Hi,
nekako sem izgubila veliko prevec kg (lahko bi rekli, da sem anoreksicna, ceprav ne zavracam hrane).
Sedaj se nasilo basem s hrano, jem skoraj cel dan in bi se rada cimprej zredila na svojo idelano tezo.
Gre pa mi pocasi, saj se prehranjujem izjemno pravilno (veliko beljakovi, ogljikove hidrate z nizkim GI, minimalno mascob, pa se to samo nenasicene).
Zanima pa me, ce ima kdo kaj vec izkusenj s kakimi nasveti, kako se lahko malo hitreje redim in kaj naj dodam k prehrani.
Za vse nasvete se zahvaljujem.
Jana
Seveda bi rada pridobila cimvec misic in karseda malo mascob, zato tudi vodim dokaj strogo dieto z minimalno mascobami (pod 10% dnevnega vnosa).
Zanimajo pa me tudi kaksne izkusnje, saj se sama pocutim dokaj sibko in ob vsem tem mi zatekajo noge in kar naprej imam utrujene.
Za vsako izkusnjo in nasvet se ze vnaprej zahvaljujem.
Jana
Resitev je enostavna.Povecati moras vnos pravih kalorij.
Vec o tem na http://www.maxximum-portal.com
No sedaj je tako, da vnasam priblizno 2000 kcal v petih obrokih v razmerju 36% kalorij iz beljakovin, 10% mascob in ostalo hidrati.
Trenutno imam 51kg na visino 170cm, za kar sem ugotovila na dolocenih www straneh, da je zame dovolj pri manjsi aktivnosti nekje okrog 1600 kcal, zato vnasam 2000 kcal, da bi se pocasi zredila. Ali naj se povecam kalorije in kaj naj povecam?
Hvala, Jana
Počasi povečuj za 100 kKal tedensko dokler ne boš tedensko pridobivala na teži.
Odstotek maščob dvigni na 20 do 30% na račun ogljikovih hidratov. 30% vrednosti kalorij in ne gramov – verjetno imaš do sedaj izračunano tako?
Maščobe naj bodo esencijalne. Če ti zmanjka pa dodaj nekaj nevtralnih v obliki MCT olja. Gre za posebno obliko maščobe, ki jo sestavljajo kratkoverižne maščobne kisline in ima drugačen potek presnove kot druge maščobe v telesu.
Najdeš ga tudi v naši spletni trgovini. Glej Ultimate MCT gold in MATIK MCT.
ww.maxximum-portal.com
Jaz imam čisto enak problem – nekoč sem imela 49 kg, zdaj imam 43 (višina 164) in se prav tako ne morem zredit! (no, nekje je pač treba malo potarnat! 🙂 – saj vem, da mi nihče ne more pomagat glede tega, ker mi je prava muka na silo jest in sem potem raje taka, kot da bi na silo jedla, če mi ne paše, pa tudi, če kdaj malo več jem, se me nič ne “prime”, tako da očitno nič ne pomaga, tudi če jem).