Najdi forum

preiskave

Pozdravljeni1
Pred pol leta sem imela abrazijo, sedaj ss, zanima me ali se na genetski preiskavi lahko ugotovi kaj konkretnega ali bi bilo bolje, da gre mož na spermiogram.Po kolikem času je potrebna genetska preiskava. Zanima me če pridem jaz z napotnico, lahko pride tudi mož poleg?
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Običajno analizirajo splavljeno tkivo glede morebitne kromosomske napake, ki je pogost vzrok spontanega splava.Če preiskava uspe je popolnoma konkretna.
Za genetsko svetovanje je dovolj ena napotnica za oba partnerja. Če pa so pri obeh potrebne dodatne kromosomske spreiskave pa potrebujeta vsak svojo.
LP

Pozdravljeni,

pred petimi leti sem imela z nekdanjim partnerjem v 11. tednu spontani splav. Drugega sem imela z novim partnerjem pred petimi meseci (decembra 2007) v 10. tednu. In pred petimi dnevi sem imela še tretjega, tokrat že v 6. tednu, oziroma sploh še ni bilo utripa pri plodu. Ker otrok še nimam, imela pa sem zaporedoma 3 spontane splave, so dali tokrat zarodek v kromosomsko preiskavo.
Zelo si želiva otroka in težko se pobiram po vsaki abraziji.. Prosim za vaše mnenje..
Ali gre pri meni za težavo oziroma kakršnekoli kromosomske nepravilnosti pri plodu zaradi moje starosti (40), moj partner pa jih ima 32?
Ali imam možnosti, da bo naslednja nosečnost potekala brez težav in bom rodila zdravega otroka?
Ženske rojevajo pri 40-tih in tudi celo pri 45-tih,zakaj meni ne uspeva donositi otroka?
Ali genetske preiskave odgovorijo na vprašanje zakaj prihaja do ss?
Drugače pa živim zdravo, ne kadim in nikoli nisem kadila, ne uživam nobenih zdravil, tabletke s folno kislino pa jemljem že skoraj eno leto.
Imam normalno telesno težo, zelo reden menstrualni ciklus (do dneva) in nasploh nimam nobenih težav z zdravjem.
Btw…ginekolog mi je dal napotnico za k vam in se bom naročila (v torek sem imela abrazijo), s seboj pa bom prinesla tudi izvide kromosomske analize zarodka, a ker mi te težave ne pustijo spati vas lepoo prosim za odgovor že preden se oglasim pri vas.
Naslednjo nosečnost načrtujem čez 3 mesece, do takrat pa bi rada opravila preiskave in izključila možnosti, da bi šlo kaj narobe.
Zelo vam bom hvaležna za vaš odgovor, saj že teden dni od skrbi in od žalosti ne morem spati.

Moj odgovor ne bo zelo tolažilen, vendar mislim, da je prav, da veste, da preiskave, ki jih lahko opravimo ne morejo preprečiti možnosti, da bi šlo kaj narobe. V starosti matere 40 let, je pogostost spontanega splava precej višja kot v mlajši dobi.Kot pa ste tudi sami opazili, ženske tudi v tem obdobju uspešno rojevajo, zato glavo pokonci. Če zmorete pričnite s pozitivnimi pričakovanji.

New Report

Close