Prehransko dopolnilo MyCycle
Spoštovani,
žal tega pripravka ne poznam. Lahko le zelo na splošno rečem, da inozitol ni problem ne pred ne po zanositvi. če k čemu doprinese, pa ne vem.
Hvala za odgovor. Prehransko dopolnilo vsebuje
Mio-inozitol 3000 mg †
Oligofruktoza 1500 mg †
N-acetil cistein (NAC) 500 mg †
D-kiro-inozitol 75 mg †
Izvleček navadne konopljike 25 mg †
Magnezij (kot magnezijev citrat) 290 mg 77 %
Cink (kot cinkov citrat) 20 mg 200 %
Vitamin B9 – folna kislina 400 µg 200 %
Krom (kot kromov pikolinat) 40 µg 100 %
Vitamin D – holekalciferol 5 µg
Hm? Kroma jaz ne bi jemal, čeprav je tako rekoč v sledovih. Večina stvari pa ni problematičnih. Načeloma pa zdrave osebe vseh teh reči ne potrebujejo.
kaj pa je “tole”? Tale “tole” namreč v dopisu manjka.
Pozdravljeni!
Stara sem 43 let in že skoraj 2 leti se srečujem s premenopavz.znaki (nizek progesteron in nizek estrogen – dokazano z lab.preisjavami). Seveda se mi pojavljajo težave (valunge,nihanje razpoloženja, zbujanje ponoči, telesna teža mi zelo niha +- 2kg, zastajanje vode v telesu, “hormonski obroček ” se mi že počasi dela okrog trebuha, jem uravnoteženo prehrano,veliko hodim- hitra hoja ….). Sem normalne postave: teža med 55kg – 56kg že celo življenje. 2x rodila in vsakič sem prišla nazaj na svojo težo pred porodom, brez težav. Kaj mi svetujete? Ali začnem z nadomeščanjem hormonov ali kak drug naravni nadomestek (My cycle,ali kaj podobnega)? Moja mami je nastopila menopavzo pri 49- 50 letih.
Hvala za odgovor!
Obupana#43#
Obupana#43#, 23.02.2025 ob 10:13
Pozdravljeni!
Stara sem 43 let in že skoraj 2 leti se srečujem s premenopavz.znaki (nizek progesteron in nizek estrogen – dokazano z lab.preisjavami). Seveda se mi pojavljajo težave (valunge,nihanje razpoloženja, zbujanje ponoči, telesna teža mi zelo niha +- 2kg, zastajanje vode v telesu, “hormonski obroček ” se mi že počasi dela okrog trebuha, jem uravnoteženo prehrano,veliko hodim- hitra hoja ….). Sem normalne postave: teža med 55kg – 56kg že celo življenje. 2x rodila in vsakič sem prišla nazaj na svojo težo pred porodom, brez težav. Kaj mi svetujete? Ali začnem z nadomeščanjem hormonov ali kak drug naravni nadomestek (My cycle,ali kaj podobnega)? Moja mami je nastopila menopavzo pri 49- 50 letih.
Hvala za odgovor!
Obupana#43#
Če imate težave, seveda lahko poskusite z različnimi prehranskimi dopolnili, ki jih dobite brez recepta. Ob hudih težavah in dokazano nizkih vrednostih hormonov pa je smiselno hormone nadomeščati. Veliko je odvisno od tega, ali še imate menstruacijo in od vrednosti FSH. Če je FSH pod 40, morate misliti tudi na kontracepcijo. V teh primerih je vredno poizkusiti s hormonsko oralno kontracepcijo (tabletkami). Če so vrednosti FSH nad 40, pa svetujem nadomeščanje s hormoni, ki vam jih prav tako predpiše ginekolog. Na voljo imamo zelo varne in učinkovite hormone, ki so praktično identični kot telesu lastni hormoni in se jih dobi na recept.
Vsekakor je ob hujših težavah smiseln pregled pri ginekologu.
lp, N