Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje prekinitev kolektivnega življenjskega zavarovanja v firmi

prekinitev kolektivnega življenjskega zavarovanja v firmi

V firmi nam 9 let plačujejo kolektivno življenjsko zavarovanje, to pa nam obračunavajo kot boniteto. Sedaj hočejo to plačevanje prekiniti, a imamo delavci po 10 letih – to pa je drugo leto, možnost, da ta sredtva dvignemo. Ali ima firma pravico prenehati plačevati premijo brez našega soglasja, če smo upravičenci na polici mi delavci.

Pozdravljeni,

domnevamo, da je podjetje zavarovalec (sklenitelj zavarovanja) in vi, kot zaposleni, zavarovana oseba ter upravičenec za primer doživetja. Vse pravice, ki izhajajo iz zavarovalne pogodbe, pripadajo zavarovalcu (sklenitelju), dokler ne nastopi zavarovalni primer (potem ima pravice upravičenec).
Zavarovalec ima po zavarovalni pogodbi dolžnost plačevati premije, ima pa tudi pravico, da lahko kadarkoli preneha s plačevanjem premij. Posledice neplačavanja premije pa so opredeljene v zavarovalnih pogojih. Zavarovalne pogoje dobite na zavarovalnici, v kolikor jih niste prejeli ob sklenitvi zavarovanja.

Ob sklenitvi in ob morebitni spremembi upravičenca zavarovalec potrebuje vaše soglasje, medtem ko pri prenehanju plačevanja premije vašega soglasja ne potrebuje.

V primeru, če imate z delodajalcem sklenjen poseben sporazum o plačevanju premije za življenjsko zavarovanje, gre za kršitev tega sporazuma.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni

Predvidevam, da je zavarovalec in plačnik zavarovanja podjetje in kot tako lahko kadar koli prekine plačevanje zavarovanja ( razen če imate v pogodbi o zaposlitvi to kot boniteto). Če ste, kar sklepam iz plačevanja bonitete upravičenci za primer odškodnin in doživetja ( beri izplačilo ob izteku police) potem, prejmete denar na koncu vi. Kdaj boste prejeli denar je odvisno od tega na koliko let je podjetje sklenilo življenjsko polico. Če je polica daljša od 10 let, jo lahko odkupite (predčasna prekinitev), če za to izpolnjujete pogoje.
Tako, to je na kratko

Če potrebujete še kakšno info, vam predlagam, da se obrnete direktno na zavarovalnico pri kateri imate polico.

lp
Zastopnik

New Report

Close