Prehranjevanje
Spoštovani,
Imam nekaj vprašanj, po tem ko sem prebrala knjigo o presni hrani, sploh o sadni hrani.
Kako dolgo priporočate post na vodi?
-bila sem 3 dni na vodi. Dobila sem močno obložen jezik-bel in skozi sem imela okus po gnojnih kepah, ki so se tudi nabirale, da sem jih izpljivala.
-lani sem imela diagnozo erozivno gastritis, po gastroskopiji sem jemala nexium tablete in od takrat dalje imam težave s kislino. Jo lahko daljši post na vodi popravi?
Kdaj lahko pričakujem, da bi se mi želodec popravil. Tudi zdaj po postu imam gnojno slino in nisem prehlajena, ipd.
Po postu imam velik problem. Popade me požrešnost, kakor dam kaj v usta. Tako da se nažrem preko sitega. Je kak dober napotek za to, ker se enostavno ne morem zadržati.
Morda priporočate kakšno drugo obliko posta zame-sadni sokovi, oz. kakšno prehrano, da ozdravim želodec?
Vem, da je potrebno razkisati-je samo to vzrok mojih težav?
Še tale radovednost; Vi ste presnojedec, oz. kakšna je vaša prehrana?
RAK: Prebrala sem, da je pri raku najbolje pojseti 1 kg sadja. To drži. Prijateljica ga ima na črevesju in maternici. Kaj bi bilo dobro, da je?
Hvala vam.
Mi lahko najprej sporočite, kako ste se pripravili na post. Ste vzeli Glauberjevo sol, ste se med postom klistirali?
LP
Na dan posta sem se klistirala, prav tako tretji dan.
Post sem v redu prenašala, samo jezik in ta gnoj, ki se nabira v grlu ne gre in ne gre stran. Tudi sedaj jem velko sadja, pazim na hrano-ravnam se po knjgi Proč s kuharskim loncem, čeprav pojem tudi kaj kuhanega.
Je pa res, da se včasih pregrešim s sladoledom.
Še podatek, ki ga ne smem skrivati-em kadilka, ne preveč strastna. Dnevno pokadim od 3-8 cigaret. Več zelo redko.
Najprej tole: če smo zelo bolni, potem post ni vedno dobra ideja. Prav tako presnojedstvo.
S postom ne boste razkisali; celo nasprotno: če smo zelo zakisani (kar vi verjetno ste, saj imate gastritis), potem se ne smemo postiti, ne da bi med postom uživali bazične minerale in izvajali bazične kopeli.
Ker niste omenili, predvidevam, da ste pozabili na Glauberjevo sol pred začetkom posta. To je bila napaka, saj je neprebavljena hrana ostala v črevesju. S klistiranjem izločimo samo blato na koncu črevesja.
Vaš gnojni izločki so znak, da imate šibek imunski sistem, to pa je povezano s slabim (bolnim) črevesjem. Morali bi se lotiti sanacije črevesja, kar pomeni, paziti na prehrano, jemati probiotike, dodatne minerale, piti zelenjavne sokove …
Glede hrane: surovo hrano bolno črevo zelo slabo prebavi, še slabše absorbita hranilne snovi, ki so v živilih. Zato bi morali razmisliti, ali je veliko surove hrane v tem trenutku za vas primerno.
Jaz sem vsejedec, s tem, da pazim na kakovost surovin.
En kilogram sadja pri raku pa je največja bedarija, ki jo lahko naredimo. vaša prijateljica se lahko oglasi za dodatne nasvete.
LP
Tega vam v internetnem forumu ne morem svetovati. Zdravila lahko opustimo takrat, ko se simptomi izboljšajo. Kako to dosežemo, pa je naša odločitev.
LP