prehranjevanje po knjigi Mazel
Pozdravljeni.
Pravkar sem prebrala knjigo Judy Mazel Zdrava vitkost za vse življenje. Govori o tem, kako pravilno izbirati hrano in zraven hujšati. Naj ne bi šlo za dieto, ampak način prehranjevanja, ki pa je po mojem težko izvedljiv. Saj veste, da k mesu paše krompir. Po tej knjigi bi se temu morala praktično odpovedati: ali samo proteini (meso, sir) ali samo oglj. hidrati. Tisti, ki ste prebrali knjigo, kaj menite o tem? Je vredno poskusiti? Je to zdravo?
Hvala za odgovor.
Vsekakor je to prvi korak k zdravemu prehranjevanju, ki se ga je pametno držati tudi po hujšanju.
Drugače pa še nekaj pravil : Sadje je treba jesti pred obroki (vsaj pol ure), piti je treba pred obroki (pol ure), ne pa med in po obrokih – šele cca 2 ure po obroku lahko piješ, ker drugače to upočasnjuje prebavo, dnevno je treba popiti 2-3 litre vode (največ v jutranjem času ). Dan je treba začeti s kozarcem vode na tešče (lahko dodaš jabočni kis-je menda za hujšanje dober).
Drugače pa se ravnaš po knjigi – predvsem nikoli ne jej skupaj ogljikovih hidratov in beljakovin. Kadar pa ješ beljakovine pa kakšno papajo ali ananas dol udariš za lažjo prebavo oz.razgradnjo beljakovin v aminokisline.
Počas pa ziher pa se bo tudi na kilah poznal.
Poznam Montignaca, ki ima podoben princip, kot ga opisuješ. Temelji na predpostavki, da prevelika količina izbrizganega inzulina, kot logična posledica prevelike količine sladkorja v krvi, povzroči skladiščenje vse prispele hrane… Sladkor v krvi pa povišajo jedi z visokim glikemičnim indeksom. Kot npr. koruza, krompir, grah, korenje, kokice, pesa, banane…in že znane belo-močnate jedi.
Draga papaja
Splača se držat nasvetov v knjigi. Zagotovo boš shujšala, prebava se ti bo 100% zboljšala … vse je super, samo zdržat moraš. Pa saj ni tako grozno, a ne?!
Jaz sem se držala le 14 dni in učinki so bili zavidljivi. Všeč mi je bilo, da ves dan nekaj ješ – grickaš in je glavni obrok zvečer. (zdi se mi, da je to način, ki mi je pisan na kožo)
Zdaj se bom spet vsega lotila od začetka in upam, da bo šlo.
Lep pozdrav in veliko uspeha ti želim
Sony