Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo prehrana za sladkornega bolnika

prehrana za sladkornega bolnika

Saso1.

Torej naj otrok s sladkorno tip 1 spije 2 skodelici kakava na dan ali vroče čokolade? Ojej!
A sploh veste koliko OH je to?
Otroci radi bolj sladko? Seveda imajo otroci radi sladko, ampak otroci diabetiki sladkega ne smejo! Oziroma recimo približno 5 g enostavnih OH na dan. Pa še to ni zaželeno.
V takih primerih pomaga samo “kurjenje” OH s telesno aktivnostjo.

Sploh pa pripravki pri diabetesu tip 1 ne morejo pomagati, ker nimajo pri čem.
V telesu se insulin ne tvori, zato vse to nima smisla.

Nimam jaz sladkorne. Otrok jo ima. Tip1.

Res je težko verjet ampak ravno pri tem pomaga. Organogold je v SLO 3 mesece in je nekaj novega. V vseh pripravkih so čisto naravna sladila plus ganoderma. Prosim preberite si nekaj člankov na spletu o ganodermi. In videli boste za kaj gre. Te pripravke pa so naredili zaradi lažje in enostavne priprave. Vse se dela na vroči vodi brez kakršnih koli dodatkov mleka ali pa sladkorja.
Res pa je kar ste napisali ampak ni to kakav ali vr.čokolada s sladili iz trgovin. Tega res ne smejo piti tisti s sladkorno boleznijo.

Že prav. Samo noben pripravek diabetiku tipa 1 ne more pomagat! Samo insulin.
Pri čem bi pomagal ta pripravek?
Ks niža samo in le insulin.
Saj ne gre za slabo delovanje trebušne slinavke, ki bi potrebovala spodbudo iz okolja. Gre za odmrtje celic, ki proizvajajo insulin.

GANODERMA LUCIDUM-VELIKO LAHKO STORITE ZA SVOJE ZDRAVJE!
Iz preperelih štorov listavcev, ki so obraščeni z bršljanom, izraščajo pedenj dolgi beti in na betih stransko nasajeni rdečerjavi ali
kostanjevorjavi oleseneli klobuki, ki se svetijo kot polakirani, na spodnji strani pa imajo belkasto trosovnico z drobnimi luknjicami.
Vse redkejša vrsta, ki jo ogroža nabiranje za zdravilske namene za uporabo v tradicionalni kitajski medicini.

Drevesno gobo reishi, katere slovensko ime je svetlikava pološčenka, v tradicionalni kitajski medicini poznajo že več kot 4000 let.
V tradicionalni kitajski medicini se reishi uporablja za zdravljenje zlatenice, vnetja ledvic, visokega krvnega tlaka, vnetja sklepov,
nespečnosti, bronhitisa, astme in različnih težav z želodcem in velja za najučinkovitejše sredstvo za krepitev organizma. V več kot 2000 let
starih kitajskih spisih Huang Di Nei Jing (Priročnik Rumenega carja) najdemo prve zapise o reishiju in njegov pomen v sistemu petih prvin (wu xing).
V kitajskem zdravilskem priročniku Shen´nong Bencaojing (1. stol. n.št.) je opisanih 252 zdravilnih rastlin in med najpomemebnejše priročnik prišteva
prav reishi. V vzhodnjaški medicini reishi imenujejo „goba nesmrtnosti” in „goba kraljev”. Uporabljajo ga za bolezni in stanja, povezana z “motenim šen”,
na primer za nespečnost, razbijanje srca, stres in duševno preobremenjenost. Poleg tega naj bi reishi prehranjeval kri in dodajal življenjsko energijo.
V deželah Azije je reishi, tako kot ginseng, spoštovan kot sredstvo za daljšanje življenja. Na Japonskem pa se reishi v uradni medicini uporablja kot
dopolnilno sredstvo po zdravljenju raka, ker zmanjšuje stranske učinke kemoterapije in obsevanja. Reishi je izključno zaradi trdne, lesnate zgradbe in
grenkega okusa zdravilna goba in ne goba namenjena prehrani ljudi. Zato se, čeprav ni strupena, najpogosteje pripravlja v čaju ali tinkturi. Na tržišču
se večinoma pojavlja kot posušena goba v obliki prahu ali kot tinktura, v obliki različnih kapsul in tablet samostojno ali v kombinaciji z drugimi hranili
in snovmi ter tudi kot sirup in razni napitki. Tako svež kot posušen reishi se lahko uporablja tudi za kuhanje. Posušen se pred uporabo za pol ure namoči
v topli vodi ali juhi.

