopodobo, so prava poslastica zanje, s takimi se najraje poigravajo in to lahko traja leta in leta.
Dobro se z dobrim vrača?! Očitno se na tem forumu nisi naučil ničesar. V bistvu ga izkoriščaš za to, da dobivaš pozornost od nas, ki te beremo in komentiramo.
Precej bedno…
No, kar uživaj v svojih igricah s svojo fatalko še naprej in ne razlagaj nam več tega na forumu, ker je vse skupaj postalo že malce dolgočasno.
Pa brez zamere… samo odkrita sem bila. V bistvu ti želim, da bi se iz tega izvlekel, pa bolj slabo kaže.

Juresis,

kot kaze imajo zgornji komentarji prav. Paše ti to špilanje, glede na to, kaj si tu vse prebral, delal neke čisto osnovne napake. Osebno težko vidim, kaj sploh delaš prav. mogoče da skrbiš za fiziko, ampak kaj več pa ne. Trzaš nazaj na njene lovke, apdeš noro nazaj v high stanje, posiljas SMSe in se potem sprašuješ zakaj je tako. Če veš zakaj je tako, potem nehaj delati te predvidljive odzive, katere ona pričakuje.
Če ne moreš nehati, potem ti ne znam svetovati.

Z iskrenostjo in resnico pa ni nič narobe, ampak nič ni narobe pri zdravih osebah. Pri drugih osebah pa je tako kot da bi metal diamante svinjam, ker imaš pač veliko diamantov, potem pa bi se smilil sam sebi, kaj ti ta dela.

lp SVO

🙂
GittaAna, aleluja. 🙂 In vsi ostali avtorji, se strinjam in… Se popolnoma strinjam, zamenjati moraš terapevta, razen če… Dobro se z dobrim vrača bi lahko pomenilo tudi, da če boš dober do nje, te mogoče dokončno odvrže kot svoj vir za polnjenje ega in te ne bo več klicala, ker boš za njo samo še patetična vreča bolh in potem boš morda začel urejat svoje življenje. V tem smislu dobro z dobrim, ja. 🙂

Meni se zdi, da ta oseba ne prenese intimne bližine in v tem primeru bolj kot jo boš ignoriral in se vedel grdo (abusive) do nje, bolj bo hodila za teboj. Če pa jo kličeš in ji razlagaš o svojih čustvih in si dober do nje, pa jo s tem odbijaš. Ker tega ne prenese. Saj ta vzorec ti je že večkrat nakazala.

Bom malce amatersko napisal. Starši s svojim odnosom otroku predstavijo vzorec kaj je ljubezen. Če starši svojega otroka čustveno izkoriščajo potem ta oseba enači izkoriščevalsko vedenje z ljubeznijo in ta oseba pač pada na “barabe”, ki se do nje grdo vedejo in jo izkoriščajo… Poskusi spremeniti svoj odnos vsaj za kakk dan, nekam jo pošlji odločno, po moško pa boš videl… Vprašanje pa je ali je to življenje, ki si ga želiš.

Dobei videi na to temo: https://www.youtube.com/user/CraigN

Dobro z dobrim, ja… je treba sporočila tudi pravilno tolmačiti

Zivjo juresis in ostali

Po 2 letih branj mon forumov sem prletu na skor identicno zgodbo..po zanikanju sebe in iskanju potrditve pri drugih….vmes sm mislu da sem mom..nom..iskal vzroke varanja pri bivši..bral bral..kupoval knjige..strokovne duhovne pa ni da ni…terapije…povsod sem malo zraven…ko berem tebe…uf…

Juresis danes ko berem tvojo zgodbo božemili…ujet si do konca…ko boš dovoljkrat razočaran boš pustil to fatalko…takrat bos dojel vse to pisanje…te razumem kako se pocutis. Sem bil v tem 15 let…nikol nisem dojel do varanja pol so se mi pa oci odprle.ko sem zacel brat tele forume….preber si forume nom, mom, varanje, locitve ber in si širi znanje gittaana carica..darwin.svo.cuda ljudi..k ti povejo kaj in kako…mors met dobro prebavo…pa trezno glavo

Da ti povem kako to poteka bos mogoce lazje razumel.moja izkusnja. Ima te samo za pozornost..ko ji jo dajes je kul ko hoces kaj resno ni kontakta..ko ji je bad spet kontakt ko ji je kul te ni. Nonstop gore dole…ti pricakujes ni ko ne pricakujes je…jest mam z mojo otroke in sm prisiljen drzat kontakt ki pa sem ga sele po 2 letih spravil na samo otroke…se poskusa kontaktirat..vmes kako si al pa oo bucko pa take…ja ja ne nasedem vec..sam se smeh..se vedno lazi..prikrivanja…se ne trudim vec…sam juresis moras sam pridt do te odlocitve…in vztrajat
Depresija ja sem bil 1,5 leta obcutki praznine veselja gore dole…vmes smsji spet pades…noben okrog me ni razumel kaj sele pomagu..ma sej niso znali…ni zamere..probu sem reiki kokr je stopenj..terapija ta ona….vec kot 5 razlicnih..vodu skupinske tretmaje…pogovori med seboj..ne pomaga praznina ostaja..na konc ugotovu da to ne pelje nikamor…men je blo se vedno bad od pricakovanj…mogoce pa poklice…praznino pokrije samo klic ali sms “ljubljene”…in na konc ugotovim da sem mel same take prjatlce…ki so dale cas ko so one hotele…jest pa čakal pa sekiral…eno leto nazaj sem prekinil stike z vsemi takimi ljudmi…vsemi na NIČ. Ko sem ugotovil da je to najboljš zame. Večina je samo čudn gledala probavala…dons je mir…se vedno probe..trma je močna in drži…moj spanje pa tud..
Samopodoba ja je v ku…. zato ker to prenašaš..ker se meriš po njih koliko te bodo klicale.. ne po sebi k si verjetn cist kul sam razštelan…..depresija mine ko boš začel delat za svoj duševni mir ne za drugo deklco. Ko boš to predelal boš najdu tapravo

Res pa ne mislm slabo ampak sem se nasmejal ker sem potom zgodbe bral sebe…kje je bla takrat moja glava…tam nekje kjer je tvoja zdej..

Če rabiš še opise napiš ti jih napišem v 15 letih se jih je nabral…

Pa se en nasvet vsi tvoji terapevti so brez moči če ti tega ne boš spremenil…ne želi si živet s takim parnerjem….izbral boš pa tako ali tako sam…

Reši se 😁

Pa lep pozdrav vsem skupaj in hvala mon moderatorjem in “svetovalcem”

New Report

Close