Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil prehrana in tableti

prehrana in tableti

pozdravljeni,

zaradi visokega pritiska in aritmije, sem imel poseg ablacije na srcu(pred dvema letoma), nato pa sem pridobil kar nekaj kil imam okoli 100 kg, Odločil sem se za hujšanje, nekako mi je najbližje ločevalna dieta.
Ker moram zjutraj vzeti 3 tablete 1,micardis 401,concor, 1 aspirin me zanima kako naj si uredim zajtrk, ker če zjutraj jem samo sadje se nekako ne počutim dobro. nekako ne vem kako bi si uredil prehrano čez dan.
Najlepša hvala za pomoč

Marjan

Ni potrebe, da bi zjutraj jedli samo sadje, če vam to ne paše, pojeste lahko tudi kos kruha z džemom brez dodanega sladkorja ali s pusto šunko, skuto, zelenjavnim namazom, kosmiče…
Bistvo je, da upoštevate naslednje:
– 3 do 5 obrokov hrane
– zmanjšajte porcije
.-izognite se zelo kalorični hrani (polnomastni mlečni izdeki, ocvrte jedi, mastno meso…)
– izberite lahka polnovredna živila (sadje, zelenjava, polnozrnat kruh, tetsenine, kaše,,,)
– izognite se sladkim jedem iin napitkom, gaziranim pijačam
– pijte veliko vode, zeliščnih čajev in limone

Ločevalna dieta je mnogim sprejemljiva in zelo priljubljena. Predvideva pa tako sadni dan kot dan ob vodi. Če jemljete zdravila, ki jih verjetno na tešče ni dobro, potem vodni dan predstavlja težavo, prav tako pa tudi pravite, da se ne počutite dobro samo ob sadju.
Predlagam, da se držite ločevanja znotraj dneva ali obrokov in izpustite sadni in vodni dan. Naj pa to bosta dneva, ko boste jedli š+zelo malo. Če bi vseeno želeli obdržati sadni dan pa predlagam, da zjutraj pojete banano, ki ima veliko OH in malo kisline, tako da je za želodec (vsaj meni) zjutraj najbllj sprejemljiva. Sadni dan lahko dopolnjujete tudi s pitjem zeliščnih čajev, ki vam bo blagodejno vplivalo na želodec in s tem tudi počutje (meni pomaga).
Kot že omenjeno pa je pommabno tudi da dovolj pijete in se ustrezno svojem zmožnostim tudi čim več gibljete.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close