V tistih predelih sveta, kjer naravne zakonitosti onemogočajo stik prebivalcev s »civilizacijo« in njenimi pridobitvami – ko govorimo o zdravju,
mislimo predvsem na medicinsko in farmacevtsko pomoč – so ljudstva prisiljena te »usluge« črpati izključno iz narave in znanja ljudskih zdravilcev.
Izkušnje prednikov se prenašajo iz roda v rod in znanje o delovanju rastlin in gob na človeški organizem je v takšnih pogojih življenja ključnega pomena
za preživetje.
V Sibiriji iz gobe reishi s postopkom hladnega stiskanja iztisnejo olje. Uporabljajo ga tako v tradicionalni kot uradni medicini za zdravljenje različnih
bolezni, predvsem pa za zdravljenje različnih oblik raka in sicer samostojno ali v kombinaciji s hladno stiskanimi olji, ki vsebujejo vitamin C. Hladno
stiskano olje iz gobe reishi namreč vsebuje dve glavni skupini organskih spojin in sicer ganodermske kisline (spojine s podobno strukturo kot steroidni
hormoni) ter polisaharide visoke molekularne teže. Ker hladno stiskano olje iz gobe reishi vsebuje predvsem polisaharide visoke molekularne teže, ki so
zgrajeni iz velikega števila molekularnih komponent (iz preko milijona atomov), je otežena njihova absorpcija v človeški organizem. Da se lažje oziroma
sploh lahko absorbirajo, je potrebno skupaj s tem oljem uživati vitamin C. Polisaharidi se namreč ob prisotnosti vitamina C pretvorijo v oligoglukan,
ki se mnogo lažje absorbira. Na ta način se lahko nato poviša imunski sistem in aktivirajo se makrofagi (naravne celice ubijalke). Zato v Sibiriji,
tako v tradicionalni kot uradni medicini, priporočajo uživanje hladno stiskanega olja iz gobe reishi v kombinaciji s hladno stiskanim oljem iz šipkovih
semen in/ali hladno stiskanim oljem iz pšeničnih kalčkov ter hladno stiskanim oljem iz oreščkov sibirske cedre, saj so vsa tri olja, predvsem pa šipkovo
olje, bogata z vitaminom C.

V informacijski medicini hladno stiskano olje iz gobe reishi uporabljajo skupaj s hladno stiskanim oljem iz oreščkov sibirske cedre, saj je olje iz
oreščkov sibirske cedre prevodnik kozmične energije. Ker imajo naše celice svoj lasten IQ, lahko informacijo, ki jo transformira olje iz oreščkov sibirske
cedre, prepoznajo in jo povzamejo. Tako se v organizmu sproži samodejen proces reprogramiranja in korekcija napačnih celičnih frekvenc oziroma rakavih celic.
Na takšen način se celica ponovno uskladi s kozmično frekvenco in znebimo se rakavih celic. V takšni kombinaciji se torej učinki hladno stiskanega olja
iz gobe reishi še povečajo.
Glavna aktivna snov v hladno stiskanem olju iz gobe reishi, ki ima protirakave zasluge so že zgoraj imenovani polisaharidi (visoke molekularne teže),
ki se vežejo z aminokislinami, aktivirajo tako imenovane T – limfne celice in na takšen način uravnavajo imunske reakcije organizma. Hladno stiskano olje
iz gobe reishi očiščuje telo toksinov, pomaga povečevati in uravnavati imunski in endokrini sistem, zaščititi pred nastankom tumorjev, izboljšuje cirkulacijo
in odstranjuje škodljive proste radikale. Inhibira sintezo DNK rakavih celic, uničuje končno encimsko aktivnost tumorskih celic, pospešuje makrofage
(naravne celice ubijalke) in uravnava T in B limfocite, ter tako omejuje razširitev rakavih celic. Na takšen način podaljšuje življenje in zmanjšuje
število metastaz ter izboljšuje kvaliteto življenja. Hladno stiskano olje iz gobe reishi lahko omeji toksične in stranske učinke kemoterapije in obsevanja
(utrujenost, izguba apetita, izguba las, „zadušitev” kostnega mozga, visoko tveganje za razne infekcije) in lajša bolečine med kemoterapijo
in obsevanjem. Povečuje razstrupljevanje jeter in tako izboljšuje njihovo delovanje ter stimulira obnavljanje jetrnih celic.

