Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Prehrana 10 mesečnega dojenčka

Prehrana 10 mesečnega dojenčka

Zdravo

Naš 10 mesečnik ima še vedno 7 obrokov na dan, redko 6 – če že izpusti dopoldansko sadno malico.
Zelo sem obremenjena, ker mi veliko ljudi reče, naj mu ne dajem mleka ponoči, a kaj naj naredim, če joka? Ne vem kaj delam narobe, prosim za nasvet komentar obrokov.

12:00 kosilo (zelenjava, riž, testenine, meso, riba, rumenjak….vse kar lahko)
15:00 malica – sadno žitna, sadno mlečna (skuta in sanje)
18:00 mlečno žitna kašica (200 AM + žitna kaša)
21:00 200 AM
02:00- 04:00 200 AM
včasih 06:00 160 AM to tudi izpusti kdaj
09:00 sadje, če ob 6ih ni jedel, pa 200 AM

Ne vem kaj naj spremenim, poskusila sem mu ob 21:00 dat 240 AM, pa se zbudi še prej. Res lepo prosim, za nasvet. Saj ne vem, je morda kaj povezano tudi s tem, da je res zelo velik, pa mogoče rabi več?
Kakšne količine mesa se lahko da v tej starosti?

Hvala!

Načeloma res velja, da dojenček v tej starosti ne potrbuje več nočnega hranjenja. Vendar so dojenčki različni in če vaš fantič dobi mleko in je potem v redu, spi in imate tudi vi dovolj počitka, ni mogoče kar zahtevati, da neha ponoči jesti. Mogoče poskusite nočni obrok redčiti (npr. 150 ml mleka in 50 ml vode).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close