Najdi forum

prehrana po treningu

Hmmm…npr. dateljne. Po vodeni vadbi (Body pump al pa kej podobnega)

Zivjo! Rada bi shujsala ampak naj poudarim, da se mi nikamor ne mudi. Ce sem odvecne kg nabirala par let, ne morejo izginit v enem mesecu 🙂
Stara sem 28, visoka 159 in imam 58 kg. Problem je, ker imam precej mascobe (trebuh, boki, zadnjica).
Odlocila sem se in zdaj vadim vsak dan 30 min vaje za kurjenje mascobe (youtube video), zjutraj jem sadje in spijem kavo z mlekom. Malica/kosilo v sluzbi je pz pecivo s semeni, 0.5 l jogurta navadnega light in zraven kak koscek sira, piscancjih prs (salama).
Domov pridem okrog 16.30, jem ponavadi piscancja prsa, rjav riz, solato, ali kaksno omako iz prs in pz testenine in solato… odvisno kaj naredim.
Potem cez kako uro in pol grem telovadit, vcasih pa tudi zjutraj na tesce.
Po vadbi spijem mleko z 0.5 mm, nekje 2dl. Bi blo boljse cokoladno mleko? Lahko spijem navadno mleko in pojem baby keks npr?
Zredila se ne bi rada, bi pa rada pocasi in zdravo zgubila kg in predvsem mascobo.
Hvala za nasvete! 🙂

Pozdravljeni,

moja letošnja novoletna zaobljuba je bila, da oblikujem svoje telo in izgubim približno 6 kg. Da bi dosegla zastavljeni cilj do poletja sem začela počasi, in sicer tako, da sem se odpovedala kruhu in sladkim jedem. Hkrati pa zaužijem veliko sadja (jabolka, banane, kivi, mandarine, jagode…) in zelenjave (brokoli, korenček, paradižnik, kumare, redkvice, avokado, rdeča pesa, stročnice …). Poleg pazljivosti pri prehrani sem v svoje življenje vnesla tudi gibanje (sicer sem se gibala že prej, vendar nisem bila disciplinirana :P). Tako se s športom ukvarjam štirikrat na teden, vadba pa vključuje približno 40 minut gibanja na sobnem kolesu nato pa še slabo uro vaj z utežmi ter vaj z lastno težo (trebušnjaki, vaje za noge in zadnjico ipd.). Moram reči, da nisem ena izmed tistih, ki pri novoletnih zaobljubah vztrajajo 1 teden nato pa obupajo (sem se bala da bo tako, ampak na srečo ni). Tako, da to počnem že 3. mesec in to se že pozna tako na moji teži kot postavi (do sedaj sem izgubila 5 kg in vsega skupaj 4 cm).

Kar me pa zanima je to, da imam treninge bolj zvečer, po 18. uri in trajajo nekje do 20. ure. Po treningih ponavadi zaužijem kakšne rio mare z zelenjavo in prepečencem/ tunin namaz s prepečencem/ skuto z zelenjavo/ ribe s trdo kuhanim jajcem ipd. Zanima me ali so taki obroki primerni za po treningu in kaj bi še lahko dodala. Naj pa še povem, da obroke zaužijem v 30 minutah po treningu ker ga izvajam doma.

Za odgovore se najlepše zahvaljujem,

Sandra 🙂

Aja, pa še to, stara sem 24 let, visoka 172 cm in težka 61 kg

New Report

Close