Najdi forum

hey!
z prehrano že mam kr dolg težave. Sm močnejše postave na žalost. Velikrat me žalijo, da bi se namest mene ubil, da me noben ne bo maru da sm grda…enkrat sm že shujšala in sm bla res vesela dobivala sm dobre ocene se več smejala.Ko pa sm šla k zdravnici je rekla naj se zredim. Res sm se zredila in ne za neki kilogramov za vsako ko sm bla slabe volje sm jedla oz.nažirala. Velikrat sm poskusla shujšat nazaj sam ne gre. Kr naekrat sm se začela rezat. Da bi se kaznovala. stara pa sm komi 15 let. a obstaja kak tabor za hujšanje!!??

hvala!

Draga Andreja,
žal mi je, da tako mlada doživljaš tako hude reči, povezane s hrano in težo. V tvojih letih so vrstniki pogosto res kruti v tem, da te zafrkavajo, če v čem izstopaš iz povprečja.
Praviš, da si močnejše postave. To me malo bega – lahko poveš kaj več o tem, sploh zato, ker si rekla, da ti je zdravnica naročila, da moraš pridobiti na teži. Mogoče imaš le “povprečno težo”, pa si zelo kritična do sebe…
Pri tvojih letih je s telesom tudi tako, da postaja iz otroškega bolj žensko in to pomeni tudi nekaj bolj ženskih oblin – v smislu bokov in prsi.

Glede tvojega vprašanja o taboru “za hujšanje” moram reči, da ne vem za tako možnost, obstaja pa program za mlade v tvojih letih v Bolnišnici v Šentvidu pri Stični, kamor pa se lahko obrneš le z napotnico zdravnice.

Bi pa rekla, da nikar ne poskušaj s kako drastično dieto. Zna biti, da je problem bolj kompliciran, sploh če si se že samopoškodovala. V tem primeru bi ti priporočila svetovanje – v smislu razgovora pri psihologinji ali kaki organizaciji, namenjeni za pomoč mladim – npr. Center za pomoč mladim – LJ, lahko se obrneš tudi na Žensko svetovalnico (kjer se ukvarjajo prav s stiskami, povezanimi z odnosom do hrane in telesa), ali tudi na šolsko svetovalno službo.

New Report

Close