Zavirajo zlepljanje trombocitov in tako upočasnijo strjevanje krvi
Lajšajo bolečine
Preprečujejo in popravljajo stanje pri astmi in bronhitisu
Vplivajo kardiotonično (krepijo delovanje srca)
Delujejo protivnetno, protibakterijsko in protivirusno
Ovirajo virus HIV
Pospešujejo razrast kostnega mozga
Povečajo raven interlevkina 1 in 2
Povečujejo število belih krvnih celic in količino hemoglobina
Spodbujajo dejavnost naravnih celic ubijalk
Delujejo rahlo protiulkusno
Varujejo jetra in jih razstrupljajo
Učinkujejo kot sredstvo proti kašlju in za izkašljevanje
Izboljšujejo/spodbujajo delovanje nadledvične žleze
Varujejo pred ionizirajočim sevanjem, če so uporabljene pred in po izpostavljenosti
Delujejo zaviralno na osrednje živčevje, na živce pa antiholigerično (zmanjšujejo kofeinske učinke in sproščajo mišice)
Delujejo kot antioksidanti
Delujejo protitumorsko in citotoksično
Delujejo protialergijsko
Spodbujajo naravno imunsko delovanje
Znižajo serumski holesterol in trigliceride
Imajo dvojno selektiven učinek na krvni tlak: ne le, da znižujejo krvni tlak, temveč lahko tudi zvišajo prenizkega
Odpravljajo nespečnost
Ščitijo pred krči padavice
Uravnavajo nivo sladkorja v krvi/učinkovite predvsem pri zdravljenju sladkorne bolezni tipa I in II
Preprečujejo zadrževanje tekočine v organizmu
Izboljšujejo stanje živčne napetosti v mišicah (blažijo krče gladkih mišic)
Pomagajo pri revmatizmu
Zdravijo koronarne srčne bolezni, aritmijo
Zdravijo hiperlipemijo (povečana koncentracija nevtralnih maščob v krvnem serumu)
Pomagajo pri rinitisu
Zdravijo Kershanovo bolezen (pomanjkanje selena)
Pomagajo pri leukocitopeniji (povečanje števila cirkulirajočih belih krvnih celic – levkocitov – v krvi)
Pomagajo pri paralizi
Pomagajo pri kronični utrujenosti
Zdravijo hepatitis A, B in C
Pomagajo proti nespečnosti
Pomagajo zoper sterilnosti
Zdravijo luskavico
Zdravijo še druge bolezni, kot so mumps, epilepsija, alkoholizem, višinska bolezen (težave s pomanjkanjem kisika v gorah), pomanjkanje apetita,…

Pozdravljeni,

sladkorni bolniki tip 1: Prosim bodite pametni in poslušajte “eno s sladkorčkom”. Že velikokrat je prišlo do hudih ketoacidoz, ki so potrebovale hospitalizacije, ko so se poiskušali zdraviti z raznimi preparati in so ob tem opustili insulin.

Sladkorni bolniki tip 2 in seveda tudi tip 1: Svetujem zdrav življenjski slog, zdravo prehrano, zadosti gibanja, predvsem v naravi, skrb za telesno težo in pozitiven pogled na svet. S tem boste največ naredili za svoje zdravje, za svoje telo in dušo ter seveda tudi za svojo sladkorno bolezen.

LP

Karmen Janša

Strinjam se za vašim odgovorm, da lahko pride do hudih ketoacidoz ali česa hujšega. Ampak to je kot dodatek k vsakodnevni prehrani. Ampak bolnik z kakoršno koli boleznijo, ki jo ima s časoma vidi in občuti izboljšanje. In avtomatsko zmanjšuje jemanje zdravil, ker se mu stanje izboljšuje.
Zanima pa me ga. Karmen, zakaj so začeli v lekarnah prodajat kapsule, Ganodermo Lucidum in še poceni niso?

Pozdravljeni,

o prehranskih dopolnilih sem že pisala. Tekst, ki je zapisan za uporabo medicinske gobe v Lekarni, je povsem drugačen, kot vaš. Vaš lahko zavaja.

GANODERMO LUCIDOM SPORE Lekarna Ljubljana priporočamo kot dodatek k prehrani, kadar želimo:

 izboljšati psihično in fizično kondicijo,

 okrepiti imunski sistem,

 ohranjati mladosten videz ali

 kot podporo standardnim terapijam kroničnih bolezni (povišan krvni tlak, povišan holesterol in sladkor v krvi, pri težavah s strjevanjem krvi, …).

Zapisano je tudi: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Poglejte tudi, koliko prehranskih dopolnil je na tržišču in kaj vse obljubljajo.

Moje mnenje je še vedno isto: raznovrstna, zdrava prehrana, redna telesna dejavnost, gibanje v naravi, so temelji zdravega načina življenja. Najbolj so naravni, preiskušeni, poceni in ne povzročajo stranskih učinkov.

