prej vozliči sedaj bule
Pozdravljeni!
V decembru (za novo leto) sem zbolela za agranulocitozo ter na infekcijski se okužila še z H1N1.Stanje je bilo zelo resno,tako da mi niso dali niti 5% možnosti da preživim,ker nivo levkocitev ter trombocitev sem imela zelo nizko in so me dali potem naprej tudi na punkcijo kostnega mozga,ki naj bi bil suh (tak izraz je bil uporabljen) tako da je bilo potrebno še 1x punkcijo izvesti in izvid je bil vredu.Potem ko so mi dajal zdravila za dvig levkocitev + antibiotik, sem ozdravela. Od takrat imam zaotečene bezgavke,katere so mislili zdravniki da je to še posledica te bolezni,vendar do sedaj bi moralo to biti že vredu vendar je prav nasprotno.Takrat naj bi imela 2 majhna vozliča (upam da sem se prav izrazila),vendar sta se v tem času povečala in sta nastali prav buli in veliki že več kot dober centimeter. Danes sem imela tudi pregled pri ORL vendar je zdravnica pogledala samo glasilke,ki so vredu vendar ne delujejo pravilno.Glede bezgavk in bul je pa samo rekla da so res bule in da imam zaotečene bezgavke.Več kot to žal ne vem.
Mene pa sedaj zanima ali naj grem naprej do osebne zdravnice da raziščem kaj sta ti buli ali imam samo pač nek strah za spet nekaj slabega.Naj povem še to da sem stara 25 let.
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Lp Teja
Teja, tvoje vprašanje sem poslala zdravnici… javim odgovor, ko ga dobim.
Lp,
Pozdravljeni
Če bezgavke ostajajo povečane dlje časa (več mesecev) in se povečujejo, je smiselno, da osebna zdravnica bolnico pošlje na citološko punkcijo.
LP Jezeršek