Prehrana 9 mesečnika
Spoštovani!
Zelo rada prebiram vaše odgovore saj sem že dostikrat našla kaj uporabnega za svoje otroke.
Zdaj pa me zanima naslednje. Imam 9 mesecev starega sinčka, ki ga še vedno dojim. Dojiva se zjutraj, zvečer in ponoči (ker se pač še zbuja in se na tak način uspava nazaj) ostalo pa že lepo je gosto hrano – včasih velik obrok včasih pa tudi le par žličk.
Obroki izgledajo takole:
preden vstane (okrog 7.00) se podojiva – za moje pojme je to bolj cartanje kot pravo dojenje
9.30 – 10.00 sadje/jogurt/skuta
13.00 kosilo (zelenjava/meso/juhice/rumenjakriž…)
16.00 skuta/jogurt/sadje
18.30 mlečna večerja (čokolino, …)
19.30 dojenje (uspavanje)
Čez dan popije od 2,5 do 5 (to je bolj izjema kot pravilo) dl soka/čaja/vode kar se mi zdi malo. Kaj menite vi? Ali spije dovolj tekočine oz. kako naj ga pripravim da pije več – kadar pije res zelo malo ga čez dan če podojim vendar v tem ne vidim rešitve saj bi ga do odhoda v službo počasi rada odvadila dojenja.
Naslednja stvar ki me zanima pa je: ali bi moral moj otrok dobiti zjutraj že zajtrk oz. ali je prepozno da je šele ob 10.00 prvo konkretno hrano? Kdaj po vaše bi mu ponudila zajtrk in kaj?
Najlepša hvala za vaš odgovor že vnaprej!
Lp, mamica Karmen
Pozdravljeni, pika_pikica,
krasno prehrano imata, nima vas kaj skrbeti. Če popije tekočine (čaj, voda, sok) do največ 5 dcl, pa se tudi 3x doji inob tem prav gotovo spije še 5 dcl (bodite kar prepričani, da je tako), potem pa še juhice, mlečno-žitne kašice, to je super.
Morda lahko jutranji obrok postavite malce bolj zgodaj, npr. okoli 8,30, ponudite pa mu jogurt/skuto/sadje in eno enoto žitaric (kos črnega kruha, polnozrnat piškot, nekaj takega).
Kar tako naprej, počasi pa se žal približuje bljek služba 🙁
lp
Tanč