Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Prehrana

Prehrana

Katero knjigo mi priporočate, kjer piše čim več o prehrani.Zanima me kako je s kruhom in testeninami.

mislim da je najboljše da ješ tisto kar ti paše. veliko sadja in zelenjava predvsem zeleno. drži se načela zdrave prehrane, če vidiš da ti je po kakšni hrani slabše je pač ne jej. veliko sem slišala da je mleko škodljivo za ms ne vem pa če je to čisto res. kaj pa kosti in osteoporoza.če hodiš na infuzije je to malo vprašljivo a ne

Jaz bi ti priporočala, da si prebereš knjigo od Judy Graham: Multipla Skleroza. Oz. mislim, da je, če je mogoče, še boljše, da si jo kupiš – jaz sem jo že 2x prebrala, pa vsakič, ko se hočem kaj prepričat, vedno znova posežem po njej. Ta knjiga res dobro opisuje, kaj se pri tej bolezni dogaja, kaj pomaga pri obnavljanju mielniskih ovojnic, s čim lahko preprečimo slabšanja itd…. Seveda so notri tudi prehranska navodila – jaz lahko rečem, da se poskušam držati tistih okvirnih dejstev – absolutno brez polnomastnih mlečnih izdelkov – če že mlečne izdelke, potem res tiste z najmanj maščobami, hkrati pa seveda – pusto meso, ribe, sadje in zelenjava… To je sedaj osnova moje prehrane, hkrati pa poskušam kupovati samo bio izdelke. Hkrati sem črtala vse sladice iz belega sladkorja in bele moke. Poleg tega pa vsako jutro začnem dan z eno vitaminsko tableto in kapsulami ribjega olja.

lp

New Report

Close