Najdi forum

prehrana-pomoč

SEM MAMICA 10 MESEČNE PUNČKE, KI ZELO RADA JE…IN ŽELI BITI ZELO SAMOSTOJNA…IN TU SE POJAVI PROBLEM…ŽE DOLGO NAŠA PIKICA ŽELI SAMA NOSITI V USTA HRANO…SAJ TO JE FANTASTIČNO BOSTE REKLI…SEVEDA JE IN MI SMO ZELO ZADOVOLJNI SAJ JI VČASIH USPE TUDI Z ŽLICO KAJ DO UST PRINESTI VENDAR PRI VSAKI HRANI TO NE GRE…

ZJUTRAJ IN ZVEČER PRED SPANJEM SPIJE PRILAGOJENO MLEKO PO FLAŠI…

DOPOLDAN JEVA SADJE -NA KOŠČKE ZREZANO, KAK KOŠČEK KRUHA, SLADKO ŽEMLJICO ALI KAJ TAKEGA KAR LAHKO DAMO NA KOŠČKE (SIR) DA LAHKO SAMA JE…

PRI KOSILU NI PROBLEMOV LE PRI JUHAH SE MALCE ZALOMI

PROBLEMI SE POJAVIJO PRI VEČERJI …O KAKIH KAŠICAH NOČE NITI SLIŠAT OBRAČA GLAVO STRAN IN SILI Z ROKO V KROŽNIK KO PA VIDI DA JE “TEKOČE” POSTANE NEZANIMIVO…

FUL MI JE HUDO KER SEM PREJ FURALA Z ŽITARICAMI BREZ PROBLEMOV IN JE BILA FUL NAVDUŠENA KO SEM JO HRANILA PO ŽLIČKI S PIRO, AJDO IPD. ZDAJ PA JE TO PREDROBNO IN KO SAMA LOMASTI PO ŽITIH JE VEČ NA TLEH IN PO MIZI KOT PA V USTIH…

FUL SE BOJIM DA BOMO ZAČELI JESTI SLABO PREHRANO…

KAJ NAJ JI PONUDIM ZVEČER PRED MLEKOM?

SKUTICE JOGURTE IPD JE PREJ SUPER JEDLA ZDAJ PA Z VELIKO MOJEGA POTRPLJENJA TU PA TAM USPEMO KAJ V USTA DATI Z ŽLICO????

Sicer nimam pametnega nasveta, a po moje gre le za fazo. Jaz ne bi skrbela, mislim, da bo začela spet vse drugo jest. Zdaj se mora le dokazat, da zna sama. Zanima pa tudi mene odgovor še kake druge mamice, ker mi bomo tudi kmalu tam.

Morda bi morali hrano malce spremeniti. Mogoče se je naveličala žitaric, ponudite ji za večerjo kaj drugega. Ponudite ji sir s kruhom, marmelado. Saj vem, da jo želite čim bolj zdravo prehranjevati vendar morate priznati, da je pregrešna hrana okusnejša. Pa saj tudi kakšna marmelada, med ali kaj takega ni ‘slaba hrana’.

Ne vem, mogoče pa… bolj gosta polenta ali gres narezano na kocke, da lahko sama nese v usta.

Tudi nas mogoče to čaka čez kakšen mesec, srečno,

Š.

Saj kruh, narejen iz različnih žit, ni slab. Potem obstajajo različne žitne ploščice iz izdelkov Zdravo življenje pri Merkatorju. Naj ti preberem sestavo:

– zdrob celega pšeničnega zrna
– zdrob celega rženega zrna
– rženi drobljenec
– rižev zdrob
– sol (je je zelo malo, ker so te ploščice po okusu zelo malo slane, manj kot kruh)

Kruh ali take posebne kruhke namažeš lahko z različnimi namazi in bodo prav tako zalegli kot kakšna žitna kaša.

Mogoče pa otrok ni lačen. Zdrav otrok ima naravno mero koliko hrane potrebuje. Starejši mu pa kar silimo in silimo. V kasnejših letih je pa predebel. Razmisli o tem. Moji otroci so sicer že veliki, ampak jim zvečer nikoli poleg mleka nisem dajala druge hrane. Pomisli kolikšno energetsko vrednost ima 2dl mleka. Nikar ne začenjaj s slabo prehrano.

Lp

New Report

Close