Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija PREHRANA ZA PUNČKO?!

PREHRANA ZA PUNČKO?!

LEPO POZDRAVLJENI;

HVALA ZA VAŠE NASVETE IN PRIJAZNE BESEDE, KI NAS TOLAŽIJO, KO NASTANEJO KAKE TEŽAVE S NAŠIMI ANGELČKI.
MENE PA ZANIMA, DA KOLIKŠEN NAJ BI BIL OBROK OZ. PREHRANA 6 MESECEV STARE PUNČKE?

NAŠ ANGELČEK SE JE RODILA S 2330G IN 45CM VELIKA. DANES KO JE STARA 6 MESECEV PA JE TEŽKA 6310G IN 64CM VELIKA.ALI JE PRIMERNO TEŽKA IN VELIKA ME ZANIMA??

NAŠA PUNČA NE MARA ZELO MLEKA.NAMREČ SEM JO SAMO 2 MESCA DOJILA.POTEM PA JE PILA SAMO MILUMIL. TAKO ZADNJE ČASE PA OPAŽAM, DA NOČE MLEKA PITI.
SAJ ŽE JE KAKE SADNE KAŠICE OZ. JI DOMA PASIRAMO ZELENJAVO IN SADJE.

HVALA VAM

Dober večer, Bobo2,
vaša deklica se je rodila z nizko porodno teži in višino za normalno nosečnost, če pa je rojena kaj prezgodaj, potem je lahko imela tudi primerno višino in težo (če je bila npr. rojena v 34. tednu).

Sedaj je pri 6. mesecih po telesni višini med 10. in 25.percentilo , po teži pa na 10. percentili, med majcenimi ampak popolnoma simetričnimi.

Pri 6 mesecih ji lahko že počasi uvajate sodje, zelenjavo, riževe kosmiče, ko bo to obvladala tudi mesne juhice, malce kasneje še meso.
Običajno so otroci še vsaj 3x dnevno popolno dojeni, ostalo dojenje se ponudi po obroku goste hrane, razen če bi zaradi dojenja gosto hrano zavračala.
Nekako to izgleda takole: zjutraj:dojenje (ali adaptirano mleko), dopoldan: sadna kašica, čez 3 ure dojenje (adaptirano mleko), nato zelenjavna kašica ali zelenjavno mesna juhica (ali pa juhico in obrok mleka zamenjate), mleko, zvečer še enkrat dojenje (ali adaptirano mleko) ali žitna kašica.
To seveda takrat, ko osvoji določeno vrsto hrane (zelenjava, sadje).
Uvajamo pa eno živilo po malem, višamo količino nekaj dni. Če je v redu, preidemo na drugo živilo.
Če otrok ni ravno ljubitelj mleka, potem pač zmanjšujemo število mlečnih obrokov tako, da nekje pri 8 mesecih uživa pestro otroško hrano, mleko pa še zjutraj in zvečer, zvečer lahko v žitni kašici.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

SPOŠTOVANI,
PROSIM VAS, ČE MI PO “DOMAČE” PREVEDETE TA VAŠ STAVEK.HVALA VAM

Sedaj je pri 6. mesecih po telesni višini med 10. in 25.percentilo , po teži pa na 10. percentili, med majcenimi ampak popolnoma simetričnimi

Bobo 1, lep dan!
“Sedaj je pri 6. mesecih po telesni višini med 10. in 25.percentilo , po teži pa na 10. percentili, med majcenimi ampak popolnoma simetričnimi”

pomeni: po telesni višini (ali bolje dolžini) je 10-25% otrok njene starosti manjših od nje, 75-90% pa večjih.

Po teži: 10% otrok njene starosti je lažjih od nje, 90% pa težjih.

Ker pa sta obe meritvi enako nižji, je deklica simetrično drobcena. Če bi bila npr. med velikimi (torej na 90.percentili po dolžini), po teži pa na 10. percentili, bi rekli, da je primerno velika, ampak podhranjena. Tako pa je vaš deklič simetrično prehranjen glede na dolžino, oboje pa je malo nižje od povprečja.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close