Prihaja vikend. Izkoristite ga za druženje, počnite stvari, ki vas veselijo, pojdite v naravo (lahko tudi z dežnikom..saj poznate pesem..Pojem v dežju…pri nas lahko zapojete tudi ..Pojem v snegu..). Če ne morete ven, vzemite v roke star album in podoživljajte lepe trenutke.Skratka uživajte in se veselite življenja. Pojejte kakšen dober sadež, tistega, ki ga imate najraje. Draga prehranska dopolnila pustite v prodajalnah. Verjemite mi, našteto deluje.

Karmen Janša

Sladkorno tip 1 si predstavljam nekako takole:

To je tako, kot bi avtu odpadel rezervoar za gorivo. Ne bi mogli namestiti novega. Edina možnost je, da med samo vožnjo dovajamo gorivo. Seveda ga mora biti ravno prav. Če ga je preveč, npr. zalijemo motor, če ga je premalo, avto obstane.
Upoštevati je potrebno tudi delovanje klime, naklon ceste, gume,….

Pri delovanja avtomobila ne pomaga nič drugega, kot samo in le primerna količina goriva ob pravem času.

Nekako tako, na grobo, si predstavljam SB1.
Razni pripravki tu nimajo pomena.
Če nečesa ni, tega ne moreš malo vzpodbuditi!

Sicer pa dr. Karmen, hvala za podporo. Bom upoštevala Vaš nasvet in gremo z otroki še malo na zrak. Kurit cukre.:)))

Lp

No, jaz sem vam hotel samo pomagat.Škoda, da imate takšno razmišljanje in primerjavo z avtomobili. To je pravi ne smisel o vašem rezervoaru, ker še nisem slišal ali pa kje prebral, da bi odpadel. Tako, da opcije, ki ste jih napisali v vsakem primeru, teoretično in praktično ni mogoče izvesti. Torej, avtomobile poznamo približno 126 let, Ganodermo Lucidum pa poznamo “nekateri jo ne ali pa nočejo” pa 4000 let. Osebno meni in mojim, ki sem jim priporočal ta napitek, tudi s to boleznijo kot se ji vi napisali, so rezultati več kot dobri. K zdravniku gredo samo iz preventive.
Zato pa, kar sem že prej zapisal stojim ob strani in ne odstopam. Vi pa gospa s sladkorčkom premislite ali boste imeli primerjave, avtomobil zdravje ali vr.čokolada z ganodermo zdravje pa vseeno pojdite v naravo, ker je to tudi del zdravja.

Točno. Ampak enako gorivo in motor uporabljamo tudi diabetiki tip II., ki smo na insulinu.

Tako si jaz predstavljam našo vožnjo:
V našem rezervoarju mora biti vedno le povprečno 6 litrov goriva, med vožnjo moramo dodajati gorivo (hrana) ali odvzemati (insulin) , in skrbno paziti, da je vedno enaka količina goriva. UUFFFFFF !

Sladkorna bolezen tipa 1 je pri otrocih in odraslih enaka in vendar v nekaterih
podrobnostih zelo različna. Bolezen se pri otrocih začne hitreje. Mlajši, ko je
otrok, krajše je obdobje, ko je bolezen v prikriti oziroma latentni fazi. Ko
izbruhne, se pogosto pokaže s hudo ketoacidozo. Obdobje tako imenovanih
»medenih tednov«, ko se stanje začasno popravi, je pri otrocih pomembno krajše
kot pri odraslih. Poleg tega se otroci prej ali slej srečajo s puberteto, ki zelo
neugodno vpliva na razvoj hudih poznih zapletov, predvsem na očeh, ledvicah in
živčevju. Nevarnost teh zapletov je za bolnike s sladkorno boleznijo tipa 1 že tako
velika, še večja pa je, če je bolezen izbruhnila pred puberteto. Ko je bolnik, ki je
sladkorno bolezen dobil kot otrok, star štirideset let, ima lahko za sabo že trideset
ali več let sladkorne bolezni. Ko drugi šele začnejo, jo ima on že zelo dolgo in
hkrati z njo tudi vse s tem povezane zaplete, izkušnje in težave. Zato je otrok,
pravi prof. dr. Battelino, neprimerno težji bolnik kot katerikoli odrasli s sladkorno
boleznijo tipa 2.

(BATTTELINO, 2003)

Naš sladkorček bo po 40-ih letih trajanja SB1 imel 42 let.
Nekdo, ki je za SB 2 zbolel pri 40-ih, bo po 40-ih letih SB imel 80 let.

