Preiskave
Spoštovani!
Jaz bi imela eno vprašanje. Moj sin ima rdeče lise po telesu. Ne vem zakaj jih dobi. Vzroka ne najdem. Bil je cepljen pri 3.mesecih, ampak to ni vzrok za rdeče lise. Rdeče lise pridejo in izginejo,pa pridejo in izginejo. A je možno,da je na kaj elergičen? Samo dojimo se. Hrana se bo konec tega meseca uvajala. Hvala za odgovore!
Maja
Spoštovana Rožica!
Vseeno bi lahko napisali kaj. več. Koliko je star sin, kako zgledajo lise, kako hitro se pojavijo in kako hitro izginejo. (a so prisotne le nekaj minut ali dlje).
Pri nekaterih manjših dojenčkih se take lise kar često pojavljajo v zvezi odgovorom na spremembame temperaturo. Pojavijo se, ko je otroku vroče, ali pa kopanju, koža je marmorirana, ali pa, če dojenčka prinesemo iz hladnega v topel prostor.
Če se lise pojavljajo le par dni, gre konec koncev lahko tudi za 5. otroško bolezen – roseolo infantum, ko zlasti na obrazu opazimo izrazito metuljčkasto rdečino, pa lise na telesu.
Lise bi se lahko pojavile tudi kot preobčutljivost na nekaj; hrano (morda tudi preko vašega mleka), mehčalec, pralni prašek, kremo, milo, šampon, barvilo iz oblačila…
Pozdravljeni!
Imam še eno vprašanje.
Cca. 14dni me že vse boli(mišice,sklepi, občasno me špikne v trebuhu). Nisem prehlajena in ne opažam drugih sprememb. Poleg teh bolečin imam še občasno vrtoglavico, ampak ne toliko, da bi me npr. zanašalo ali se mi stemnilo pred očmi. Podoben občutek kot takrat, ko si res zaspan in se trudiš, da nebi zaspal. Kot da bi se mi oči na vsak način hotele zapreti, ampak nisem zaspana. In ta občutek ni stalno prisoten, je pa večino dneva. Po telesu pa tudi tipljem različne bezgavke(vrat, dimlje, za ušesom, nad ključnico..) za fižol velike-ne vem ali to pomeni, da so bezgavke povečane ali ne? Kaj bi lahko bilo krivo za to? Imam pa tudi nekoliko povišan srčni utrip(od 75-85 v mirovanju, pritisk je normalen: 100/60).
Lahko je neka virusna okužba, lahko je kaj drugega. Če res najdete številne povečane bezgavke (ali so povečane ali ne, bo ocenit zdravnik), je daleč najbolje, da obiščete izbranega zdravnika, ki bo opravil temeljit klinični pregled, lahko pa tudi ustrezne laboratorijske preiskave.