Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Prehrana dojenčka

Prehrana dojenčka

Pozdravljeni!

Stari bomo tri mesece. Hranimo se z Hipp comfort, saj smo imeli hude krce. Kaksna dva tedna opazam, da po kupčeku priteče kakšna tekočina iz dojenčkovih ust, na momente je zraven flaške ob hranjenju tudi jokav, ga zamotimo z dudo in potem nadaljujemo z mlekom in je ok. Včasih mu tudi med spanjem nazdigne, kot da bo bruhal in na koncu nič. Spi na vzdignjenem vzgalvju in ni ravno ležišce. Sem razmišljala ali bi šlo za kakšen refluks ali mogoče mlečna formula ne zadostuje? Zadnja dva tedna ga tudi nekoliko zapira in odvaja blato na dva dni, prej vsaki dan. Dodajam tudi komarčkov čaj, ki ga spije do 2dl čez celi dan. Od drugega meseca starosti, tudi zelo težko na momente zaspi, spi lepo, ampak zaspi pa z muko, ni tako vsaki dan, občasno. V prvem mesecu starosti so se mu pojavile tudi krvave nitke in sum na alergijo kravjih beljakovin in sva imela Novalac allernova, ampak se ni redil in blato je odvajal tudi do 12x na dan, sem doma menjala na Hipp comfort in je odvajal 1x dnevno in se redi. In nima krvavih nitk ali flekov po telesu. Pediatrinja zadovoljna glede teže. Kaj mi svetujete? Pediatrinja na vse to ne pravi kaj posebnega. Me je pa strah menjati formulo, da bi se razvila res kakšna alergija še zraven. Otrok ni nikoli bruhal, le poliva🥴 Ali naj dodam kakšno mlečno formulo zraven?

Hvala za odgovor!

Bom čisto kratka, še bolj kot vaša pediatrinja:

vse opisano je del normalnega “odraščanja” in hranjenja dojenčka te starosti (tudi refluks, ko se mu pocedi iz ust; z izjemo krvavih nit v blatu, ki pa jih itak ni več). Torej kar nadaljujte tako kot doslej.

Pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close