Če ima nekdo pri 42-ih že hude posledice, zaradi desetletij SB, je to velika težava. Pri 40-ih želim svojemu otroku, da je še na višku svojih moči, tako v službi, kot drugod.
Pri 80-ih je vseeno malo drugače.

Pa brez zamere.

Pa saj vam ne zamerim. Tako meni kot vam pride prav vsaka informacija ampak za vse je treba podebatirat. Ampak moje izkušnje z tem napitkom ganoderme je presenetljiv, za vse, ki imajo sladkorno tip 1 ali 2. Zakaj si ne preberete nekaj člankov na forumih kako pomaga. Tudi jaz nisem nigdar verjel v takšne zadeve. Ko pa sem dobil odgovore njenih učinkov sem začel brati članke na vseh možnih forumih, sem začel drugače gledat na te zadeve. Težko se je odločiti drugače, kot ti reče zdravnik. Imaš nekakšen strah, da se situacija poslabša. Pri Ganodermi se ti ne, ker nima stranskih učinkov. Temveč ti lahko samo koristi, koristi in še 1x koristi.

Prosim lepo saso1 da že prenehaš s promocijo te Ganoderme na tem forumu!!
Ok, povedal si svojo izkušnjo – hvala, ampak si že kar vsiljiv, oprosti.
Vsak sam ve, kaj mu najbolj ustreza in kaj bo naredil za čimbolj urejeno sladkorno bolezen.
Mogoče si koga že prepričal, da jo bo preizkusil, ampak mene definitivno ne!
Se povsem strinjam z go. Karmen in eno s sladkorčkom: telesna dejavnost, zdrava prehrana, gibanje v naravi = formula za USPEH.

Odločil se bo pa vsak sam….

Pa lep dan vsem 🙂

Ne delam nobene promocije za Ganodermo na forumih. Forum je odprata tema za pogovore in iz njih lahko izveš dobre in manj dobre stvari. Vsak pa se potem odloči ali bo to upošteval ali ne. Tako kot vsak lahko napiše dieto z prehrano kot so paradižnik, zelje, krompir, bučke…, ki pomagajo, sem tudi jaz napisal svojo izkušnjo s tem.

Saso1!

Jaz se od januarja soočam s sladkorno boleznijo tipa 2. Že pri prvem obisku pri diabetologu, sem dobila tablete. Nekaj dni sem pazila (kolikor toliko) na prehrano, potem pa ne več. Sem namreč odvisna od sladkarij, žal. Rezultati po dveh mesecih so skoraj enaki i mi je količino tablet povečala. Prebrala sem o oranogoldu, ki ga opisujete. Ali tudi sladkorci lahko pijemo to vročo čokolado? Kje se to dobi?
Hvala in lep pozdrav.

Za lažji stik o temi diabetes vam pošiljam moj mail: [email protected].

Moja babica ima sladkorno bolezen tipa 2. že večinno življenja se s tem bori vendar zdaj je še hujše. Včeraj zjutraj je imela sladkor povišan na 22 in danes na 17.3! Jaz in moja mama že živčkava in bi rade da bi ji bilo bolje. Nekaj krat je že imela pod 10 vendar ni dolgo ega ohranila. Kaj naj naredimo da bi ji bilo bolje?? Babica ima zelo rada kruh in moja mama nima srca da bi ji vzela stran tisto kaj je’ najraje. Prosim vas če bi lahko sestavli kakšen jedilni list za njo, da bi lahko jedla in vsaj malo znižala svoj sladkor! Hvala!

Pozdravljeni,

v ambulanti zaprosite za brošuro o sladkorni dieti. Izogiba naj se vsem sladkim jedem in pijačam, ne uživa naj jedi iz bele moke. Glede na visoke vrednosti krvnega sladkorja menim, da morate obiskati zdravnika, da bo vaši babici predpisal tudi ustrezno zdravljenje z zdravili oziroma insulinom, če je že na maksimalnih odmerkih zdravil.

Lep dan

Karmen Janša

Najlepša hvala!

Lepo prosim na pazljivost.

Kar vam promotorji OrGano Golda ne povedo je, da so produkti v Sloveniji nelegalni in nimajo ustrezne dokumentacije za trzenje.

Ce ne verjamete, naj vam pokazejo deklaracijo, uvoznika in registracijsko stevilko kateregakoli ministrstva (prehrana oz. zdravje) kaksne clanice EU.

Pa se to v razmislek, ce zmesamo cudezno gobo z vrelo vodo, koliko zdravlnih ucinkov sploh se ostane? Naj vas njihov marketing ne zavede.

Njim gre le za zasluzek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close